Anyukám, legyél újra Nő - Önbizalom növelés és Átalakulás

2016. március 01.
Szerző:  vajaskalács
Anyukám, legyél újra Nő - Önbizalom növelés és Átalakulás
Aki azt mondja, semmit se változott az önbizalma a szülést követően az hazudik! Megváltozott a testünk, átalakult az életünkben a fontossági sorrend, egy csomó új dologgal kell szembenéznünk és feldolgoznunk. Fontos újra megtalálnunk, megerősítenünk magunkat, a párunk és a gyermekünk, de elsősorban magunk miatt.

 

Az önbizalom nem csak állásinterjúnál jön jól. Az önbizalom adja meg az alapot az egész életedhez. Ahhoz, hogy újra a csúcson legyél rendet kell tenni belül és kívül is.

4 lépés az önbizalom növeléséért:

1. Légy magaddal kegyetlenül őszinte! - Állj meztelenül a tükör elé, és mondd ki, hogy mi az, ami nem tetszik. Nem sikerült leadni még azt a pár feles kilót? Nincs fazonja a hajadnak, ezért fojton csak összefogod, ami meg nem is áll jól? Jó lenne megint sminkelni, vagy épp a körmeidet kellene kissé nőcisebbé tenni? Mindent írj össze, fontos, hogy beismerd, ha valami valóban nem tetszik, mert az ültetéshez előbb gyomlálni kell!

2. Nézz belülre és láss! - A külső rendkívül fotos, de ha belüln incs harmónia, akkor az egész nem ér semmit se. Írd le, hogy mi az, ami hiányzik a gyerek előtti életedből. Az, hogy mindennap sok emberrel kerültél interakcióba a munkahelyeden? A barátnőkkel töltött esték? Az olvasás, filmezés, testmozgás? A színház, a mozi, a pároddal töltött tartalmas idő? Ne legyen bűntudatod. Nem leszel rossz anya attól, mert hiányzik egy kis pezsgés, a bókok, a változatosság. Azzal, hogy beismered, már félig segítettél is magadnak.

Ugye azzal, hogy leírtad ezeket a dolgokat, mintha megkönnyebbültél volna? Gyere, folytasd az átalakulást!

atalakitas
3. Tervezz és szervezz! - Először a belső dolgokra fókuszálj; mi az, amit tenni tudnál azért, hogy ne csak a lakás-közért-játszótér által bezárt háromszög legyen a területed? Egy anyának is jár időnként a szabadnap, szabad este. Bízd rá apára, nagyszülőkre a gyerkőcöt és menj. Találj ki olyan programot, ami kiszakít a hézköznapi mókuskerékből. Keress magadnak hobbit, melynek szintén az a célja, hogy egy időre levállj az anya-énedről. Kedj el nyelvet tanulni, képezd magad.

4. Alakulj át! - A külső változtatás azonnal hat a bensőre is. Ez tény. Nem azt kérem, hogy mostantól kezdj drasztikus fogyókúrába, vagy csináltass vérvörös hegyes műkörmöket. Egyszerűen csak ismerd meg, hogy mi az, ami kiemeli az egyéniségedet, amitől vonzóbbnak érezheted magadat. Ebben szuper segítségedre lehet egy átalakító csapat. 2-3 órán át csak veled foglalkozik mindenki - önbizalom simogatásból jeles -, profi sminkes és fodrász ad tanácsot, és újít meg. A végén pedig előnyös és csodaszép képek készülnek rólad.

Átalakulás anyaként közelről

A Beauty Coaching csapata most bepillantást nyújt a két gyermekes, harmincas éveiben járó Zsuzsi átalakulásába, mely lehetőséget itt, a Cukimamik oldalon nyert meg.

Zsuzsi nagyon izgult, hiszen korábban nem járt hasonló fotózáson. Az elmúlt években önmagára elsősorban édesanyaként tekintett, így kezdetben nehezen képzelte el magát a kamera azon oldalán, amelyen a modellek pózolnak. A kezdeti félsz szerencsére gyorsan elmúlt, a fotózás pedig komoly változást indított el benne. Miután ugyanis meglátta a képeket, elhatározta, hogy bár az utóbbi években nem fordított elég időt és energiát a saját nőiességének a megélésére, ezen a jövőben változtatni fog. Örülünk annak, hogy megajándékozhattuk Zsuzsit az átváltozás varázslatos élményével!

Zsuzsi úgy döntött, a Beauty fotózás jó lehetőség arra, hogy változtasson a megjelenésén, ezért pár nappal a fotózás előtt felkereste a Beauty Coaching Csapat fodrászát, akivel úgy döntöttek, Zsuzsi hosszú, itt-ott ősz hajszálakkal tarkított - többnyire lófarkokban hordott - hajának egy arany-sötét szőke árnyalat formájában új hajszínt és felhosszú, tépett frizurát kölcsönöznek.

atalakitas
Zsuzsi véleménye a Beauty fotózásról

„Óriási élmény volt a fotózás! Most már el sem tudom képzelni, hogy miért izgultam előtte annyira - fantasztikus volt, minden nőnek receptre fel kéne írni! Amikor hazaértem a fiúk nem győztek dicsérni! Tegnap csinosan kiöltöztem a munkahelyemre is, pedig egyébként nem szoktam - de még mindig a fotózás hatása alatt állok. Mindenképpen elindult bennem egy folyamat: ezentúl igyekszem nőiesebb lenni. Nagyon hálás vagyok nektek mindenért, szuper csapat vagytok!”

Előfordulhat, hogy ezek egyike se lendit előre. Ilyenkor ajánlatos lehet felkeresni egy életvezetési tanácsadót, vagy pszichológust. Lehetséges, hogy a háttérben valami komoly probléma áll, mint amilyen pl. a szülés utáni depresszió. A segitségkérés sohasem szégyelnivaló. Rengeteg anyuka keresztülmegy rajta, és sokan egyedül nem tudnak kilábalni belőle.

Ajándék énidő tervező


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram