Feszes, nőies hasat szeretnél?- 7 szuper hasizom gyakorlat nőknek

2016. július 13.
Szerző:  vajaskalács
Feszes, nőies hasat szeretnél?- 7 szuper hasizom gyakorlat nőknek
A has igen kényes pontja a női testnek. Számunkra legalább annyira fontos, mint a fenék kereksége és feszessége. Mutatunk pár hatékony gyakorlatot, amit otthon is könnyen el tudsz végezni, de garantáltan meg fogod érezni másnap.


A 7 gyakorlat egymás utáni elvégzése számít egy körnek. Amennyiben kezdő vagy, először kezd csak eggyel. A lenti hasizom gyakorlatok, elsősorban a has alsó részét dolgoztatják meg - heti 2-3 alkalommal ajánlott. Amennyiben komolyan gondolod az edzést, EZT se hagyd ki.

Vágj bele a hasizom edzésbe!

hasizom

1. Hogyan csináld: Feküdj arccal felfelé, térd és a csípő 90 fokos szöget zár, láb hajlít. Nyomd mindkét tenyeredet a comb felső részéhez. Végy egy mély lélegzetet és kilégzéskor szorítsd össze a hasizmodat. Nehezítheted, ha kilégzéskor a mellkasodat kissé megemeled majd belégzéskor visszateszed.

10 ismétlés, 3 körben

hasizom_gyakorlatok

2. Hogyan csináld: Feküdj a hátadra, és húzd mindkét térdedet a mellkasodhoz, lábakat feszítsd meg. A mellkasodat emeld fel a földről, közben a tenyeredet összekulcsolva szorítsd a jobb térdedre - ezzel fogsz ellentartani. A bal lábadat nyújtsd ki - minél közelebb van a földhöz, annál hatékonyabb a gyakorlat. Váltásnál a tenyereidet tedd a másik lábadra és mehet az ellentétes láb kinyújtása. A gyakorlatot lassan végezd.

10 ismétlés, 3 körben

lapos_has

3. Hogyan csináld: Ülj le, térd hajlít, talpak a földön. Dőlj hátra, támaszd meg magad az alkarodon, hátad egyenes. Emeld fel a lábaidat behajlítva 90 fokos szögben. A derékszöget tartva engedd jobb oldalra - a csípőd maradjon a földön -, majd lassan vissza középre. Ezután jöhet a bal oldal. A kettő számít egy ismétlésnek.

20 ismétlés, 3 körben

hasizom

4. Hogyan csináld: Feküdj a hátadra, karok a földön közvetlen melletted. A lábaidat nyújtsd ki és emeld fel 45 fokos szögben. Emeld a csípődet, közben a has feszít, a lábaid pedig mennek a fejed fölé, majd vissza a kiindulási pontba. Lassan végezd a feladatot.

10 ismétlés, 3 körben

hasizom_edzes

5. Hogyan csináld: Vegyél fel egy alkar támaszos plank helyzetet. Ezután váltott lábbal kezdj el előre lépkedni, közben pedig told felfelé a csípődet - a lábad végig merev, ne hajlítsd be. Tartsd ki 5 másodpercig, majd lépeges vissza.

5 ismétlés, 3 körben

hasizom

6. Hogyan csináld: Vegyél fel egy fekvőtámasz pozíciót - karok vállszélességben. Fordítsd ki a csípődet a jobb oldalra, ezzel egyidőben a bal térdedet behajlítva kövesd a mozdulatot. Fontos, hogy minél jobban behúzd a lábadat a hasadhoz. Majd ugyanez a másik oldalra - ez számít egy ismétlésnek.

10 ismétlés, 3 körben

hasizom_edzes_otthon

7. Hogyan csináld: Feküdj le, emeld fel a mellkasodat, karok egyenesen a tested mellett, a levegőben. A lábaidat emeld fel 45 fokos szögben, tartsd feszesen. Ezután húzd be őket úgy, hogy a térdek szétnyíljanak, de a sarkak végig összeérjenek. Majd vissza. Minél lejjebb van a lábad kezdő pozíciója, annál nehezebb a gyakorlat.

10 ismétlés, 3 körben

Ne feledd, egészséges étrend nélkül, lehet ugyan szuper izmos a hasad, csak épp nem fog látszódni a rajta lévő zsírtól.

Amennyiben nemrég szültél, úgy a gyakorlatok kipróbálása előtt mindenképp egyeztess a nőgyógyászoddal!Forrás: fitblaze.info, lemme-holla-at-you.tumblr.com

Ajándék énidő tervező


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram