Énidő másként - Légy újra gyerek!

2016. január 06.
Szerző:  vajaskalács
Énidő másként - Légy újra gyerek!
Az énidőt megvalósítani nem csupán akkor lehetséges, amikor gyerekek nélkül vagyunk. Megmutatjuk, hogyan tehetsz magadért, miként töltődhetsz fel energiával a csemetékkel együtt télen. A jelszó, légy újra gyerek!


El sem fogod hinni, milyen sok energiát és örömöt képes felszabadítani az emberben, ha kicsit újra gyerek lehet és mellé a legszuperebb játszótársakat is megkapja.

Az énidő egy része pihenés, más része energiatartalékok feltöltése:

1. Végre leesett a hó. Te is szerettél gyerekkorodban szánkózni, hóangyalkát készíteni? Ugye, hogy szuper móka volt? Vedd elő gyermeki énedet, 1-2 órára vesd le anya-köntösödet és légy gyermekeid játszópajtása. Ülj fel mögéjük a szánkóra, építsetek hóembert, hógolyócsatázzatok, rajzoljatok a hóba - festék, víz és egy szórófejes flakon kell csupán hozzá. Móka, kacagás felhőtlenül, minimális szabályokkal.

enido

2. A hidegből belépve a lakásba, az ember nem is vágyhatna másra, mint egy forró fürdőre. Ne késleltesd, ugorjatok be együtt a kádba. Nem kell gyertyafény, se nyugalom. Vigyetek be pár fürdős játékot, készítsetek egymásnak fürdőhabból szakállat.Most ne érdekeljen, ha kicsit kilötykölődik a víz - tegyél a kád elé egy nagyobb törülközőt, megelőzve az árvizet -, vagy hogy vizes lesz a hajad. Persze nem mindenki olyan szerencsés, hogy medence méretű kádja legyen, de ez most nem is a kényelemről kell szóljon, csak az önfeledt hancúrozásról.

3. Süssetek süteményt! Válassz valami egyszerűt, amivel nincs sok pepecselés, ami a végén biztos sikerülni fog. Gyúrjatok együtt, keverjétek a krémet, hagyd, hogy a csemeték is aktívan részt vegyenek a folyamatokban. Most nem számít, ha lisztes lesz a ruhád, vagy véletlenül a földön taccsan egy tojás. Tegyetek be valami jó kis zenét és énekeljetek, táncoljatok közben.

enido

4. Rajzoljatok a falra. Most meglepődtél? Biztos te is teszel ki az ajtóra, vagy a falra a gyerekek rajzaiból, ez sem különbözik sokkal ezektől, csak épp együtt készítitek és maradandó lesz.  A kis rosszalkodás mindig édes érzéssel tölti el az elkövetőt. Az előszobában, vagy a konyhában biztos van olyan falfelület, ami elbír némi zsírkrétát. A végén pedig be is lehet keretezni - falécekből és pár szögből meg is van - és hidd el, hogy jó érzés lesz nap, mint nap ránézni.

TIPP: Emeld ki a kis rosszcsontoknak, hogy ez egy egyszeri alkalom lesz, utána ismét tilos a falra rajzolni, úgyhogy most adjanak ki magukból mindent.

5. Nézzetek meg együtt egy rajzfilmet. Kuckózzatok be a kanapéra, egy közös pléd alá, és indulhat a közös mesézés. Hozd elő magadból a csodálkozó gyereket, add át magad a mesék bájosan naív világának. Ne gondolkozz közben azon, hogy mosogatni kellene, vagy elpakolni, csak kapcsolj ki a gyerekeiddel és lazíts.

Ezek a dolgok nem csak téged, hanem a gyerekeidet is feltöltik majd rengeteg pozitív energiával, élménnyel és sikerrel. Ez pedig ápolja, javítja és megédesíti a kapcsolatotokat.

 

Ajándék énidő tervező


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram