Miért van szükség minden gyerekszobába egy párátlanító készülékre?

2017. október 11.
Szerző:  Cukimamik Team
Miért van szükség minden gyerekszobába egy párátlanító készülékre?
Fotó: Pinterest
Ősz- Tél,fűtés, rossz szellőzés, magas páratartalom, és penész…. a levegőben terjedő ártalmas zöld – kékes  szürke szörnyeteg, ami megtelepszik a falon, a játékokon vagy akár a ruhán is. Szinte minden táptalaja lehet, ahol spóra van, és társul hozzá nedvesség, ott előbb-utóbb felüti fejtét a kis szőrmók.

Amikor baba érkezik a családba az egészséges és tiszta otthon még fontosabb. Ha a penészgombák jelen vannak otthonunkban, annak a levegőben szálló spóráit belélegezzük. Ezen spórák irritálják a nyálkahártyát, allergiát, asztmát, és más krónikus felső légúti betegséget okozhatnak. A túl párás nedves levegő a penészgomba „melegágya”, de vajon mit tehetünk ellene?

Mit tud a párátlanító készülék?

Az első és legfontosabb lépés a penész elleni küzdelemben az otthonunkban lévő nedvesség szabályozása és szinten tartása, ami nem könnyű feladat. Amikor már a szellőztetés nem segít és hiába sikáljuk a vizes helységeket, de a penészfoltok újra visszatérnek, tartós megoldásra van szükségünk. A Fisher párátlanító berendezése megoldást jelent a párás levegő problémájára. Ez egy olyan elektromos berendezés, amely segít az ideális páratartalom elérésében, úgy hogy a levegőből a leválasztott nedvességet egy tartályba vagy a lefolyórendszerbe vezeti.

párátlanító

{adselite}

Miért szükséges párátlanító készülék az otthonunkba?

A penészmentes otthon kiemelkedően fontos, ha gyermekünk asztmás vagy más felső légúti betegsége van, hisz a nedves levegő csak tovább ront a betegségén. A lakásban jelentkező szemviszketés, orrfolyás, torokkaparás is annak a jele lehet, hogy penészgomba van a lakásban. A penész okozta veszélyeknek leginkább az újszülöttek vannak kitéve, ugyanis az nem csak allergiát okoz, de más allergénekkel szemben is túlérzékennyé tesz.

Milyen párátlanítót válasszunk?

Párátlanító készülékkel otthonunk levegője érezhetően tisztább, kellemesebb. A készülék halk és esztétikus, így reggelre a 3, 5! literes tartály telítettségéből látják, hogy a gép mennyit dolgozott, míg a család pihent.
Ne feledjük azonban, hogy a túl száraz levegő sem kedvez az egészségünknek. Az ideális páratartalom egy lakásban 40 és 60 % között van.  A piacon nagyon sok párátlanító készüléket lehet kapni, érdemes tájékozódni!

Mi a Fisher párátlanítóra tesszük le a voksunkat, egyrészt azért, mert míg a kis tablettás pártátlanítók hetente 1-2 deci vizet választanak le, addig a Fisher párátlanító akár napi 20-30 litert! Másrészt a terméket jól ismerve, tesztelve, jó szívvel ajánlom.

A  Fisher párátlanító nem csak elérni, megtartani is segít a megfelelő páratartalom értéket, és ha leszámoltunk a nedvességgel felszámolhatjuk a már megtelepedett penészfoltokat és meggátolhatjuk annak továbbterjedését és visszatértét. 


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram