Nyomtatás

Elaludtak végre a gyerekek? Eljött az én időm! Vagy mégse….?

2019. február 13.
Szerző:  Cukimamik Team
Elaludtak végre a gyerekek? Eljött az én időm! Vagy mégse….?
Imádom az estéket. Amikor mind a négy poronty az ágyában fekszik végre és csend üli meg a lakást. Amikor felsejlik előttem az a száraz vörösbor, amit már napokkal ezelőtt betettem a hűtőbe. Amikor tudom, hogy ez lesz az az este, mikor végre felöltöm a titokban vásárolt mélybordó, spagettipántos szaténhálóinget.

Amikor rádöbbenek, hogy a konyha úgy néz ki, mint egy szakadt bölcsészek lakta egyetemi koliszoba, éppen csak a befőttesüvegben úszó csikkek hiányoznak az enteriőrből.

Oké, a romlandókat bedobálom a hűtőbe, és már bontom is a bort.

Atyaég, az a nyomorult csirke! Mi a francnak olvasztottam ki? Ezzel muszáj valamit kezdenem… Megvan, bepácolom! Majd holnap kisütöm – örvendezek. Hol is az a nagy tál? Hopp, a mosogatógépben… na, gyorsan kikapkodom a tiszta edényeket. Akkor végül is bedobálhatom a koszosokat is, pár perc az egész…

PITTY! - üzenet, nahát, ez Peti a hálóból.

„Mi a fenét csörömpölsz még, gyere lefeküdni! Befejezhetnénk azt a filmet!”

Fotó: Pinterest

Mindjárt, csak felcsutakolom padlóról a ledobált zabkásamaradványokat, mert ez reggelig úgy rákövül, hogy ezzel adjuk el a lakást tíz év múlva.

{adselite}

Hű, holnap csütörtök, még jó, hogy eszembe jutott, össze kell raknom az úszócuccot! Jaj, és Nimródnak megígértem, hogy kiszedem a szöszöket az ovis benti cipőjének a tépőzárjából. Ovi, ovi… mit is nem akartam elfelejteni? A csoportpénz, jaj, de jó, hogy eszembe jutott! Nézzük, van-e elég apró a pénztárcámban.

Mi ez a retek az előszobában? A csizmák! Hogy mennek így reggel oviba? Gyorsan kisuvickolom. Jó ég, a körmöm hogy néz ki, legalább le kéne mosnom a pattogzó lakkot, mint valami lepukkant háziasszony… Na ugye, máris másképp néz ki, ez is énidő végül is, én és az aceton…

Jaj, zsírkréták szanaszét, holnaptól addig nem fekszenek le a kölykök, amíg mindent el nem raktak a helyére. Ma még utoljára összepakolom, reggel ne az legyen Andris első dolga, hogy megeszi őket.

PITTY!

„Figyelj, alig bírom nyitva tartani a szemem, várjalak még?”

Hehe, majd kipattan a szemed, ha meglátod a szaténcsodát. Megyek is, csak becipzározom Luca iskolatáskáját. Fúj, mi ez a kulimász??? Basszus, hányszor mondtam, hogy nem tömködje bele a gyümölcsjoghurtot, hát persze, hogy kiszakadt… Mi ez a nyomtatvány? Jaj, a néptáncos jelentkezési lap, mióta ígérem, hogy kitöltöm… na, ez gyorsan megvan.

Egy gyors zuhany… mi ez a villogás? Ó, dél óta ott rohadnak a mosógépben a ruhák. Na, gyorsan átpakolom a szárítóba. A fürdőjátékokból kinyomkodom a vizet. Hajat is kéne mosni…

Fotó: Pinterest

HRRRRRRR…..ZZZZZZZ…….

Hm, nem is baj, hogy elaludt, alig várom, hogy szunyáljak én is… te jó ég, fél tizenkettő….

- Hahó, ébredj, félórája nyomkodod a szundit! Képzeld, Luca már ébren van, és valami csicsás ruhában járkál.

Bakker, kint hagytam a szaténcsodát!

- Anya, a fürdőben találtam, ugye lehet az enyém? Csinálhatnánk belőle valami jó farsangi jelmezt! Te úgyse hordod…