Így éld át az anyaság hétköznapi varázsát!

2016. március 31.
Szerző:  vajaskalács
Így éld át az anyaság hétköznapi varázsát!
Számtalan dologban változik meg az életünk, miután anyákká válunk. Sokszor érezzük magunkat egyedül, rengeteg felelősség kezdi terhelni a vállunkat, és bizony van, amikor nem látjuk túl rózsásnak az anyaságnak hívott feladatkört.

 

Fontos, hogy anyaként is szakítsunk időt magunkra, a barátainkra, de az is épp annyira elsődleges, hogy a gyermekünkkel töltött időt kellően értékeljük. Az apró dolgokat, amiket idővel már-már rutinszerűnek érzünk. Térjünk vissza, lássunk másként!

aphrodite_hotel_zalakaros

Anyaságra fel! Jöjjenek a hétköznapi csodák az életünkben!

1. Ébredés - Kora reggel arra ébredsz, hogy a gyermeked szólongat. Ne nézd az órát, hisz szuper érzés, mikor hallod a másik szobából - vagy épp közvetlenül a füled mellett -, hogy az mondogatja "Anya, anya". Persze fáradt vagy, persze szeretnél még egy órát az ágyban lustálkodni, de van egy kis emberke, akinek te jelentesz mindent, és ezért megéri.

anyasag

2. Ölelés - Amikor picit nehezebb a lelked öleld át  a csemetédet, és érezd, hogy a szereteted beburkolja, feltölti őt. Ami a legszebb az egészben, hogy ebben a pillanatban ő is épp ezt teszi veled. Szavak nélkül válik érzékelhetővé, a megfoghatatlan kötelék köztetek.

3. Játék - Az együtt futkározás, bújócska, vagy épp valamiféle szerepjáték téged is visszarepít a gondtalan gyerekkorba. Engedd át magad ennek a felszabadító érzésnek, ne foglalkozz azzal, hogy kupit csináltok, vagy a játék hevében kilöttyen a víz a kádból.

4. Vigasz - Elesik, megüti magát, és már jön is hozzád pityeregve, gyógypuszit kérve. Egy csodadoktornéni, egy igazi tüdér vagy a szemében, valaki, aki képes egy szóval, egy öleléssel, egy puszival elmulasztani a fájdalmat, a félelmet és az ijedtséget. Nagyon megindító, mikor a csemetéd bizalma átöleli a lelkedet.

anyanak_lenni

5. Kedvesség - Ahogy odabújik hozzád, kéri, hogy ülj le mellé, puszit nyom az arcodra, vagy csak úgy a semmiből felnéz és azt mondja "Szeretlek". Ez az őszinte kedvesség, képes felülírni bármilyen anyai kétségbeesést és bizonytalanságot.

6. Büszkeség - Elkezdi azokat a szófordulatokat használni, amiket te szoktál, visszaköszönsz a gesztusaiban. Látod, hogy a gondolataid elérnek hozzá és átformálva a magáévá teszi őket. Egyre ügyesebb, egyre kreatívabb, egyre önállóbb... az, hogy érezhetően kezd felnőni részben szomorúsággal tölt el, de nagyobb részt büszkeséggel.

... a lista pedig végtelen.

 


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram