Lehull a lepel; ezt gondolják rólunk az apák! - Cukimamik Klub

2015. április 27.
(1 szavazat)
Szerző:  vajaskalács
Lehull a lepel; ezt gondolják rólunk az apák! - Cukimamik Klub
Anyák napi lázban égek már 2 hete, mióta megkaptam az újdonsült ovis lányomtól az anyák napi ünnepség meghívóját. Ez alaklomból megkérdeztem néhány ismerős apukát, mit is gondolnak a feleségükről, az anyákról. 

 

Gergő 28 éves - egy gyermek édesapja

"Kislányunk most 2 hónapos. Szerencsés vagyok, mert bent voltam végig a kedvesemmel a szülőszobán. Persze, mikor először kérte, mondtam; mi van?, én tuti be nem megyek oda, amúgy is biztos csak útban lennék. Aztán végül rávett a dologra, és azt hiszem ennél többet nem adhatott nekem! Annál gyönyörűbbnek, mint mikor csatakos hajjal, smink nélkül, kipirosodott arccal először a kezében fogta a gyerekünket, én még sosem láttam! Akkor ott azt éreztem, hogy ő a világ legszebb és legtökéletesebb embere, aki 39 héten át a testében hordta, majd 15 óra vajúdás után a világra hozta a gyermekemet, gyermekünket! Azóta is felnézek rá, amiért éjszakánként ül a kanapén és szoptatja Hannust, vagy telefonon beszélünk és mondja, hogy már egy órája ringatja, de nem akar elaludni, vagy azért, mert látom, hogy nagyon kifárad estére, és próbál rám figyelni, ahogy a munkahelyi dolgokról beszélek, aztán hirtelen hallom, hogy szuszog, mert elaludt ülve."

apas szules

András 31 éves - két gyermek édesapja

"Bevallom, a második gyerek után sokkal többször volt kupi otthon, vagy sokszor kellett szendvicset vacsoráznom, ami engem zavart, nem értettem, hogy amit eggyel meg tudott csinálni, az most miért nem megy. Bevallom, párszor ezt szóvá is tettem. Mondta nekem, hogy próbáljam ki, milyen egyedül egész nap a két kicsivel, én meg rávágtam, hogy legyen. Hihetetlen volt, sőt iszonyat, vagy az egyik, vagy a másik sírt, közben a lakásban káosz. Az hagyján, hogy az égvilágon semmire se jutottam a takarítással, de örültem, hogy a gyerekeket meg tudtam etetni, meg tisztába tudtam tenni , bár- mint később kiderült - a kicsire is ugyanazt a pelust adtam, mint a nagyra, én nem értettem, miért lesz pisis állandóan a ruhája. Aki feltalálta az üveges bébiételt annak aranyba kéne foglalni a nevét, mert ez a főzd meg, nyomkodd össze, daráld, turmixold és a végén meg se eszi dolog, kiakasztó. Szóval a lényeg, hogy azóta másként látom őt, és a napi feladatait is. Üzenem minden anyukának, ha a férjetek olyan f...fej, mint én voltam, lépjetek le fél napra, és akkor ők is megtudják, milyen kemény melót is végeztek nap, mint nap! Respect!

Jah, és vettem egy szendvicssütőt, azóta mindig van meleg vacsi!;)"

apa

Robi 38 éves - 2 gyermek édesapja

"Az én feleségem a legcsodálatosabb. Persze van, hogy elveszti a türelmét, vagy épp este sírva fakad a stressztől, fáradtságtól. Igen, előfordul, hogy rettentően karikás a szeme, és szőrös a lába. Maradt rajta egy kevés súlyfelesleg is, meg magassarkút sem látok rajta mostanság. Mégis ő a legcsodálatosabb anya és feleség!
Imádom, ahogy a gyerekeket koordinálja, megteremtette a napi rutinjukat, csak ámulok, hogy reggelente minden milyen gördülékenyen megy.
Amióta megszülettek a gyerekek, sokkal jobb a szexuális életünk is, azt érzem érettebb, teljesebb lett az ágyban. Azt nem tudom, hogy ez a hormonok, vagy mik miatt van, vagy a rázúduló felelősség és a gondoskodás okozta-e, én minden esetre élvezem. Emiatt pedig az apró szépség"hibák", amik neki is annyira fontosak voltak régebben nem is számítanak."

apa fia
Laci 41 éves - 3 gyermek édesapja

"Bevallom, én sose tudnám azt csinálni, amit a párom. Otthon lenni egész nap, 3 gyerekkel, amikor valamelyik biztos, hogy hisztizik, elesik, éhes, szomjas, vagy csak úgy egyszerűen üvölt. Biztos, hogy nem. Mai napig nem tudom elképzelni, hogy ő hogy nem bolondul meg (nagy kacaj). Én a versenyszférában dolgozom, de egy évzárás előtti nagy hajrá - ostorozó főnökkel - sem ér fel egy hossszúhétvégés családi kiránduláshoz. Imádom a gyerekeket, de a párom türelme, taktikái nélkül elvesznék, az egész biztos."

Egy kis plusz:

Amikor hazaértem a férjem lebigyesztett szájjal annyit mondott: „Te ezt hogy bírod??? Minden elismerésem az anyáké!” Azóta Ő az apák-apája, és a férjek-férje.;)

 


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram