Gyerekszoba dekoráció stílusosan, avagy így készül a Zászlófüzér (sablonokkal)

2015. október 09.
Szerző:  vajaskalács
Gyerekszoba dekoráció stílusosan, avagy így készül a Zászlófüzér (sablonokkal)
A zászlófüzérrel egyszerűen, ízlésesen, kreatívan és nem mellékesen olcsón tudod dekorálni a gyerekszobát - vagy épp otthonod más részeit. Remek szülinapi party, vagy épp kerti buli kiegészítője lehet, amellett, hogy szinte bármelyik ünnep esetén bedobható "last minute" dekorációnak. Elkészítése valóban egyszerű és gyors, könnyen variálható és személyre szabható.

 

{adselite}

Amire szükséged lesz:

  • Papír - dekorációs, papír írószer és hobby boltokban lehet kapni keményebb és szép színes/ mintás lapokat, de a gyerekek is kiszínezhetik, vagy épp rajzolhatnak a sima fehér papírra
  • Olló
  • Lyukasztó
  • Ragasztó, vagy tűzőgép
  • Sablon - elhagyható, ha megy szemmértékre is
  • Valami, amire felfűzöd - damil, zsinór, szalag, spárga, vastagabb fonal...

gyerekszoba_dekoracio

Így készítsd el:

Kemény lapból egyszerűen csak vágj ki háromszögeket, lyukasszuk ki a felső két szélénél, majd fűzzük át rajta azt, amivel szeretnénk a szobában rögzíteni.

Amennyiben olyan papírral dolgozunk, aminek csak az egyik oldalán van minta, tehetjük a falhoz, vagy dolgozhatunk dupla lappal, ekkor fog kelleni a ragasztó, vagy a tűzőgép - kinek melyik egyszerűbb, szimpatikusabb.

+ Ötletek

1. Textilből is készíthetünk zászlófüzért, ez sokkal tartósabb dekoráció lehet, és túlnyúlhat a gyerekszobán, akár a nappalit, kertet, erkélyt is bátran díszíthetjük vele. Az anyagot kettéhajtjuk, majd úgy vágjuk ki sablon alapján a háromszöget, hogy aztán összevarrva mindkét oldala ugyanakkora legyen. Válasszunk egy szép szalagot, zsinórt, amit rávarrhatunk, vagy az áthajtásnál tegyük a két anyag közé és úgy öltsük össze.

zaszlofuzer

Azonban nem mindenkinek van varrógépe - vagy nem szeretne órákon át kézzel öltögetni, így kerestünk valami köztes megoldást. Nem kell hozzá más, csupán filc anyag, mely vágás után nem foszlik, de kellően erős a tartása. 

2. Használhatunk más mintákat is a füzérekre; csillag, szív, kör, téglalap, felhő, nap, kisállatok... ennek csak a képzeletünk és az ügyességünk szabhat határt. Ezeket egyszerűbb papírból elkészíteni, de a kreatív, varrni tudó anyukák belevághatnak valami időigényesebb díszítésbe is.

3. A füzérre felaggathatjuk a gyerekek rajzait is. Laminálhatjuk, de egyszerűbb megoldás, ha beletesszük őket egy lefűzhető tasakba - alias bugyiba - így folyamatosan tudjuk cserélni őket.

gyerekszoba_stilus

4. A gyerekek neveinek betűit is kivághatjuk és felfűzhetjük, akár a szoba ajtajára, vagy épp az ágyuk fölé. Ilyen módon az ünnepek neveit, vagy kedves szavakat is kitehetünk - amiktől jobban érezzük magunkat.

jatekok_tipegoknek

 Itt van néhány letölthető sablon, melyet használhattok:


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram