Babakonyhák kisfiúknak és kislányoknak

2019. augusztus 21.
Szerző:  Cukimamik Team
Babakonyhák kisfiúknak és kislányoknak
Bejegyzésünkben minőségi babakonyhákat és kiegészítőket mutatunk be Nektek a vesszoparipa.hu webáruházból.

A babakonyha az egyik legjobb módszere annak, hogy leköss egy totyogót, amíg összerittyentesz valami ebédet, mellesleg pedig nagyon jó közös programnak ígérkezik. 

A főzés nagyon sok kisgyermekes édesanya életében egy „mumus”.

Először is MIKOR?

Másodszor MIT?

Harmadrészt- és talán ez a legnagyobb dilemma: HOGYAN?

Amíg pici a baba, addig magadról kell gondoskodnod, hogy változatosan étkezz, és sokszor a fáradtságtól, nincs is kedved a konyhában állni és főzni. Így vagy rendelsz kaját, vagy segítség hiányában nekilátsz főzni. Aztán jön a hozzátáplálás időszaka, ami az anyák „kedvence”: vagy megveszed a boltit, vagy főzőcskézel, vagy kombinálod a kettőt. Lényeg, hogy ismét a konyhában kötöttél ki. Aztán pedig amikor már elindul a drága szemedfénye, kösd fel a gatyát, mert a főzés igazi tudomány lesz!;)


Fa játékkonyha fehér és zöld

babakonyha

Egy igazi minőségi darab, amely tömör, kemény fából készült. A két főzőlapos tűzhely bekapcsoló gombokkal és mosogató csappal felszerelt. Minden gyermek szereti a ki és bepakolást a játékkonyhákban. A mikrohullám, sütő pult és mágneses tárolószekrény a kiegészítő edényekkel lehetővé teszi, hogy kisszakácsként finom falatokat készítsen a babakonyhában. 


Talán ez otthonról hozott minta…emlékszem, hogy anyám mindig velünk együtt főzött. Elég nagy volt ahhoz a konyhánk, hogy a három lány (2 nővéremmel), odaférjünk az asztalköré, és ott legyünk anyám keze alatt, hogy bármiben segíthessünk neki. Soha nem mondta, és nem is éreztette velünk, hogy nekünk, lányoknak, kötelező a konyhába segíteni neki, merhogy egy lány feladatai közé tartozik a főzés. Soha. Mégis mindig ott voltunk vele, és még a fülemben hallom, ahogy mondja „Milyen nagy segítségeim vannak nekem…” Közben nagyokat beszélgettünk, nevettünk, anyám pedig minden apróságért megdicsért minket. A mosogatás, palacsinta tészta kikeverése, palacsinta sütés a „prémium munkák” közé számított, ezért gyakran ment a harc közöttünk, hogy ki csinálja. Érzek magamban egyfajta késztetést, hogy otthoni kosztot készítsek, és együnk. Ahelyett, hogy leugranék az étterembe, vagy a suliba menüért, ahol 540 Ft a kétfogásos menü, inkább otthon főzök a gyerekekkel. Sokszor baromira elfáradok mire megfőzök valamit. Amikor a gyerekeknek kedvük van, csatlakoznak hozzám, és együtt panírozunk, kenyeret sütünk, vagy éppen krumplit hámoznak. A legkisebb még 20 hónapos, így neki a Vesszőparipa webáruházból egy babakonyhát vettünk, és amikor főzök ott van mellettem, és mintát követ.


Játékkonyha hűtővel és kiegészítőkkel

játékkonhya fa

Egy igazi luxus darab, ez a játékkonyha olyan akár az igazi. A készlet hűtőszekrényből, főzőlapból, sütőből, mosogatóból, órából, polcokból és fogasokból áll.


Mintát követ, mint ahogy én anyámat. Amikor otthoni kosztot eszünk, amit mi közösen készítünk, más az íze, van benne valami megfoghatatlan: látom a ragyogó szempárokat, hogy „Anya, ez nagyon finom”, arról nem is beszélve, hogy én magam is jobban szeretem, amit én készítek el. Persze, most nehogy azt gondold, hogy nem járok menüzni, vagy étterembe. Oh, dehogynem, csak szeretek a gyerekekkel főzni. Egy jó pár esztendeje már főzőcskézek gyerekek mellett, nekem legjobban a babakonyha vált be hatalmas segítségként a konyhában.

Játékkonyha vidám színekben

fa játékkonyha

A konyha az a hely, ahol a kreativitásunknak semmi sem szab határt. Amikor játékkonyhát választasz gyermekednek mindenképpen figyelj a minőségre. Érdemes tömör fából készült babakonyhában gondolkodni, amely nem esik szét egy mozdulatra. A vesszoparipa.hu webáruház játékkonyhái kiváló minőségű tömör fából készültek, melyekben főzőcskézni igazi élmény.


MERTHOGY az én drága férjem, a lelkem korán elmegy itthonról dolgozni, így segítség hiányában, a kreativitásomra számíthatok csak. A babakonyhában nagyon jól elvan a togyó gyermek, amíg összerittyentesz egy gyors kaját. Ne várd azt, hogy megveszed a babakonyhát, bedugod a gyerekszoba sarkába, és majd ő bemegy oda játszani egyedül. Amikor főzöl, vidd a babakonyhát a konyhába, és közösen főzzetek. A te mintádat fogja követni gyermeked, a főzés legyen öröm, és közös tevékenység.

Három nélkülözhetetlen elem a kisszakácsok babakonyhájából

Gyümölcsök és zöldségek dobozzal:

játékkonyha fa kiegészítők

Nem létezik olyan játékkonyha, amelyben ne lehetne valamit főzni. Ez a doboz zöldség és gyümölcs elegendő mennyiség lesz sok finomság elkészítéséhez.

Fa játékmixer fehér:

játék fa mixer

A gyerekek imádják a szüleiket utánozni, így nem kérdéses, hogy egy torta elkészítéséhez a játékmixer elengedhetelen kelléke a játékkonyhának.

Fa kávéfőző kiegészítőkkel:

játékkávéfőző fa

 

Ez a fa játékkávéző készlet nem hiányozhat egy játékkonyhából sem. Anya! kész a kávéd!...és az apró kezecskék már nyújtják is felénk a megérdemelt kávénkat. Ha addig fáradtnak is éreztük magunkat, egy röpke pillanatra tova száll...


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram