Mivel ajándékozzuk meg az anyukákat?

2017. január 20.
Szerző:  Cukimamik Team
Mivel ajándékozzuk meg az anyukákat?
Az ajándékozás nem igazán kötődik időszakhoz, hiszen a ragaszkodásunkat és szeretetünket nem csak egy jeles nap kapcsán szoktuk kimutatni. Persze vannak a „kötelező” ünnepek is, amikor sokkal több ajándékot adunk és kapunk, de a hétköznapokban sem szabad megfeledkezni arról a személyről, aki a legjobban szeret minket a világon, az édesanyáról.

Ahogy az alkalom közeleg, legtöbbünkbe belehasít az örök kérdés: „Ajándék anyunak...De mit is adhatnék?”. Az első rémület után érdemes egy nagy levegőt venni és lassan megnyugodni. Ajándékot találni legalább annyira szórakoztató, mint kapni. Nem kell mindenkinek a boltokba rohannia, vannak, akik maguk is el tudják készíteni saját ötletből az ajándékaikat. Többekből viszont hiányzik vagy már kiveszett az efféle kreativitás és kézügyesség, hiszen az elmúlt tíz-húsz évet nem műremekek készítésével töltötték. Ekkor sincs semmi sem veszve, csak egy jó ötletre van szükség. Igen, és mi van akkor, ha semmi sem jut az eszembe? Akkor érdemes elővenni a klasszikusokat és útközben finomítani a koncepción.

Táskák

Ez egy igazi gyűjtőfogalom, ami anyag és funkció szerint számtalan különféle stílust és modellt takar. Lehet válltáska, bevásárlótáska, sporttáska, neszesszer...A táskakészítés a virágkorát éli, és tényleg nem nehéz minden szezonban új modelleket találni. Táskát leginkább azért nézegetnek és vásárolnak az emberek, mert valakinek ajándékba szánják. Lehet, hogy már az előző hetekben és hónapokban is azoknak a gyönyörű, hasznos, és szórakoztató táskáknak a bűvöletében éltünk, de ha az alkalom úgy diktálja, nyugodtan adjuk át magunkat ismét a táskák pazar világának! Egy jó táska hasznos, öltöztet, és egy más hangulatot, személyiséget is kölcsönözhet a viselőjének! A bűvereje pedig nem függ az árától!  Lehet találni nagyon olcsó modelleket kiváló minőségben. Ez nem a legegyszerűbb feladat, de némi tapasztalattal a jó választás is kivitelezhető.

Egy szép táska előhozza viselője személyiségének a legjobb oldalát! A választáshoz azonban ismerni kell az illető alapszemélyiséget, másképpen ez nem működik. Egy anyuka személyiségét és ízlését a gyermekeik szerencsére többnyire ismerni szokták. Ha valamilyen okból ez mégse jellemző, akkor ezt a generációs szakadékot a magunk javára is fordíthatjuk. Ha egy amúgy jó minőségű és egészen szép modell valamilyen ismeretlen okból zsigeri reakciót vált ki, sanszos, hogy neki tetszeni fog!

Kozmetikumok

Hatalmas téma, hatalmas választék! Nagyot bukni sosem lehet vele. Mindig szükség van rá, és általában gyors siker. A hátulütője, hogy nagyon ismerni kell hozzá az ajándékozandó személyt, beleértve az esetleges allergiákat, a kedvelt árnyalatokat és más apró preferenciákat. Ilyenkor mindennek stimmelnie kell! Ha azonban az ajándékozó képben van, akkor kényelmesen otthonról, a weben is kiválaszthatja és megrendelheti a terméket. Egy csomó kozmetikai cég található a neten, például a Nu Skin is. A céges oldalakon, tematikus blogokon leírások, vélemények is megtalálhatóak, a webshopokban kiválaszthatjuk a kívánt árnyalatokat és persze azonnal rendelhetünk is.

Kozmetikumokat érdemes együtt vásárolni, a meglepetés azonban ilyenkor elmarad. Ha meglepetést akarunk okozni és a bevásárlóközpontos tolakodást is inkább kihagynánk, akkor a netes beszerző körút az ésszerű megoldás.

Kerámiák

Szerencsére mindenki szereti a különböző kerámiatárgyakat. Különböző nagyságokban, színekben, sokféle funkcióra készítenek ilyeneket. A lakást mindig fel tudják dobni, sokan gyűjtik is őket. Egy régi háztartás egyenesen elképzelhetetlenek nélkülük! Abszolút biztonságos megoldás, de azért nagyon is ügyelnünk kell arra, hogy a választott termék ne legyen unalmas. Szerencsére ma már mind az áruházak, mind a kézműves műhelyek bőséggel kínálnak különféle kerámiákat. A kézművesek portékája az érdekesebb és személyesebb, a gond inkább az, hogy az ilyen árusokat inkább vásárokon lehet megtalálni, ezért érdemes előre tervezni.

Végül is a kérdés az, hogy hogyan lepjük meg azt, aki mindenkinél jobban ismer minket. Ezt csak úgy tehetjük meg, ha hasonlóan jól ismerjük őt. A klasszikus megoldások csak akkor jók, ha a kereteket személyes tartalommal tudjuk megtölteni. De ha szeretünk meglepetést okozni és az ajándékozás, a másnak örömet szerzés önmagában is jutalmaz minket, akkor bátran fordítsuk rá az időt és erőfeszítést. Mire várunk? Keresünk ajándékot!


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram