Derű

Fiús anyukaként lassan bármit megtennék egy szivárványért, vagy egy unikornisért a gyerekszobában. Annyira vidám, és gyönyörű, és kedves! Ha ti is így gondoljátok, és még lány típusú gyermekből is fellelhető nálatok legalább egy fő, akkor bátran inspirálódjatok nálunk! :) Addig én megyek és meggyőzöm a…
Danielle Guenther, fotós teljesen tisztában van azzal, hogy szülőként sem fenékig tejlföl az élet, vannak nehézségek. Ilyen például az alváshiány, vagy épp az örökös rendetlenség, és ne is beszéljünk arról, hogy amit egy gyerek megeszik annak valahol távoznia is kell... Ez az oka, hogy elkészítette…
Az első hónapok az ismerekedésről, az összeszokásról és a "nem tudok betelni vele" érzésről szólnak. Az első évben a "nem tudok vele betelni olyan cuki", és az őrület határát egy nagyon vékonyka vonal választja el. Mindenesetre imádjuk az anyaságot a maga ironiájával együtt.:)
A legtöbb magyar háztartásban van legalább egy háziállat, ez pedig gyakran nem más, mint egy kutya. Az ember legjobb barátját sokan csak úgy jellemzik: milyen kis ennivaló. Nos van, aki ezt szó szerint érti.
Gyerekenként változik, hogy mik azok a tulajdonságok, amik miatt imádjuk őket. Ebben a fajta sokszínűségben azonban van öt örökérvényű „imádnivalóság”, ami kivétel nélkül az összes kisgyermeket jellemzi. Ezeket gyűjtöttük össze.
Nyilván bár mindenki szerint járnia kéne legalább heti 1 kimenő minden gyerekkel otthon lévő anyának, azért ildomos megvárni a megfelelő hold-nap-jupiter együttállást, amikor apa is ráér, anya se mensizik, senki se beteg, és Egyeskének is volt kakija legalább 2 napon belül.
Egy ízekben, illatokban, színekben gazdag reggeli egész délelőttre képes feltölteni energiával. A sok finomság látványa pedig a jó hangulatodat is egész napra megalapozza.
Mikor néztél meg utoljára egyben 1 filmet?:) Háháhá...most összeállításunkban olyan 10 filmet ajánlunk, melyek anyákról anyáknak szólnak.
A reggeli hajszában előfordult már, hogy a hangerőd megütötte a maximumot, és a szádból úgy potyogtak ki a "bűnmegbánó szavak", mint Holleanyó meséjében pihék az égből... egész nap gyötört a bűntudat, alig vártad, hogy újra megöleld gyermeked. Megsúgom Neked: Nem vagy egyedül!:)
Hé, te ott! Igen, hozzád beszélek, te csapzott, lehányt hálóinges alak ott az ablakban. Igen, hozzád, nem, ne nézz a hátad mögé, nincs mögötted senki, csak az a nyomorult szoptatós fotel, amibe nem mersz beleülni, mert úgy nyikorog, hogy azonnal felébred a kéthetes gyereked. Ja,…
Röviden, tömören minden benne van, hogy milyenek vagyunk mi Csajok.:)
A rossz anyák köztünk élnek. Mindenütt ott vannak…a játszótereken, a boltokban, a parkokban. Mindenhol. Ők azok, akik felvállalják magukat, tudják, hogy hibázni ér, és ez nem bűn. Lenyűgöző személyiségük erőt ad, mert nem másokkal foglalkoznak, annál inkább magukkal és gyermekeikkel.
Anyának lenni a világ legcsodálatosabb érzése. Nem is gondoltam volna soha, hogy létezik egy olyan világ, ahol az őszinteséged elismerik, ahol a mosolyodnak hatalmas ereje van, ahol minden tetted értelmet nyer...ez az anyaság.
Egy gyerekes házban mindig van valami szokatlan vagy épp furcsa dolog. Ismerkednek a világgal. Egy kisgyerek nem feltétlenül a legkönnyebb dolog egy szülő számára, de nagyon sokat jelentenek, és rengeteg boldog pillanatot élhetünk át velük.
Az egész úgy kezdődött, hogy egy nap arra ébredtem: basszus, anya leszek. Meghízok, hiszen nekem már úgyis mindegy, csak a gyereknek fogok élni, főzni fogok, mosni fogok, és boldogan fogunk élni hármasban...Nem az én mesém nem erről szól. Az én mesém arról szól, hogy élt…
Néhányan azt mondják, elnöknek lenni a legnehezebb, de szerintünk nincs keményebb dolog, mint felnevelni egy gyermeket. Most az anyaságról hoztunk nektek 20 vicces és őszinte illusztrációt.
Húszas éveim vágya, hogy lediplomázzak, és találjak egy rendes állást, beteljesült. Harmincas éveim családalapítási törekvései, amihez találnom kellett egy rendes fiút, aki („enyhe nyomásgyakorlást” követően) el is vett, szintén. Két kislány büszke anyukája lettem, bár a második érkezése után egy évig úgy éreztem magam, mint…
Egy gyermek érkezése sok mindent megváltoztat. Biztos Neked is voltak vicces vagy épp nehéz pillanataid a terhesség vagy épp a gyermeknevelés során. Most erről készítettünk Nektek, egy szórakoztató összeállítást.
Ha akadnak érzékeny lelkek a világon, hát az újdonsült anyukák garantáltan ide sorolhatóak. Kialvatlanok, fáradtak, hormonnal telítettek, és úgy vélik, ez már soha nem is fog változni. Persze nincs így, minden nehéz időszaknak vége szakad egyszer, de ezekkel a mondatokkal garantáltan nem kerülsz közelebb hozzájuk!
Egy gyermek érezése a családba, megváltoztatja az addigi kis kényelmes, és megszokott életünket. Új viselkedési formákat vehetünk fel, mialatt a régi szokásinakat elhagyjuk: megtanulunk egy csomó addig ismeretlen dolgot, a helyeket úgy azonosítjuk be, hogy játszótérhez vagy valami babás dologhoz kötjük, tologatjuk a kosarat a…
1. oldal / 4


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram