Halloween "last minute" jelmezek, avagy arcfestési tippek, trükkök - Cukimamik Klub

2015. október 24.
(0 szavazat)
Szerző:  vajaskalács
Halloween "last minute" jelmezek, avagy arcfestési tippek, trükkök - Cukimamik Klub
Itt állok két gyerek anyjaként, és hivatalosak vagyunk egy Halloween buliba a hétvégén. Nem tudok varrni, a tavalyi jelmezeiket már kinőtték és bevallom, nem szívesen vennék újakat, amik februárig szintén elődjeik sorsára jutnának. Így kitaláltam, hogy mind a négyen arcfestéssel "öltözünk" be. Személy szerint vámpírnak készülök, de a végén lehet, hogy én is Hello Kitty leszek, mint a lányom - annyit gyakoroltam, szerintem már csukott szemmel is menne. Ha a férjem meg nem igyekszik a házimunkával, ugrott a zombie, ő is masnis macska lesz és kész.

 

Az arcfestést minden gyerek élvezi. Nem mellesleg remek "las minute" halloween jelmez ötlet is, hisz egy megfelelő színű ruha és az arc festése már is egy félelmetes boszorkányt, vagy egy talpra esett kalózt rejt. A borongósabb időben szuper szülő-gyerek program, főleg, ha hagyod, hogy ő is kifessen téged.

halloween_arcfestes

Van, amikor csak kis formákat festünk - szívecske, szivárvány, kis koponya -, de az egész arcot befedő mintát is készíthetünk. Az ügyesebbek bele vághatnak valami komolyabba is, de higgyétek el, nem annyira nehéz egy cica, vagy egy szuperhősös maszk megfestése a kicsi arcán, mint amilyennek elsőre tűnik. Kísérletezhetsz a sajátodon - vagy apáén.

Halloween idején hagyományosan ijesztő dolgoknak, szellemeknek, szörnyeknek, boszorkányoknak öltöznek be. Ám miért is ne lehetne a csemeténk pókember, vagy pillangó?

arcfestes

Arcfestéket vehetsz boltban, vagy készítheted házilag is. Értelemszerűen a bolti tovább tart, a vékony vonalakat is könnyebb vele meghúzni, ám a háziból is szupereket ki lehet hozni, ráadásul az elkészítése is egy mókás program a gyerekekkel.

Arcfesték házilag

arcfestek_hazilag

Hozzávalók:

  • Kukoricakeményítőt
  • Testápoló
  • Olaj (kb. 1/4 teáskanál)
  • Ételfesték

Elkészítés:

1. Azért nem írtunk mennyiségeket, mert ti tudjátok, hogy mennyi festéket szeretnétek. Az összevegyítés alapja; ugyanannyi rész testápoló és kukoricakeményítő, majd hozzáadjuk az olajat. A keveréknek csomómentesnek és sűrűnek kell lennie.

2. Adagoljuk kis tálakba/ tégelyekbe/kupakokba, majd külön-külön tegyünk mindbe ételfestéket, aszerint, hogy milyen színeket szeretnénk. Lányos anyukák csillámport is tehetnek bele.

3. Púder szivaccsal, ecsettel fessünk vele.

Tipp:

  • Kisebbek esetén használjunk babáknak való gyógyszertári testápolót.
  • Ne kenjünk közvetlenül a szem és a száj környékére.
  • Nem lesz ugyan olyan tartós, mint a bolti arcfesték, de mókás lehet, ha együtt készítjük el a csemeténkkel.

arcfestes_otletek


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram