Ezekre figyelj, ha babaváró bulit szervezel

2019. március 19.
Szerző:  Mészáros Kitti
Ezekre figyelj, ha babaváró bulit szervezel
Kép: Pinterest
Egyre menőbb dolog Magyarországon is a csajok körében a babaváró buli szervezése a pocakos barátnőjük részére. Nagyon klassz és cuki gesztus rittyenteni kedvenc kismamánknak egy bulit, de egy valamit vegyél tudomásul, ha te szervezed a partyt: Közületek a legkevésbé a kismamának van kedve most egy klasszikus bulihoz, ezért itt van néhány tipp, hogy jól süljön el a dolog!

1. Ne legyen totál meglepetés

Ha voltál már kismama, pontosan tudod, ha pedig nem, akkor elmesélem, hogy létezik egy olyan időszak a várandósság vége felé, amikor az már valóban inkább terhesség és a leendő édesanya már saját magát is nehezen bírja elviselni. Mivel ezeket a babaváró bulikat általában ebben a "véghajrá" időszakban szokás tartani, javaslom, hogy egyeztess előre a kismamával a fontos dolgokról, mint az időpont, helyszín és a résztvevők. Nyugi, minden más lehet meglepi, de mielőtt még a kismama hozzátok csapja a tálca muffint már az ajtóban, egy hormonháború közepén, javaslom, hogy fogadd meg ezt a tanácsot, és legalább ezeket beszéld meg vele!

 2. Tökéletes vendéglista

Mivel egy kismama életében ez az időszak már tényleg inkább a befelé figyelésről szól, egyre inkább, csak a családja és a nagyon közeli barátai társaságában érzi magát felszabadultan. Azt tanácsolom neked, hogy kérdezd meg kerek-perec, kiket látna szívesen a bulin, hiszen a legfontosabbak most az ő kívánságai. BÓNUSZ TIPP: A leendő nagyik is szuperül passzolnak a társaságba egy ilyen bulin, arról nem is beszélve, mennyire jól esik majd nekik, ha nem maradnak ki.

 3. Senki ne igyon alkoholt, ha a kismama sem iszik

A helyzet az, hogy ez bizony nem a klasszikus csapatós buli lesz, ha érted mire gondolok. Valahol hasonlít ez a lánybúcsúhoz, hiszen egy korszak végét és egy új, csodás élet kezdetét hivatott ünnepelni, de a vetkőzős fiút és a "ki tud többet inni egy húzóra" vetélkedőt érdemes elhalasztani egy jóval későbbi időszakra. Frankó alkoholmentes koktélokat lehet készíteni és, ha kreatív vagy, ez lehet életetek egyik legszuperebb estéje. A legfontosabb, hogy az ünnepelt kikapcsolódjon és a kedvében járjatok mindannyian.

4. Mindenki érezze kényelmesen magát!

Emlékszem a saját bulimra, amikor már reggel elkezdtem azon melózni, hogy délutánra csinos legyek. Aztán visszanéztem a fotókat és tulajdonképpen a szándék látszott, de 1 héttel szülés előtt nem voltam egy bulikirálynő. Te is arra törekedj, hogy a kismama ne azzal legyen elfoglalva egész este, hogy sóvárogva irigyli a barátnőit, milyen szépek a kisestélyiben. Ez most szóljon a sok sok nevetésről, a nosztalgiázásról, közös játékról és nagy beszélgetésekről és a kényelemről.

5. Légy kreatív!

Nem is gondolnád, hogy mennyire egyszerű életre szóló ajándékot kivitelezni, ami nem csak a születendő gyereknek lesz nagyon kedves, de a szüleinek is. Készítsetek időkapszulát, amibe üzeneteket írtok a gyermeknek a 18. születésnapjára, majd kérjétek meg az ünnepeltet, hogy csak akkor adják át neki! Kössetek fogadásokat a baba születési súlyára és időpontjára, mindenki tippeljen valamit, így akár jutalom is járhat annak, aki a legközelebb járt a valósághoz, vagy pontosan kitalálta. Mindenki tegyen egy ígéretet, amit a baba 3 éves koráig teljesít. Az én barátnőim például azt ígérték, hogy egyszer majd vigyáznak rá, ha én randiznék a férjemmel.

 

Az is lehet, hogy a pocakos barátnőd csak arra vágyik, hogy megnézzetek együtt egy filmet, minden egyéb felhajtás nélkül és pizsiben, otthon társasozzatok egyet közösen, pasik nélkül. A legfontosabb, hogy érezze, hogy vele vagytok, gondoltok rá és Ti is vele várjátok az új élet kezdetét.


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram