Dixit társasjáték a cukimamik ajánlásával- Nekünk ez lett az év játéka

2019. november 26.
Szerző:  Cukimamik Team
Dixit társasjáték a cukimamik ajánlásával- Nekünk ez lett az év játéka
Ez az a játék, amit soha nem lehet megunni. Sokszínű, tetszik benne, hogy nincs két egyforma játékmenet, megmozgatja az agytekervényeket, amit anyaként sokszor nem is bánok.

Ez a játék, amit nemcsak a gyerekekkel játszhatsz

Szeretem ebben a játékban, hogy gyerekekkel és felnőttekkel is játszható. Már lenyomtunk pár menetet, és megfigyeltem, hogy ha gyerekekkel játszom, teljesen rá kell hangolódnom az ő látásmódjukra, és gondolkodásmódjukra, hiszen ők teljesen máshogy szemlélik a világot, mint mi felnőttek.

Nincs rossz megoldás, mégis van nyertes…

Ebben a játékban a szerencsén kevés fog múlni, tulajdonképpen semmi. Magadra vagy utalva, és a kommunikációdra. Kiemelném, hogy bár van nyertes, nincsenek rossz megoldások. Minden kártyalap más jelentéstartalommal bír a játékosoknak. Te lehet nem is asszociálsz arra, amire én gondolok, de az is lehet, hogy Te mást látsz a lapban, mint én.:) A gyerekek pedig sokszor olyan dolgokat emelnek ki, ami nekem eszembe sem jutna.

dixit társasjáték

Szóval gondolkodni kell, és alaposan megvizsgálni a képeket.:)

A játék lényege:

A játéknak a központi eleme a kártyacsomag, amit a dobozban megtalálsz. Ezeken a kártyákon első ránézésre értelmezhetetlen, absztrakt képek vannak. Nekem eleinte kifejezetten nehézséget okozott, hogy mondjak valamit a képekről. Itt jön képbe, hogy kénytelen leszel elvontakoztatni, gondolkodni, keresed a szavakat, kifejezéseket, bármit, ami eszedbe jut.

A játékhoz tartozik egy táblamező. Mindenki választ magának egy bábut, ami végigkíséri a 30 mezőn. Az a nyertes, aki legelőször beér a célba. De hogyan? Itt nem a szerencsén múlik, hanem rajtad, hol végzel!

A játékot már hárman is játszhatjátok, de minél többen vagytok, annál izgalmasabb.:) Minden játékos kap 6 db kártyát. A feladat az, hogy egy szót, egy kifejezést, egy emléket, egy történetet elmondani úgy a kártyáról, hogy a többiek kitalálják melyik a Te kártyád. DE és itt jön a csavar: ha túl egyértelmű leírást adsz a kártyádról, az sem lesz jó, ha pedig csak Te érted, amit mondtál róla,  az sem.:) Találd meg a középutat, mondj olyan sejtelmes leírást, ami utal a kártyádra, de akár a másik lapja is lehetne. A pakliban vannak olyan lapok, amelyekre hasonló leírás adható.


 Hányan lehet játszani?

Nagyon fontos, ez egy társas játék (szándékosan írtam külön a szót), minimum 3 fő játszhatja, de minél többen vagytok, annál élvezetesebb a játék.

Hány éves kortól ajánlott a Dixit?

A saját tapasztalatom alapján 6-7 éves kortól ajánlott. Eleinte nehézséget okozhat a kifejezés, de a gyermeketeket motiválva, minél többet játszottok, annál jobban ráérez ő is a játékra.

Mennyi ideig tart egy menet?

Ha belevesszük a gondolkodási időt, a sok nevetést, a magyarázatokat, a játékidő kb. 40 perc, de elhúzódhat 1 órára is. Mi nem tudunk leállni, ha elkezdjük, szóval nálunk 2 óra is szokott lenni.:)

A játék megvásárolható:

Az okosjatek webáruházban- Ne feledjétek el használni a Cukimamik Határidőnaplóban lévő kupont, mellyel kedvezményesen vehetitek meg többek között a társasjátékot is!


A bejegyzés reklámot tartalmaz. Az okosjatek webáruház tudva a Dixit függőségemről felajánlott számomomra egy társasjátékot, hogy amíg a gyerekek suliban, bölcsiben vannak, az énidőmet kitöltsem vele. Ezúttal is kösznöm Nekik!:) Na, és persze, este a családommal folytatom...:)

 


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram