A jó apák köztünk élnek...

2015. január 08.
Szerző:  Cukimamik Team
A jó apák köztünk élnek...
"A világ tele van jó apákkal. Hogy miről ismerni fel őket? A jó apák azok, akik olyan rettenetesen hiányoznak, hogy távollétükben minden összeomlik. A jó apák azok, akik szeretnek, már jóval azelőtt, hogy megérkeznénk. A jó apák azok, akik keresésünkre indulnak, amikor nem leljük a hazavezető utat. Igen. A világ tele van jó apákkal. És a legjobbak azok, akik mellett életük párja jó anyának érezheti magát. "(Született feleségek c. film)

Vannak jó napok, csodás napok, és pokoli nehéz napok. Ez van, ezt vállaltam, és nem is bánom. Itthon vagyok két kiskorúval: az egyik 1 éves, a másik  2,5 éves. Imádom őket, de van az a pont, amikor a férjem hazaér, én azzal a pillanatban már el is hagyom a lakást. Kilépve hatalmas levegőt veszek, és csak megyek...minden léptemmel nő az önbizalmam, érzem, ahogy az energia elkezd csörgedezni ereimben...egyre erősebb, és magabiztosabban szedem a lábaimat. Egyik nap a férjem ráérzett a gyenge pontomra, és bedobta a kérdését, melyet szerintem egy jó ideje már érlelt magában:  "Mondd Szívem, miben fáradsz el itthon egész nap?" :) 

{adselite}


milyen a jó apa

Hogy mitől fáradok el? Attól, amit Ő soha nem fog megérteni soha, de soha. Nem arról van szó, hogy nem szeretek a gyerekekkel lenni, de a non-stop jelenlét, a házimunka, a kötelességek...Igen kötelességek vannak, ha tetszik, ha nem, melyek kiszippantják belőle az energiát...
 

milyen a jó apa

Másnap eljött 2 hónap után az én napom: SZOMBAT! Ez egyet jelentett azzal, hogy elhúzok néhány órára egyedül. Ezen "jeles nap" alkalmából készítettem egy rövidke listát életem szerelmének. Nem nyúltam semmihez, úgy léptem  ki az ajtón, mint annó, amikor munkába készültem.  

milyen a jó apa

"Drága Szerelmem!

Csodálatos napod lesz a gyerekekkel, kérlek a következő apróságokra figyelj a nap folyamán: Reggeliztesd meg a gyerekeket, közben pakolj össze a szobában, szedd le a ruhaszárítóról a megszáradt ruhákat, porszívózz össze, tedd el a könyveket a helyére. Ha ezzel kész vagy, készíts a gyereknek tízórait, vágj össze almát, banánt, és etesd meg őket! Ja, közben a konyhában pakolj össze kérlek! A kuka megtelt, ne feledd el kivinni. Ja, ha a gyerekek igénylik- igényelni fogják:)- ülj le velük játszani, vidd le őket a levegőre, tedd tisztába őket. A pelus a helyén, a gyümik a helyén....Igyekezni fogok...Ja, ha valamit kihagytam, rögtönözz! Ez neked úgyis megy!;)

Köszönöm!

Szeretlek! ”

milyen a jó apa

Miért van az, hogy ennyire különbözünk a férfiaktól, az Apáktól? Könnyedén elvolt a gyerekekkel, nem görcsölt rá a dolgokra. Igaz, hogy a lakásban akkora felfordulás volt, mintha bomba robbant volna, de valóban egy csodás napot töltöttek együtt. A jó apák tényleg köztünk élnek....

 

 


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram