Anyaként megújulni (Neked is menni fog!) - Cukimamik Klub

2015. október 31.
(0 szavazat)
Szerző:  vajaskalács
Anyaként megújulni (Neked is menni fog!) - Cukimamik Klub
A cikk apropóját az adta, hogy két gyerekes anyaként eldöntöttem, elég volt a csálé fogakból, bizony belevágok és hozzávetőleg 1-2 évig fogszabályzóval élem majd mindennapjaimat. Sokaktól megkaptam azonban, hogy ebben a korban már minek kezdek bele egy ilyenbe - 30 évesen valóban vénebbnél vénebb vagyok, két lépés és itt a vég -, meg egyébként is, felnőttként hogy fogok kinézni egy ilyennel, meg hasonlók. Szerintem azonban sosem késő! Az anyaság pedig számos lehetőséget rejt, gyere és hidd el, neked is menni fog!

{adselite}


Alakulj át!

A pénz nem lehet akadály! Rengeteg kuponos oldal van, ahol számos szolgáltatást, kezelést kaphatunk akár 60-70%-os kedvezménnyel is. Nem azt mondom, hogy egy hasplasztika, vagy egy mellműtét vár majd ott potom pénzért, de vannak apró dolgok is, amikkel csodálatos átalakulást érhetsz el. Egy új frizura, hajszín, egy kicsivel hosszabb, vagy színesebb köröm, egy arckezelés, új smink óriási változásra képes.

Persze két gyerek után én se bánnék a Télapótól egy C-s melltartót a belevalókkal együtt. Addig is míg reménykedem abban, hogy elér hozzá a levelem, azt alakítom, amit módomban áll.

idezet

Az otthoni testmozgáshoz nem kell anyagi befektetés, vagy "bébiszitter". ITT már mutattunk pár szuper gyakorlatot, amit ráadásul csemetéddel együtt tudsz végezni. Ne mond, hogy neked ez nem, megy, vagy nincs rá időd, hisz ezek 15-20 perces edzések, és szuper anya-gyerek programok is egyben.

Próbálgass stílusokat, vegyél más fazonú ruhákat, játssz a színekkel, fazonokkal. ITT megnézheted, hogy az alakodat milyen típusú ruhák emelik i a leginkább.

anyanak_lenni

Tanulj!

Én fél éves babával kezdtem bele egy 2 éves OKJ-s tanfolyamba, melynek szóbeli záróvizsgájába már a 3 hetes ketteskével vágtam bele. Kemény volt-e? Bizony az! Megérte? Abszolút!

Sok édesanya érzi azt, miután otthon volt egy ideig a babával, hogy bizony ő mégse szeretne visszamenni a régi munkahelyére, vagy épp úgy adódik az élet, hogy nem is lesz rá lehetősége. Használd ki az időt, és tanulj valami újat! A tanulás sosem lehet ciki, akkor se, ha fele annyi idős "gyerekekkel" ülsz egy teremben.
Esti, levelező tagozatok, részletfizetési lehetőségek állnak rendelkezésedre. Amennyiben egy főiskola, vagy egyetem a cél, újbóli érettségi vizsgát is tehetsz, hogy jobb pontszámokkal vágj bele.

idezet

Most biztosan azt gondolod, ugyan már, öreg vagyok, nem lenne időm tanulni, egyáltalán minek ebbe időt és pénzt fektetni... Pedig a tanuláshoz, egy új szakma elsajátításához, egy régi álom megvalósításához sosem lehet túl késő. Nem mellékesen képzeld el, micsoda példával szolgálhatsz a csemetédnek ezzel?

Ráadásul most van egy remek lehetőség, hogy a költségeket a minimálisra csökkentsd. Korhatár nélkül, az első OKJ-s képesítésedet az állam fizeti, amennyiben az esti tagozatot választod. Kár lenne kihagyni egy ilyen lehetőséget, a részleteket ITT találod.

anyakent_tanulni

Szerezz új hobbit!

A hobbi az, ami kiemel a hétköznapokból, energiákat szabadít fel benned, megnyugtat, vagy épp felpörget, szeretettel és élvezettel csinálod. Nem kell egyből valami extrém dologra gondolni; a könyv olvasás, kiállításra járás is lehet megfelelő hobbi. Sokak szerint kitűnő relaxáló és kikapcsoló elfoglaltság a felnőtt színező, otthoni kézműveskedés, a sport bármilyen formája, süti különlegességek készítése, vagy épp a kis konyhakert gondozása.

Vannak, akik annyira tökélyre fejlesztették a kisgyerek melletti hobbit, hogy később bevételt is generálnak belőle - jövedelem kiegészítés, vagy épp új hivatás. Arról, hogy miként lehet a munkád a hobbid, ITT írtunk.

anyasag_vicces

Változtass!

Merj változtatni a világról alkotott képeden! Ha érdekel egy téma, most igazán van időd mélyebben beleásni magadat. Irány az internet, a könyvtár, könyvesbolt. Tarthattok a pároddal, barátnőiddel időnként olyan estéket, amikor valami újfajta élethelyzetet, nézetet, vagy épp könyvet, filmet beszéltek meg-ki-át. Ezzel nem csupán kiszakadsz a hétköznapi témakörökből, hanem számos új ismerettel is gazdagodhatsz, no meg közelebb kerülhetsz azokhoz, akik társasága értékes a számodra.

 


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram