Megválasztották az Év Kisgyermeknevelőjét

2017. december 22.
Szerző:  Cukimamik Team
Megválasztották az Év Kisgyermeknevelőjét
A Sudocrem és a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete idén hirdette meg először az Év Kisgyermeknevelője díjat, hogy együtt hívják fel a figyelmet a bölcsődei kisgyermeknevelők munkájának jelentőségére.

A kicsik életében nagyon fontos szerepet játszanak a kisgyermeknevelők, munkájukkal hozzájárulnak készségeinek fejlesztéséhez, sőt legtöbbször az egész családot támogatják tanácsaikkal, figyelmességükkel. Az Év Kisgyermeknevelője díjra 48 jelölés és 4883 szavazat érkezett, végül a budapesti Brigancz Andrea nyerte el megtisztelő címet 528 szavazattal.


A Sudocrem hivatalos Facebook oldalán az Év Kisgyermeknevelője applikáción keresztül egy fotó és egy rövid történet beküldésével lehetett jelölni a bölcsődei kisgyermeknevelőket. A kampány ebben az évben debütált, de a Sudocrem és a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (BDDSZ) a hagyományt szeretne teremteni a díjjal, hogy ezzel is elismerje ezt a gyönyörű, ám igen felelősségteljes szakmát.
„Az Év Kisgyermeknevelője díj egy jó lehetőség arra, hogy ez a felelősségteljes hivatás reflektorfénybe kerüljön, hiszen a szülők a legféltettebb kincsüket bízzák a bölcsődei kisgyermeknevelőkre. A legtöbben nem is sejtik, mennyire sokrétű az ő munkájuk, és milyen nagy szerepet játszanak a kicsik életében és fejlődésében. Segítenek nekik beilleszkedni egy új környezetbe, és a biztonságot jelentik számukra az édesanyjukról való leválás időszakában” - mondta el Szűcs Viktória, a BDDSZ elnöke. „Véleményem szerint a díj hosszú távon segítséget nyújthat a bölcsődei dolgozók munkájának társadalmi elismeréséhez.”

{adselite}


Az elismerést első alkalommal a Manó-lak Bölcsőde egyik kisgyermeknevelője, Brigancz Andrea vehette át.
„A kisgyermeknevelői hivatásban az a legszebb, mikor munka közben körülvesznek az apróságok, és látom rajtuk, mennyire ragaszkodóak. Nagyon örülök az Év Kisgyermeknevelője díjnak, igazán jól esik, hogy ennyien gondoltak rám. Szeretném megköszönni a jelölést, és a szavazóknak pedig, hogy érdemesnek tartottak a díjra” – nyilatkozta Brigancz Andrea.


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram