5 dolog, ami minden gyerekben imádnivaló

2020. március 17.
Szerző:  Reni
5 dolog, ami minden gyerekben imádnivaló
Gyerekenként változik, hogy mik azok a tulajdonságok, amik miatt imádjuk őket. Ebben a fajta sokszínűségben azonban van öt örökérvényű „imádnivalóság”, ami kivétel nélkül az összes kisgyermeket jellemzi. Ezeket gyűjtöttük össze.

1. A kíváncsiságuk – Igen, ez a tulajdonságuk gyakran képes az őrületbe kergetni a szülőket, de az érdeklődés, a dolgok mögöttes tartalmának megértése iránti vágy az, ami a kis felfedezőket fejleszti és tájékozottá teszi.

2. A lelkesedésük – Az új, de olykor még a régi dolgok iránt is kitörő lelkesedéssel képesek fordulni: ugrálnak, éljeneznek, tapsikolnak. Ezt remek lenne tőlük valahogy átvenni, és újra csodálkozva, lelkesen tekinteni a világ apróbb dolgaira is.

Forrás: Brina Blum on Unsplash

 

3. A bizalmuk – Az a fajta feltétel nélküli bizalom, ami a kisgyerekeket jellemez, leginkább szüleik irányába, felnőttként már nem visszahozható. Fontos tehát arra törekedni, hogy sose játsszuk el a bizalmukat és ne is éljünk vissza vele!

4. A játékosságuk – A szülők kicsit megfiatalodnak, amikor gyermekeikkel játszanak, hiszen a kicsik számára bármi lehet játék, ami nem mellesleg vidámságot, mosolyt, nevetést hoz az egyébként talán szürke hétköznapokba is. A hazaút a boltból szuper fogócska, az öltözés divatbemutató, a rendrakás célbadobósdi.

5. A szeretetük – Egyedül a gyerekek képesek szüleik irányába feltétel nélküli és teljességgel lojális szeretettel fordulni. Az ő szeretetük utánozhatatlan, és egyszerűen csodálatos érzés, ha megtapasztalja az ember.

 

 


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram