Szőrös női test - 4 ok, amiért érdemes abbahagyod a szőrtelenítést

2020. július 20.
Szerző:  Reni
Szőrös női test - 4 ok, amiért érdemes abbahagyod a szőrtelenítést
Tudom, tudom! Mindenhol azt hallani, hogy egy nő szőrtelenül igazi nő, ettől leszünk igényesek. De álljunk meg egy percre, és gondoljuk újra ezt a dolgot.

Borotva, gyanta, epilátor: ezek mind egyet jelentenek a hosszas fürdőszobai elfoglaltsággal, a kozmetikusnál töltött idővel, a megfelelő időzítéssel és persze a járulékos bőrirritációval. Nem is csodálkozhatunk azon, hogy manapság sok nő lázad fel a szőrtelenítés ellen, ilyen volt például a „szőrös január is”.

A szőrős nő nem lehet szexis?

Egy pillanatig engedd el a szőrös lábak által kiváltott automatikus undorodat és légy csak pár percig kicsit nyitottabb! Valóban olyan gusztustalan egy női hónalj egy rendezett, finom puha szőrrel, mint azt a divat és a belénk nevelt elvárások sugallják? Kevesebb, ápolatlanabb az a nő, akinek sosem érte a lábát borotva? Negyven éve még nagyon kevés nő foglalkozott azzal, hogy szőrtelenítsen, mégis szépek és kívánatosak voltak a férfiak szemében. A szőrtelen test iránti vágy is csak szokás kérdése.

Hoztunk 4 okot, amiért érdemes elgondolkodnod azon, hogy csak a trimmelőt használd ezentúl.

  1. Elkerülöd a bőrirritációt

Kipirosodott, kisebesedett, sokszor kiszáradt bőr, ami elsősorban a borotvát használók körében ismert. A pengék súrolják, megsértik a bőr felszínét, aminek bizony irritáció lesz a vége. Kellemetlen, fáj és gyakran a látványa sem túl szexis.

  1. Megvéded magad a kórokozóktól

A bőr felszínén lévő szőr többek között védelmi funkciót is ellát, főként az intim tájékon. Ennek hiányában a baktériumok könnyen a bőrünkre kerülhetnek, a kitépett szőrszálak helye pedig remek plusz bejutási felületet biztosít.

  1. Nincs több benőtt, begyulladt szőrtüsző

Amikor a szőrszál a bőr alatt kezdi el pályafutását az egyrészt kellemetlen, másrészt könnyen begyulladhat, de az előző pontban jelzett kórokozók is okozhatnak olyan mértékű gyulladást, amivel orvoshoz kell fordulni.

  1. Rengeteg időt és pénzt spórolhatsz meg

Ez nem igen kell túlmagyarázni, ha nem szőrtelenítesz, nem is kell költened rá. Plusz sok időd is felszabadul, amit ezzel a folyamattal korábban töltöttél.

{adselite}

Nem kell persze egyből feladnod a csupasz létet, sőt, egyáltalán nem „kell”. Érdemes azonban mérlegelned, hogy a szőrtelenítés által okozott kellemetlenségek valóban megérik-e. Merj kísérletezni, hiszen a borotváért bármikor odanyúlhatsz.

 

Képek forrása: 8dc6460bbbb088757ed67ed8fb316b1b-gdprlock/hilesleyann, unsplash.com


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram