Megtaláltuk a legőrültebb társasjátékot!- Múzsa, ami egy kicsit activity és egy kicsit dixit

2019. december 12.
Szerző:  Cukimamik Team
Megtaláltuk a legőrültebb társasjátékot!- Múzsa, ami egy kicsit activity és egy kicsit dixit
Az okosjatek webáruház tudva a Dixit függőségemről, ismételten meglepett egy társasjátékkal, amely a dixit és az activity keveréke, a legőrültebb és egyben a legszórakoztatóbb játék volt számunkra:

Ez az a játék, amiben nem lesz hiány, hogy az agytekervényeidet megmozgasd, taktikázz, és kreativitásodnak teret engedj.  

Mire belejöttem a játékba, már a 4 kört játszottuk, mert bár nem bonyolult a játékszabály, az én képességeimet mégis meghaladja. Ezért is örülök, hogy lehet benne beszélni, taktikázni, gondolkodni, amire a gyes ideje alatt nem sok lehetőségem adódott. Ne értsd félre, tudod miről beszélek.:)

Szóval vágjunk is bele a közepébe, mi a Múzsa társasjáték lényege:

A társasjátékban 2 féle paklit találsz: 84 nagy méretű Remekmű kártya, és 50 ihlet kártya. Ezek a kártyák lesznek a játék működtető rugói.

A Dixithez hasonlóan ( A Dixitről korábban már itt írtunk) a Remekmű kártyáin olyan elvont képeket találunk, melyre első ránézésre mindenkinek más jut eszébe, ha egyáltalán a „Jesszusom, mit mondjak erről a kártyáról?” gondolaton tovább tudunk lépni.

Az ihlet kártyáin feladatokat találunk, melyek a Remekmű kártyáihoz szorosan kapcsolódnak.

Az Activitihez hasonlóan csapatokat kell alkotni, ahol minimum 2 fő van egy csapatban.:)

A játékban a Remekmű kártya és az ihlet kártya szorosan összekapcsolódik. A játékban húzni kell 6 Remekmű kártyát, amelyen az elvont ábrák találhatók. Emellé húzunk 2 ihlet kártyát, amelyen az eszement feladatok találhatók.

A 6 kártyából kiválasztunk 1  Remekmű kártyát, és 1 ihlet kártyát, majd a Remekmű kártyát úgy adja át a csapat a másik csapat Múzsájának, hogy azt a csapatának többi tagja nem láthatja. Tehát a Remekmű kártyát, csakis a Múzsa látja! A kiválasztott ihlet kártyát, amin az utasítás szerepel, a Múzsa elolvassa, és megmutatja a többieknek. Ezen szerepel az utasítás, melyre a másik csapat által kiválasztott Remekmű kártyára utalást kell tenni

Itt jön a csavar: a másik csapat játékosai a Múzsával együtt nem tudják, hogy milyen lapok vannak a másik csapatnál. Miután a Múzsa utalást tett a lapra, a másik 5 lap közé bekeverik a Remekmű kártyát, és a többieknek ki kell találni, mire gondolhatott a Múzsájuk.

Egy így egyszerűnek tűnhet, de ezek az őrült képek nem akárhogy vannak megrajzolva: átfedés van a lapok között, így meg kell gondolni, hogy mit mondasz Múzsaként.

múzsa

Hány fővel érdemes játszani a Múzsát?

Minimum 4 fő kell, hogy csapatot tudjatok alkotni. Minél többen játszátok a Múzsát, annál izgalmasabb. Minél kevésbé ismered az ellenfeleidet, annál nehezebb. Minél többet játszol, elkapod a játék lényegét, és annál szórakoztatóbb.

Hány éves kortól ajánlott?

A játék dobozán is fel van tüntetve, hogy 10 éves kor felett ajánlott. Én még lehet kitolnál jobban a 10 évet. Mindenesetre nem kisgyerekeknek ajánlott, mégpedig azért mert az ihlet kártyán szereplő utasításokat nem fogják tudni megcsinálni. Én a 9 éves lányommal voltam egy csapatban, többször kellett ihlet kártyát cserélni, mert nem tudta a feladatot megcsinálni, vagy nem is értette az utasítást.

Mivel tud többet, mint egy másik társas?

Magyarán, miért ajánlom én Nektek. Nagyon sokat társasozok, "családostul, gyerekestül, barátsostul". Én úgy gondolom ez a játék egy felnőtt baráti társaságban 2 fröccs között simán kiüti a zsugázást. Teret ad a nevetésnek, merthogy lesz!:), a taktikának, és a másik megismeréséhez. Ha van nagyobb gyermeketek, akkor pedig ismét egy jó választás, mert nem a megszokott dobjunk, lépjünk…annál izgalmasabb, ahol a kamaszok ki tudják magukat fejezni, teret adva az érzelmeiknek, gondolataiknak.

Hol vásárolható meg?

Az okosjatek webáruházban, ahol a kupont használva kedvezményt kaptok!:)

A bejegyzésben termékmegjelölés, mint reklám szerepelt.


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram