Apák panaszai - Cukimamik Klub

2015. szeptember 12.
(0 szavazat)
Szerző:  vajaskalács
Apák panaszai - Cukimamik Klub
Ne hidd, hogy az apáknak nem lehetnek panaszaik. Bár ezek gyakran túlzóak, vagy épp nekünk, anyáknak megmosolyogtatóak lehetnek, de ők véresen komolyan gondolják. Természetesen vannak olyan gondjaik is, amiken egy kiadós beszélgetés segíthetne. Olvassátok el együtt a párotokkal és nézzétek a reakciókat, hátha kiderül valami, amit eddig nem mert elmondani, mert ő a büszke férfi, aki sosem panaszkodik. 

Ők megírták, mi pedig itt a szerkesztőségben megpróbáltunk reflektálni rájuk, hátha ezzel tudunk másoknak is egy kis pluszt, egy kis támpontot adni. Nézzük, mi sült ki belőle.

Lackó, 27 éves

"Van egy 16 hónapos lányom, aki nem hallgat rám. Ha kérem, hogy fogja meg a kezem, nem teszi, ha kérem, hogy forduljon jobbra, tovább megy egyenesen. Én ettől kivagyok! Eddig mindent kézben tudtam tartani, most meg itt ez a kis tünemény, akit halálosan szeretek és direkt nem csinálja, amit kérek. Mi lesz így később? Jesszus, hát 3 éven belül full megőszülök, az tuti..."

Lackó, Lackó, egy ilyen idős gyereket még 90%-ban a felfedező vágya hajtja, sose várd el tőle, hogy majd azt csinálja, amit te elvársz. Persze, időnként meg fogja tenni, amit kérsz tőle, de ez is csak azért lesz, mert meg akarja tenni, nem azért, mert ezt várod el tőle. Készülj fel, mert érkezik hamarosan a dackorszak, aztán megtanul visszabeszélni, megsértődik majd és belekezd az ellenállás húrjának végsőkig feszítésébe. Kezdj el meditálni, szedj magnéziumot, és próbáld elfogadni, hogy ő egy önálló személy, akit bizony nem lehet irányítani, csak utat mutatni, terelgetni.

apak

Áron, 35 éves

"A feleségem a második gyerekünk után képtelen visszafogyni. Ez bánt engem. Azt érzem, hogy már nem vagyok neki elég fontos, hogy már nem is akar nekem tetszeni. Persze így is gyakran együtt vagyunk, de nekem hiányzik az a formás, de vékonyabb nő, akit anno elvettem..."

Áron, szépen, de elég konkrétan erről beszéltél már a feleségeddel? Bizony két gyerek mellett könnyű beleesni abba a csapdába, hogy a külsőnk egy időre parkolópályás témává váljon. Szoptat még? Az is lehet, hogy félti a tejet a diétától és az izzasztó testmozgástól. Mindenképp beszéljétek át ezt a dolgot, hisz ő szült neked két gyereket, egész biztos, hogy tetszeni szeretne neked, de kérlek finoman tálald, mert egy fárasztó nap után senki se vágyik arra, hogy élete párja a szemébe mondja; szívem, fogynod kéne, mert így nem tetszel. Ha nincs akadálya, kezdjetek el együtt tornázni este, vagy hétvégén otthon, nézzetek együtt egészséges, de kevésbé hizlaló ételrecepteket... a lényeg, hogy ne hagyd magára ebben a helyzetben, vállald ugyanazt, amit ő.

Péter, 31 éves

"Elég kínos ez a dolog. Szóval arról van szó, hogy féltékeny vagyok a feleségemre. Csak, hogy nem egy másik pasi áll a dolog hátterében, hanem a 3 hónapos lányunk. Azt érzem, hogy rám nincs is szüksége. Este, mire hazaérek, már meg van fürdetve, utána cicizik, és megy aludni. Ha én nem lennék, ő akkor is biztonságban lenne, ami persze jó, de mégis csak azt érzem, hogy a párom elorozza őt előlem. Tudom, hogy ez így hülyén hangzik, de hétvégén is egyből ő rohan, ha felsír, és mindig mondja, hogy én csak pihenjek, mert egész héten dolgoztam, majd ő átpelenkázza... stb. Persze azért ilyenkor gyakran visszadobom a labdát és én foglalkozok a lányommal, de azt látom rajta, hogy az anyjára vágyik... vagy lehet már ezt is beképzelem."

Péter, annyira édes, amit írsz. Nincs veled semmi gond, egyszerűen csak változtatnod kellene egy-két dolgon. Az első és legfontosabb elfogadnod, hogy egy ilyen pici babának még az anyja a legfontosabb a világon. 10 hónapon keresztül az ő testében élt, az ő szívdobogását, és hangját hallotta folyamatosan. Ezek a momentumok megnyugtatják őt itt kint is. A második, hogy ha többet szeretnél lenni vele, akkor legyél. Mond el a feleségednek, hogy jobban ki szeretnéd venni a részed a babázásból, hidd el, egész biztosan örülni fog a segítségednek. Említetted, hogy lányod van, akik köztudottan apásak, szóval várj fél évet, és le se lehet majd vakarni rólad a lánykádat, annyira fog ragaszkodni hozzád.

apak_elete

Bazsi, 27 éves

"Fáradt vagyok. Tudom, hogy ez gáz, mármint, hogy ezt én mondom, hisz én csak az apa vagyok, a kemény melót a kedvesem végzi, aki non-stop anya. Csak hát reggel kelek 6-kor, elkészülök, még indulás előtt, ha felébred a fiam, tisztába teszem, egész nap dolgozok, bár irodában, de az agyam taccson van estére. Mikor hazaérek már este 6, eszek valamit, aztán Zolikával foglalkozom, én fürdetem, majd a vacsora után én ringatom el. Utána már mindketten hullák vagyunk, de azért igyekszünk egymással is lenni, így mire ágyba kerülök, este 11-12. Éjjel nem ébred fel szerencsére. Gondoltam, hogy a pici babák kifárasztanak, de néha hétvégén aludhatna többet, vagy gyakrabban, vagy lehetne már picit nagyobb, hogy ne kelljen állandóan figyelni rá, hogy csak úgy eljátsszon magában időnként."

Bazsi, először is had gratuláljunk, itt a csajokkal egyértelműen neked adjuk a szuper apa címek egyikét! Remek, hogy sokat vagy együtt a fiaddal, ha jól értjük sokat is átvállalsz a kedvesedtől, és nem szorítjátok háttérbe a párkapcsolatotokat sem. Ám kérünk, hogy ne érezd magad "csak apának", mert te vagy az a másik személy a gyereked életében, aki számára a világot jelenti. Azt nem írtad, hogy mekkora a kisfiad, de feltételezzük, még picike, pár hónapos csupán. Próbáld átvészelni ezt az időszakot, ha kicsit nagyobb lesz, már pár órára rá lehet bízni a nagyszülőkre, hogy kicsit kettesben legyetek, és valóban lazítani tudjatok. Hiába fektetitek le a gyereket, azért fél füllel mindig azt figyelitek, hogy mikor köhög, sír, nyöszörög. Így pedig nehéz elengedni magatokat.

pelenkazas

 


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram