Legyetek kettesben, avagy 15 ötlet anya-fia programokhoz

2015. július 16.
Szerző:  vajaskalács
Legyetek kettesben, avagy 15 ötlet anya-fia programokhoz
Fontos a kettesben töltött idő akkor is, ha több gyermeked van, akkor is, ha sokat vagy velük otthon! A kapcsolat erősítését szolgálják ezek a programok, melyekhez nem feltétlenül kell kimozdulni otthonról. Úgy állítottuk össze a listát, hogy akár már egy pár évessel is találj megfelelőt.

Minden gyermek más. Természetesen nem kell, hogy minden fiú szeressen focizni, vagy épp rajongjon az autókért. Lehet analitikus típus, vagy kalandor, esetleg stratéga, a mi ötleteinkből biztos, hogy találsz párat, ami szuperül célba fog találni a te fiadnál is.

{adselite}

1. Építsetek együtt homokvárat, vagy kockából erődöt, gallyakból bunkert, utána mehet is a játék.

2. Menjetek el a tűzoltóságra vagy a rendőrségre, nézzetek körül. Ha nem tudtok bemenni, akkor szemlélődjetek kívülről és beszélgessetek róluk.

3. Focizzatok/ kosarazzatok együtt - ez nem csak az apák privilégiuma, kérd meg, hogy mutasson néhány trükköt, vagy állj be védekezőnek és mehet is a nevetés, ahogy "kétballábazol".

anya fia kapcsolat

4. Építsetek autó/ repülő/ hajó modelleket - akár egyszerű papírból is remek lehetőségek vannak.

5. Látogassatok ki egy kézilabda meccsre! Ott aztán lehet hangosan kiabálni, felugrálni.

6. Vizsgáljatok együtt bogarakat! Nagyítót és bogárkézikönyvet elő - vagy a legjobb barátunkat, a google-t - és irány a természet.

7. Kérd meg, hogy mutasson meg valamit, amit nagyon szeret csinálni - legyen az sport, videójáték, autózás, kártyagyűjtés... Légy nyitott és érdeklődő!

8. Menjetek ki egy reptérre és nézzétek a fel- és leszálló repülőket.

fius anya

9. Játszatok katonásat/ indiánosat/ ninjásat a lakásban, vagy a kertben. Öltözzetek is be, hogy még komolyabb legyen a játék. A legjobb, ha egy kitalált ellenséggel néztek szembe ketten, egy csapatként.

10. Nézzétek meg a Hadtörténeti múzeumot, vagy bármilyen más kiállítást, ami érdekli őt.

11. Induljatok el sétálni és játszatok közben; minden elágazásnál kő papír ollóval döntsétek el, hogy merre menjetek (ha te nyersz jobbra, ha ő nyer balra).

12. Tanítsd meg valami kártyajátékra.

13. Utánozzatok állatokat - hang, viselkedés, bármi jöhet.

14. Nézzetek meg együtt egy természetfilmet. Közben engedd, hogy kérdezzen és nyugodtan te is kérdezz tőle - persze olyat, amire vélhetően tudja a választ, had csillogtassa meg a tudását.

15. Bújjatok össze és mesélj neki vicces családi történeteket, meséld el, hogyan ismerkedtetek meg apával...

Ez a felsorolás értelemszerűen végtelen, reméljük azonban, hogy tudtunk némi támpontot adni egy szuper anya-fia programhoz, netán egy egész naphoz.


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram