Gyermek naptej kommandó- Ezeket a gyermek naptejeket teszteltük

2019. június 24.
Szerző:  Cukimamik Team
Gyermek naptej kommandó- Ezeket a gyermek naptejeket teszteltük
Forrás: Pinterest
Naptejekből nincs hiány a piacon, az ember győzzön választani a hatalmas kínálatból. Mindegy, hogy a tengerparton vagy a játszótéren, városban lógunk a napon, az UV- sugárzás mindenhol jelen van. Érdemes körültekintőnek lenni, de leginkább használni a naptejeket főleg a gyerekekre gondolva.

Az UV-sugárzás mindenhol ott van az életünkben, hiba azt hinni, hogy csak a tengerparton aszalódva kell kenni magunkat. Amikor a gyermekeddel a játszótérre indulsz, hiába árnyékos a játszótér, akkor is érdemes egy jól megválasztott naptejet használni. Gondoltad volna, hogy az autóban utazva is elér bennünket az UVA sugarak 60%-a? ;) Nemcsak a gyermeket, de érdemes napvédő arckrémmel óvni a Te bőrödet is. 

Mire érdemes figyelni a napkrém választásnál?

1. Ne tartózkodjatok a napon 11 és 3 között, bár ez nyaralás alkalmával lehetetlen, így válassz jó minőségű, megbízható gyerek naptejet!

2. Légy körültekintő a piacon. Tájékozódj a márkákról, a minőség legyen a lényeg, ne az ár! Bár annyi van, hogy nem is lehet mindegyiket ismerni, mindenesetre válassz egy megbízható fórumot, oldalt, de elsőként ismerőseiddel beszélj.

2. Részesítsd előnyben klinikailag tesztelt napkrémeket, melyek hypollergének és tartósítószer-mentesek.

3. Ellenőrizd a termékeken, hogy UVA+UVB védelmet biztosítanak-e, bár  ma már minden napkrém komplex, de azért ezt sem árt ellenőrizni a terméken.

4. Nyár elején magasabb faktorszámú krémet válasszunk (F50 + ajelenleg létező legerősebb faktorszám), mert ilyenkor még nagyon érzékeny a bőr. Amikor már megvan az "alapszín", ekkor bőrtípustól függően elég lehet a 30 faktoros is. 

5. A napkrémet egyenletesen és bőségesen oszlassuk el a bőrön. Többször kenjük be a bőrt, hiszen a törülközés közben is lejön. 

EQUILIBRA Aloe Napvédő krém gyermekeknek FF50+ 150ml

 

Hány hónapos kortól használható: 6 hónapos kortól

Elsősorban gyerekek számára fejlesztették ki a napvédő krémet, amely magas faktorszámának köszönhetően azonnali védelmet biztosít, hosszan tartó, és természetes módon védi a bőrt a napozás alatt  az UVA és az UVB szűrők egyenletes arányának köszönhetően. Ami nagyon szimpatikus volt számomra, és bekerült a kedvenceim közé, hogy "minden mentes", így érzékeny bőrű gyerekek is nyugodtan használhatják: parabén, vazelin, színezék mentes, mindenféle hozzáadott parfüm nélkül.

Hol kapható a termék?

Kapható a Kapható az Equilibra webshopon, valamint a nagyobb bioboltokban.

Dr. Kelen SunSave  gyerek napkrém F50+ 

Hány hónapos kortól használható: 6 hónapos kortól

Ami azonnal felkeltette az érdeklődésemet a napkrém után, hogy egyrészről már használtam a Dr.Kelen termékekeit és nagyon jó tapasztalatom volt velük, másrészről, hogy hazai termék. Dr. Kelen Ákos szakgyógyszerész fejlesztette ki a SunSave napkrémet gyermekek számára, amely hypoallergén és tartósítószer mentes, így érzékeny bőrű babák bőrét sem irritálja a készítmény. Amit anyaként nagyon fontosnak tartok, és kiemelnék, hogy vízálló és gyorsan felszívódik. Egy gyors mozdulattal bekenhetjük vele a gyermekünket, megkímélve magunkat a felesleges nyafogástól- Anyaaaa, mikor leszek már kész!!!!-, így egy gyors mozdulattal felkenve, már lehet is menni pancsolni, ahol folyamatos UVA+UVB védelmet biztosít.

Hol kapható a termék?

Nagyobb drogériákban, gyógyszertárakban, Auchanban, Tesco-ban a dr.kelen webshopban.

A SunSave gyerek naptejek egészségpénztári kártyára is vásárolhatók az elfogadóhelyeken.

ZIAJA Gyermek napvédőtej FF50

Hány hónapos kortól használható: Vízálló napvédő 6 hónaposnál idősebb gyerekek számára.

Nagyon fontos tudni, hogy a víz visszaveri és felerősíti az UV sugárzást, így tévedés azt hinni, hogy a víz alatt biztonságban vagyunk. A víz felszíne alatt 50 cm-rel is elér minket az UVB sugarak 60%-a, az UVA sugarzás 85%-a. Számomra a legmeggyőzőbb az volt a termékben, hogy a Ziaja gyermek napvédőtej vízálló védőréteget képez a bőrön, ezzel óvja a gyermek bőrét az erős sugaraktól.

Összetevőinek köszönhetően hatékonyan visszaveri az UVA és UVB sugárzást, mely meghosszabbítja a biztonságos napozás időtartamát. Erős és hosszútávú védelmet nyújt, mellyel meggátolható a leégés. Szintetikus illatanyagoktól és a színezéktől is mentes, így használatával elkerülhető az allergiás bőrreakció.

Hol kapható a termék?

Kapható a Ziaja webshopon, valamint a Ziaja Neked üzletben (Campona).

Photoderm Kid mousse SPF 50+

Fényvédő habspré gyerekeknek

Az egyedülálló UVA/UVB bőrgyógyászati szűrő kombinációnak köszönhetően optimális védelmet biztosít a kisgyermekek érzékeny bőrének a káros UV sugarakkal szemben, míg a Cellular Bioprotection™ szabadalom biológiai védelmet nyújt. A hab állagú játékos textúra a gyermekek számára is feledhetetlen élménnyé teszi a "fényvédőzést". A fényvédő anyag gyártójának leírása alapján 20-as SPF értéket biztosít

Kapható: gyógyszertárakban, a bioderma webshopjában.

Herbarting napozótej

Hány hónapos kortól használható? A termék összes összetevője 0 hótól használható. Fontos kiemelnünk, hogy 1 éves kor alatt a baba nappal történő érintkezésével nagyon óvatosnak kell lenni, így elővigyázatosságból termékünkre is 1 éves kort írtunk. Az első 1 évben a nap elleni védelemre a legjobb megoldás az árnyékolás és a takarás, ha valamije mégis kilóg a picinek, csak azt kenjük be naptejjel.

A HerbArting napozó tej elkészítésénél csak fizikai és biológiai fényvédő anyagokat használtak, hogy a káros hatások nélkül védhesse meg a babád bőrét a nap sugaraitól. 0% mesterséges alapanyag 100% természetesség. Széleskörű védelmet biztosít az UV-A és az UV-B sugárzással szemben, nem tartalmaz nano-részecskéket, amik felszívódnának a szervezetbe. A bőrön nem hagy erős fehér színt, viszont selymessé teszi azt.

 Kapható a herbarting.hu webshopban.


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram