Május végi esőkabát trend

2019. máj. 28.
Szerző:  Ferencz Judit stylexpert
Május végi esőkabát trend
Fotó: Pinterest
A hétvégén már kezdtem elhinni, hogy végre itt a nyár, aztán megnéztem az időjárás jelentést! Ez nem igaz, már megint esni fog! Kezdeti bosszúságomat elfeledve próbáltam a szebbik oldalát nézni a dolognak! Lehet pocsolyába ugrálni a gyerekekkel...!:)

A gumicsizmám még kibírja a következő őszig, már csak egy esőkabát kellene…

Ekkor jöttem rá, hogy utoljára talán általános iskolában hordtam esőkabátot (ami nem mostanában volt…). Praktikus gondolkodású anyukaként fel is mentem a netre, és gyorsan átnéztem, hogy mi jöhet szóba. Bármennyire meglepő, nemcsak szezonálisan van lehetőség esőkabátot vásárolni, hanem akár most, pár nappal a meteorológiai nyár kezdete előtt!

 esőkabát

Fotó: Pinterest

Az idei év divatszíne a lazac árnyalat, amit több cég is figyelembe vett, többek között a Tschibo és a H&M is, piros pont nekik ;-) A H&M-ben inkább a csípő alá érő élénkebb színű fazonokat találtam meg, ami külön tetszett, hogy a kislányos verzió is elérhető pöttyös belsővel. A Tschibo-ban inkább a dzseki hosszat ajánlották, kicsit visszafogottabb lazacszínű verzióban.

 

1. Tschibo lazac színű

2. H&M lazac esőkabát anyának

3. H&M lazac esőkabát kislánynak

 Érdekelt, hogy újrahasznosított poliészter esőkabátokkal mi a helyzet, és meg is találtam a Zara honlapján egy fagyi színű, nagyon praktikus kis darabot. A hátsó zsebe kifordítva egy szatyorrá alakítható (tuti anyukáknak szánják, akik esetleg elfelejtenek a boltba szatyrot vinni, aztán bosszankodnak a kasszánál, hogy már megint be kell gyömöszölni mindent a táskába, mert műanyag zacskót elvből nem veszünk (vagy csak hatalmas vészhelyzet esetén ;-)

Újrahasznosított szatyros

A H&M nem fukarkodott a színekkel és a mintákkal sem, a nap sárgával hátha előcsaljuk a napot (ha már hetek óta esik). A merészebbek ezt a leopárd mintásat is kipróbálhatják, szerintem érdemes egyszínű gumicsizmával felvenni, hogy ne legyen túl sok a szett a pocsolya mellett.

H&M élénk sárga, utolsó darabok

H&M sárga pöttyös esőkabát

H&M leopárd mintás

Végül, de nem utolsó sorban, pedig jöjjön az abszolút kedvenc. Egy baj van csak vele, elfogyott!!! A Tschibo szinte állandó darabja, a barátnőm 1 éve vadászott rá, és idén összejött (legalább neki). Ez a tengerész csíkos az abszolút kedvencem, derékban szabott, csinos, nőies esőkabát nem elérhető!!! De legalább a kisfiús párja a H&M-ben kapható. Vigasztalásképpen találtam egy sötétkéket, ami legalább mindenkinek jól áll!

Feladat őszre: erre a csíkos esőkabátra mindenképpen lecsapni!

H&M csíkos fiús

Tschibo csíkos, elfogyott

 H&M sötétkék


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram