Anyaság, avagy a dolgok új értelmet nyernek

2015. december 07.
Szerző:  vajaskalács
Anyaság, avagy a dolgok új értelmet nyernek
Anyaként vannak dolgok, amiket már nem ugyanúgy látok. Ilyenformán vannak bizonyos szavak, programok, szituációk, melyeket abszolút másként élek meg az anyaság szemüvegén át. Ez se nem rossz, se nem jó, épp csak természetes. De ami magától érthetődő, az lehet humoros is egyben. Én ezt az oldalt választottam a komoly, filozófikus elmélkedés helyett. Gyere és tarts velem!

Olvasd el, hogy az anyaság milyen komoly és egyben komolytalan változásokat képes előidézni, akár már egyetlen szó értelmezésében is.

{adselite}

Utazás


Elkezdek azon elmélkedni, milyen furcsa is volt, mikor mindössze egy kis bőrönd elég volt 3 napra. Bezzeg most, egy nagymama látogatásra telepakolom a fél kocsit, és biztos, ami tuti, teszek be mind a 4 évszakra való váltóruhát is, hisz sose lehet tudni.


Vallás


Gyakrabban imádkozom, mint azelőtt; "Kérlek, csak most ne rottyantson be a gyerek, elfelejtettem pelenkát hozni magammal!", "Kérlek add, hogy megegye ezt a csirkemájat, mert a védőnő szerint nagyon fontos, mert tele van... valamivel, a lényeg, hogy fontos, most tényleg segíts kérlek, lécci!"... És a család többi tagját is gyakran búzdítom; "Imádkozzatok, hogy ez a csoki folt kijöjjön a blúzomból!"

anyasag

Ha tetszik ez az "anyaság asszociásiós" játék-szerűség, csináld meg te is! Olvasd el csak a vastagon szedett részt, és mondd el, mi az, ami elsőre beugrik róla!


Béke


A gyerekek a nagyinál vannak.


Nyugalom


A gyerekek a nagyinál vannak.


Csend


A gyerekek a nagyinál vannak, de még így is gyanús.


Gondozott kert


Fellelhető gyerekek száma; 0. Ők egész biztos, hogy megtalálták az egyetlen elhanyagolt zugot, és a porban/murvában/kiégett,kitaposott fűves részen játszanak.


Erkély


Veszély; kiesnek, leugranak, elragadja őket egy sas.


Utca


Veszély; kifutnak az útra, átszaladnak az úttesten, lelépnek a járdáról... egyszóval nincs más megoldás, be kell tiltani az autókat, akkor nyugodt lehetnék.


Konnektor


Konnektor dugó. Mindig van egy a táskámban, bárhol, bármikor jól jöhet.


Gyerek kedvenc játéka


Távirányító, mobil, laptop, bármi ami a tesónál van.


Bolt


A bejáratnál egyből elmarok egy kiflit, és a kicsi kezébe nyomom, közben a másiknak folyamatosan azt kántálom; Ne nyúlj a péksütikhez, ne, ne tedd! Na jó, tedd a zacskóba, azt mostmár megvesszük!" Halk sikolyt folytok el, mikor arra eszmélek, hogy a gyerek keresztül rohan a boros üveges-méreg drága röviditalos soron, amit logikusan épp az édességes szomszédságába tettek.

Lego

Aki kitalálta és megalkotta, nos...ahhoz lenne egy-két szavam. De, összességében; a legaljasabb játék, amit csak kitalálhattak, mert legszívesebben mindet összeporszívóznám, ugyanakkor a mai napig imádok belőle kis kertesházat építeni.


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram