Elugrottunk Gréta sminktanfolyamára, ami többet adott, mint amire számítottam

2020. február 17.
Szerző:  Cukimamik Team
Elugrottunk Gréta sminktanfolyamára, ami többet adott, mint amire számítottam
Bejegyzésünkben egy hangulatos, csajos helyet mutatunk be Nektek. Az éjjel -nappal Budapest, Ázsia expresszből már jól ismert Grétánál jártunk sminktanfolyamon. Igen, igen, egyik hobbija és egyben szenvedélye a sminkoktatás, melynek igazán csajos oktatóterem ad helyet.

Mindig is vágytam arra, hogy elmenjek egy sminkiskolába, ahol megtanulom, hogyan kell macskaszemet készíteni, helyesen felvinni a pirosítót, eltüntetni a szemem alatti karikákat, és ragyogó arcot „varázsolni” magamnak.

Miért Horváth Grétára esett a választás?

horváth gréta sminkiskola

Gréta nálam teljesen „tiszta lappal” indult. Mivel nem nézek TV-t, nem ismertem a műsorait, csupán annyit tudtam róla, hogy Gréta jó sminkes, és nagyon cuki helyen tanítja a sminkelés alapjait, ahogy nekem mondták „ Igazi csajos hely, ami neked való Judit!”

Gréta személye igen meghatározó: egy energikus, szókimondó, csupaszív lányt ismertem meg személyében, akivel az eltöltött 4 óra feltöltődés volt. A sminkoktatás, amiért valójában mentem már csak hab volt a tortán. Őszintén szólva, amikor a sminkotatásra gondolok, még mindig érzem belülről azt a fajta jóérzést, feltöltődést, amiért bármikor újra elmennék.

Olyan, akár a mesében lennél: A sminkoktatás helyszíne

Ez egy igazi habosbabos csajos kuckó! Ahogy belépsz, olyan mintha egy rózsaszín vattacukor belsejébe sétálnál be, mely elfeledteti veled a külvilág nyűgös-bajos dolgait. Ízlésesen összeválogatott színvilág és kiegészítők nagyon jól kombinálják egymást, melyben Gréta határozott személyisége nagyon jól passzol.

Maga a helyszín barátságos, olyan, mintha otthon lennél. „Érezd magad otthon!”. A cipődet ledobva, egy puha csajos papucsba ugrasz, innen az út a sminkoktatás helyszínére vezet, ahol kiválasztod a helyed, ami a szépítkezésed induló és végpontja lesz kisebb kitérésekkel. Kitérések alatt értem a kávézó és beszélgetős részt, ahol a legszótlanabb résztvevő is rátalál a hangjára.;) A pillecukros haboskávé valami olyasféle „ital” számomra, mint a bacardi -cola: MEGERED A NYELVED TŐLE, LELAZULSZ, ELVARÁZSOL…de ne aggódj, amiről itt szó esik, itt is marad.:)

Sminkoktatás Grétával, az alapoktól

Miután mindenki megtalálja a helyét, kezdődik a sminkoktatás, ami  4 óra tudást ígér, de ez több szokott lenni. Nem időre megy a sminkoktatás, hogy kifizeted a pénzt, becsekkolsz, és 4 óra múlva kiraknak. 

Vannak azok a helyek, ahol kiperkálod a pénzt, megkapod a szolgáltatást, magadba szívod a tudást, és miután végeztél mész az utadra. Elégedett vagy a szolgáltatással, a pénzedért megkaptad a kellő tudást. Pont. Amit én itt éreztem: Ez több, mint arról szóljon, hogy kifizeted a sminktanfolyamot, és megkapod a tudást, amivel boldogan killibensz, bízva abban, hogy másnap a macskaszemet Te is elkészíted. Kapsz egy olyan láthatatlan pluszt, amiből töltekezel a hétköznapokon. Nem erőltetett, lehet érezni, hogy ez nem a pénzről szól, sokkal több van benne. A hely varázsa, Gréta vezetett beszélgetései összehozzák a résztvevőket. Miközben az ecsetet egyre magabiztosabban fogod, a színek az arcodon harmóniában vannak, úgy teljesedik ki benned az önbizalom érzés is.

Nagyon szimpatikus volt számomra, hogy nem kellett a sminkcuccomat magammal cipelni, és azzal dolgozni- ami mint közben kiderült hiányos is volt. Másrészről, hogy nem arról szólt, hogy drága sminkkészletet tukmáljanak ránk.

A sminkoktatás úgy van felépítve, hogy a "hétköznapi Nő el tudjon magának készíteni egy alapsminket, amit reggelente feldob magára, illetve egy alkalmi sminket is el tudjon készíteni, ami  illik a stílusához a személyiségéhez, a színeihez.

Maga a sminkoktatás felépítése: Nem szeretnék belemenni a részletekbe, hiszen nem vagyok sminkes, így nem szeretnék hülyeséget leírni, ezért inkább csak a sminkoktatás felépítését mutatom be Nektek.

Arctisztítás- Mire figyeljünk az arctisztítás során, hogyan tisztítsuk arcunkat 30 éves kor felett

Primer használatát és feladatát kiveséztük.

Alapozás- Melyik szín illik hozzád, hogy válasz ki a te bőrszínedhez illő alapozót, és hogy vidd fel az arcodra és nyakadra, hogy fedjen. Miután átbeszéltünk mindent, amit az alapozóról tudni érdemes, Gréta elénk rakott egy kiskosár alapozót, hogy válasszuk ki, ami színben hozzánk illik, és vigyük fel ecset segítségével helyesen. Persze, ott volt mellettünk mankónak, hogy segítsen.:)

Pirosítás, highlighter helyes használata

Szemöldök festés- hogy készítsük el a szemöldökünket. Egy jól elkészített szemöldök feldobja az arcot, ezért is fontos a jó szín és forma eltalálása.

Szemfestés- színek kombinálása, macskaszem elkészítése:), mire figyeljünk

Száj- melyek a hozzánk illő színek. Lehetőség volt a kírsérletezésre.:)

A képzés vezetett, de nem arról szól, hogy a kezedbe nyomják, mit használj, hanem legyen fogalmad arról, hogy mi az, ami hozzád illik. A tematikában szereplő fő területekhez (arc, szem, száj, szemöldök) mindig kaptunk egy kosárnyi terméket, melyben különböző márkájú termékek voltak, és abból kellett nekünk megtalálni a hozzánk illőt.

Összegezve: nagyon jó csajos napot töltöttünk el Cukimamik olvasóinkkal. Úgy érzem, ez a 4 óra többet adott nekem, mint, amiért mentem: hogy megtanuljam a sminkelés alapjait. Még nagyobb önbizalmat adott:), kiragadott a hétköznapok mókuskerekéből, feltöltött maximálisan. Megtanultam a sminkelés alapjait, amit azóta alkalmazok. Összehozott minket az olvasókkal. Kellenek ilyen napok…nagyon kellenek: Amikor megéled a Nőiességed, és jókat dumálsz…jó szívvel ajánlom Nektek!

Üres kézzel senki sem távozik: már az elején bekészített well come csomag a sminkoktatás emlékét tartamazza.:)

Gréta elérhetőségei:

 https://www.8dc6460bbbb088757ed67ed8fb316b1b-gdprlock/horvath_greta_official/


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram