Kicsengettek! - A pihenés anyának is jár

2021. január 17.
Szerző:  Reni
Kicsengettek! - A pihenés anyának is jár
Nekem ne mondja senki, hogy neki nincs szüksége a pihenésre, és itt most nem a családdal eltöltött munkamentes hétvégékre gondolok. Mind tudjuk, hogy azok mindenről szólnak, épp csak a pihenésről nem.

Egyszerűen kell az énidő, amikor fel tudsz töltődni, magadra tudsz koncentrálni, mindenfajta zavaró körülményt hátrahagyva.

Imádjuk a gyerekeinket, ezen pedig a legdurvább kialvatlanság sem változtathat, de időnként legyünk magunkhoz őszinték, és valljuk be, hogy igenis akarunk nélkülük lenni pár napot! Ám ez még nem elég! Az apjukat sem akarjuk látni. Őt is szeretjük, de egyszerűen muszáj időről időre elvonulni, hogy aztán ne csináljunk semmit.

Az édes semmittevés, valóban édes, hiszen anyaként rengeteg feladatunk van otthon is. A béke szigete számunkra a második műszak színtere: lecke, főzés, rendrakás, játék, pakolgatás, mindenki lelkének ápolása, esti rutin… Örülhetünk, ha nyerünk egy óra szabadidőt a fürdőszobában. Nem, egy pillanatig se hidd, hogy siránkozok. Egyszerűen csak azt akarom, hogy megértsd, ha szeretnéd, ha nem, néha ki kell pihenni a családot.

forrás: pexels.com

A legjobb, ha egyedül eltöltesz egy hétvégét valahol, ahol nem zavar senki.  Ez lehet a családi fészek is, amikor apa elutazik a gyerekekkel például valamelyik nagyszülőhöz. Egy barátodhoz, rokonodhoz is elmehetsz, aki épp nincs otthon. Ami ebben a lényeg, hogy egyedül légy, és azt tehess, amit csak akarsz.

Mit szólnál ahhoz, ha nem kellene reggel arra ébredned, hogy a gyerekek az ágyad mellett álldogálnak, vagy épp rajtad ugrálnak, hogy készíts nekik reggelit? Akkor kelhetnél, amikor csak akarsz. Nem kellene azon gondolkodnod, hogy mit főzz ebédre, hiszen akár rendelhetsz is egy pizzát, olyat, amit te szeretsz, nem amit a gyerekek is megesznek. Akár egész nap az ágyban maradhatnál, sorozatokat nézhetnél, vagy épp nyugodtan, a csendben olvasgathatnál. Délután bűntudat nélkül elszundíthatnál a kanapén, senki sem zavarna. Sőt, akár még egy pohár bort is megihatnál napközben.

Ne mondd, hogy nem érzed néha, mekkora szükséged lenne egy kis feltöltődésre! Természetesen erre apának is lehetőséget kell biztosítani, de sok anya úgy érzi, ő nem teheti ezt meg. Pedig elárulom, hogy ettől a vágyadtól, nem leszel kevésbé jó anya. Sőt! Feltöltődve új erővel vetheted bele magad a gyereknevelésbe, és a hétköznapi teendők forgatagába. Engedd meg magadnak tehát, hogy időnként kicsengessenek neked is a szülőségből!

Kiemelt kép forrása: pixabay.com


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram