7 érv, hogy milyen szuper otthon maradni a gyerekkel!

2015. máj. 28.
Szerző:  vajaskalács
7 érv, hogy milyen szuper otthon maradni a gyerekkel!
Vannak, akik sajnálják a munkahelyüket, félnek az unalmas hétköznapoktól, attól, hogy semmi új, semmi attraktív dolog nem fog történni velük csak azért, mert otthon maradnak a picivel. Most mondunk 7 érvet, hogy miért is fantasztikus - ha csak egy ideig is - főállású anyának lenni!

1. Az idő ura: "A rossz hír az, hogy repül az idő - A jó hír az, hogy te lehetsz a pilóta." Ha otthon maradunk a picivel, bizony teljes mértékben uralhatjuk az idő; a.)mi osztjuk be azt, hogy mikor mit csinálunk - akár délelőtt 9-kor mehetünk fagyizni, vagy épp kezdhetünk bele egy nagyszerű sütemény közös elkészítésébe. b.) nem maradunk le semmiről sem - az első átfordulásról, az első szavakról, az első hatalmas sírós esésről...

2. A Bank én vagyok: Amikor az ember nem dolgozik, értelemszerűen csökken a bevétel, a gyerek meg sokszorozza a kiadást. Ám ez egy kiváló lehetőség arra, hogy jobban végiggondold; "Szükségünk van erre?" "Nem kéne inkább megjavítani, ahelyett, hogy újat veszünk?"Nem állítjuk, hogy ne lennének lemondások - külföldi vakáció, shopping napok havonta többször is, drágább csokoládé -, de ezek eltörpülnek amellett, hogy milyen fantasztikus érzéssel tölt el, amikor ésszerű spórolással kijössz a bevételetekből a hónap végére.

otthon a gyerekkel

3. A saját magam főnöke: Gondolj csak bele - nem kell senkinek sem elszámolni, nem kapsz értelmetlen, fárasztó feladatokat, nincsenek SOS éjjeli munkák. Ehelyett te osztod be a tennivalóidat, és abból sincs gond, ha túlléped az ebédszünetedet, vagy épp később kezdesz reggel.

4. Nincs dress code: Ez talán a legjobb az egészben, hogy ha úgy akarod, az egész napot végig nyomhatod melegítőben is, vagy épp smink nélkül.

5. Folyamatosan valami újat tanulok: Albert Einstein mondta: "A tudás egyetlen forrása, a tapasztalat." Nincs is szebb és élménydúsabb,mint egy kisgyerek szemüvegén át, újra rácsodálkozni a világra. Hagyd, hogy a csemetéd tanítson téged, fedezzétek fel együtt az élet rejtélyesnek tűnő momentumait.

6. A hétköznapi csodákban élni: Amikor kapsz egy ölelést, egy puszit, ahogy odatipeg hozzád, ahogy felcsillan a szeme, mikor belépsz a szobába... ezeket nem lehet kompenzálni semmivel sem, se pénzzel, se karrierrel, se munkabéli sikerekkel.

elso lepesek

7. Anya vagyok: Én szültem, én táplálom, az én hangomtól nyugszik meg, az én ölemben alszik el; anya vagyok, mert én tudom a legjobban elkészíteni a kedvenc ételét, mert nekem van gyógypuszim... mert szükségem van arra, hogy minél többet lehessek vele.

apak


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram