8 különbség az első és a második gyerek közt

2015. október 29.
Szerző:  vajaskalács
8 különbség az első és a második gyerek közt
Milyen különbségek lehetnek gyerek és gyerek között? Az, ahogy fejlődnek, az, ahogy mi hozzájuk viszonyulunk, az, amennyi személyes időt rájuk tudunk szánni, az, ahogy megörökítjük őket... Ez természetes, de nem arról van szó, hogy a kisebbet kevesebb figyelem érné. Összeszedtünk pár különbséget, vicces köntösbe öltöztetve, időnként ironikusan megfogalmazva. Olvasd el és mosolyogj egy jót!

{adselite}

1. Az első fogacskák

Első gyerek - Képekkel dokumentálva kiposztolod a Facebook-ra, miközben felváltva adod neki a a fogzást könnyítő készítményeket.

Második gyerek - Bekapja az ujjad és megharapja. Hoppá, vannak már fogai, nahát...

2. Az első tél

Első gyerek - 4-5 réteg ruhába csomagolod - figyelsz a színek harmóniájára -, majd a babakocsiban ráterítesz még egy pokrócot is, plusz a lábzsákot. A séta alatt folyamatosan ellenőrzöd, nem fázik-e.

Második gyerek - 4-5 réteg ruhába csomagolod - azt adod rá, ami épp a kezedbe akad -, majd a babakocsiban ráterítesz még egy pokrócot is, plusz a lábzsákot - ja azt mégse, mert nem találtad meg. A séta alatt folyton a nagytesót szeded ki a hóbuckákból, közben rá-rá pillantasz a kicsire is, és elmélázol, milyen szuper lesz, ha már együtt fognak szánkózni.

testverek

3. Játék

Első gyerek - Az összes csili-vili készségfejlesztő játékot beszerzed, de őt jobban érdekli az edények kipakolása a konyhaszekrényből.

Második gyerek -  Azzal játszik, amit a nagytesó épp nem vesz el tőle. Próbálod ugyan az ő korosztályának szánt készségfejlesztő játékok felé terelni, de ő folyton csak a testvére játékait szedegeti el, amiből rendre irtózatos sikítás és harc alakul ki. Persze az edények kipakolása és a műanyag dobozok továbbra is nagy sláger mindkettő részéről.

4. Az első lépések

Első gyerek - Amióta felállt, folyton szemmel tartod, hogy percre pontosan dokumentálhasd az elindulás pillanatát.

Második gyerek - Hallod, ahogy a testvére kikiabál neked a szobájukból: "Anya, gyere, mert öcsi rátaposott az autómra!" miközben elindulsz - De, hát az öcséd, még nem is tud járni!" - majd mikor odaérsz az ajtóba - "Te lépegetsz! De ügyes vagy!"

tesok

5. Hozzátáplálás

Első gyerek - Beülteted az etetőszékbe, ráadsz egy textil előkét, majd egy műanyagot is. Repülőset játszva próbálod a falatokat a szájába varázsolni, időnként odaadva neki a kanalat, had próbálkozzon. Természetesen a bébiételt bio zöldségekből magad készíted.

Második gyerek - Leveszed a pólóját, elé teszed a tányért, és hagyod, had maszatoljon, addig te elkészíted a nagy ebédjét is. Mikor végzett, beviszed a fürdőszobába letusolod és a gyermek tisztább, mint előtte. Természetesen próbáltál neki magad készíteni bébiételt, de azt sosem ette meg, így a nagyét operáltad át valamelyest, hogy bababaráttá váljon és azt kapja ő is.

6. Első szó

Első gyerek - Legalább 20 videón próbálod megörökíteni a nagy pillanatot, de 19-en csak a te hangod hallatszik: "Mondj újra kicsim! Mond szépen Anyának megint!". Közben értesíted a család minden tagját telefonon, hogy elmeséld mi is volt az első szava.

Második gyerek - Egyből mész, és megnézed, hogy a másik gyereked mikor és mit mondott ki először, majd összehasonlító elemzésben továbbítod a közeli családtagoknak, barátaidnak.

7. Az első láz

Első gyerek - Pánik, majd gyerekorvos/ ügyelet hívása, aztán anyukádnak, hogy megkérdezd, hogyan is kell beadni a kúpot. Egész éjjel virrasztasz,és felváltva méred a hőmérsékletét és olvasol az interneten a lázról, lázgörcsről, lázcsillapításról...

Második gyerek - Adsz neki egy puszit, éneklés közben beadod a kúpot, az öledben elaltatod, majd beteszed a kiságyába, és csinálod tovább a napodat.

8. Szobatisztaság

Első gyerek - Heteken át készülsz rá. Olvasod az internetet, bújod a könyveket. Majd az első bilibe pisilésnél körbe rohangálsz a lakásban örömódákat zengve, majd elpityeregsz, hogy ő már milyen nagy gyerek.

Második gyerek - Alig várod, hogy végre meleg legyen és elkezdhessétek a bilire szoktatást. Szeretnél már egy életre megszabadulni a pelenkáktól. Az első sikeres pisilést követően a nagytesóval rohangálsz körbe a lakásban hangosan éljenezve, miközben a kicsi fogja és kiborítja az egészet a szőnyegre.


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram