Fillérekből fejlesztő játékok! - Cukimamik Klub

2015. szeptember 04.
(2 szavazat)
Szerző:  vajaskalács
Fillérekből fejlesztő játékok! - Cukimamik Klub
Sokan írtatok nekünk azzal kapcsolatban, hogy miként is tudnátok totyogóitokat, óvodás korú lurkóitokat otthon is fejleszteni; játékkal, minimális anyagi ráfordítással. Teljesen jogos felvetés, és mi találtunk is 5 remek, szinte nulla befektetéssel elkészíthető fejlesztő játékot nektek! Picit tovább gondolva őket, még számos verzió eszetekbe juthat. Foglaljátok hát le a kicsiket hasznosan, hajrá anyák!

Hajcsavarók

fejleszto jatek

Ez a rém egyszerű játék fejleszti többek közt a motoros készségeket és a koordinációt. Nem mellesleg még "építeni" is lehet velük, egymásba tenni őket és rendkívül szórakoztató, ahogy egymáshoz tapasztja, majd szétszedi őket. Nem is gondolnád, mennyire élvezik ezt az egyszerű fizikát a gyerekek. Elég hozzá pár különböző nagyságú hajcsavaró, de fokozhatod az élményt, ha egyet, kettőt papírtörlős gurigára teszel.

 keszsegfejleszto

Kartondoboz

alagut gyerekeknek

Önmagában is szuper mulatság a kicsik számára, az, hogy átmászhatnak/ kúszhatnak egy alagúton. Nyisd szét mindkét végét a doboznak és kész is! A tetejébe vágj pici lyukakat, bújtass át rajtuk harisnyákat és máris kaptál egy szuper szórakoztató játékot, kuckót! Szinte nem is kerül semmibe, és a kicsik imádni fogják!

bunker hazilag

WC guriga

wc guriga

1. A színek tanulása, a sorrendezés, az összpontosítás, a figyelem és a finom motorika gyakorlása... ezekhez nem kell drága játék! Gyűjtsd össze a vécégurigákat, fest őket egyszerű vízfestékkel színesre, szerezz egy darab kötelet, vagy spárgát és mehet is a felfűzés! Csináld meg te az első mintát - pl. piros-piros-kék-zöld - amit aztán a kicsinek követnie kell. Először két színt kombinálj, aztán mehet a három, majd a négy és így tovább.

vece guriga

2. Amennyiben kilyukasztgatod a vécé gurigákat, úgy labirintust, vagy bármi mást is lehet belőle építeni. Ceruza, vagy szívószál kell csupán még hozzá és a picit nagyobbak máris játszhatnak úgy, hogy számtalan készségük és képességük fejlődik közben.

wc guriga jatekok

Tojástartó

szinek tanulasa

A kis rekeszekbe kell belehelyeznie a különböző tárgyakat. Egyszerű megoldás, ha lego-t használtok és színek szerint kell csoportosítania. De felrajzolhatsz formákat is - gömb, téglalap, kocka, henger - az utasítást tartalmazó kis lapra. A játék variációi végtelenek, csak a fantáziád és gyermeked életkora szabhat határt. A sorrendezés, motoroskészségek, sorrendezés, koncentráció itt is megjelenik.

tojastartobol jatek

 

forrás:3e601316a3b09bdfec5049aeb00b5cc0-gdprlock


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram