8 hasznos „tedd-ne tedd” tipp újdonsült apukáknak

2021. június 22.
Szerző:  rekacukimamik
8 hasznos „tedd-ne tedd” tipp újdonsült apukáknak
Úgy volt, hogy írok egy posztot arról, mit tehet egy újdonsült apuka a szülés alatt, de úgy véltem, ez túl komplikált lenne, mert annyi minden függ a pasitól. Egyes férfiak csendben és émelyegve hallgatnak, míg mások Steven Spielbergként a kamerával a kezükben azt mondják: "Ez csodálatos! Bébi, nem tudom, hogy csinálod ezt?!"

Amint azonban hazaérsz, a szabályok egy kicsit általánosabbá válnak - feltéve, hogy te dolgozol, a gyermeked anyja pedig otthon van az újszülöttel -, ezért íme néhány tipp, hogy az első hetek és hónapok zökkenőmentesebbé váljanak az újdonsült apukák és anyukák számára egyaránt.

#1. Szólj előre! Figyelmeztess!

Ha későn fogsz hazaérni, ne várj az utolsó pillanatig azzal, hogy szólj a Szerelmednek. Emlékszel, amikor még guggolást kellett csinálnod, és tudtad, hogy 20-at kell csinálnod? Eljutottál 18-ig, és azt gondoltad: "Már csak kettő van hátra, meg tudom csinálni", aztán jött egy seggfej, és azt mondta: "Na még 10-et". Mondanom sem kell, mit mantráztál magadban ezek után...

#2 Gyere haza és menj be a házba.

Amikor hazaérsz, az nem a megfelelő idő arra, hogy elcsevegj a szomszéddal a kerítésen keresztül arról, milyen is az élet az új babával. Legyen az a kép a fejedben, hogy a házban mindig Gyűrűk ura ork háború van, és menj be, hogy leváltsd a nappali műszakot, mert a párod valószínűleg úgy sétálgat a babával már egy ideje, hogy "már csak 30 percig kell kitartanom....29.....28". (lásd az előző pontot).

#3 Légy izgatott a baba miatt.

Tudom, tudom, mindennél jobban szereted azt a kis csöppséget, de a legtöbb újdonsült anyukát ezzel a tébolyult felelősségtudattal drótozzák, így még akkor sem akarják otthagyni a babájukat, ha úgy sikít, mint egy veszett, üvöltozó pávián. Szóval, ha bemész, és mondasz valami olyasmit, hogy "zuhanyozz le, egész nap úgy hiányzott a kisbabánk, és alig várom, hogy a kezemben tartsam", akkor hajlandóbb lesz fürdeni, enni, vagy általánosságban alaphelyzetbe kerülni, hogy kevésbé legyen őrült. Mindenki nyer.

Fotó: bellybelly.com.au

#4 Ne kérdezd meg, hogy "Mi van vacsorára?"

Ha mindenki él a házban, amikor hazaérsz, az egy sikeres nap. Egy barátnőm férje megkérdezte szülés után hat héttel a feleségétől, hogy miért nincs kész a vacsora, mert "egész nap otthon ült és semmit sem csinált". Ó, Haver, ugyan már! Ha megkérdezed, hogy "Mi van vacsorára?", a válasz lehet, hogy "A bal heréd" lesz. Egyél gabonapelyhet, rendelj elvitelre, vagy igyál lefejt anyatejet. Improvizálj.

#5 Ne beszélj arról, milyen nehéz napod volt.

Még ha a napod abból állt is, hogy dühös ezüsthátú gorillák végbélvizsgálatát végezted, ő valószínűleg felülmúlt téged. Nemcsak, hogy felülmúlhat, de olyan részleteket is elmondhat, amikről egyébként nem tudtál volna, és nem is akarsz hallani. Stresszes vagy. De ezzel csak kinyitod Pandora szelencéjét, és nem éri meg. Azt is vedd figyelembe, hogy ez a valaki egész éjjel fent van, és a békésen alvó, sebezhető testedet nézi. Ne adj neki okot arra, hogy megfojtson egy szoptatós párnával. Valószínűleg mostanra már többször is a halálodat tervezgette, úgyhogy ne lökd át a ló túloldalára.

#6 Ne mondd, hogy bébiszitterkedsz.

Lehet, hogy a gyermeked anyja túl fáradt ahhoz, hogy észrevegye ezt a csúsztatást, de minden nő, aki 20 percnél többet aludt egyhuzamban, lassan, Chucky-fejjel megfordul, és azt sziszegi: "Nem bébiszitterkedsz. Te szülő vagy." Mentségedre szóljon, hogy teljesen megértem ezt a kijelentést. Ha nem te vagy az elsődleges gondozó, és beugrasz, hogy vigyázz a babára, akkor technikailag bébiszitterkedsz. Az olyan kifejezések, mint az "ügyeletben" és a "kormánynál" mindig biztonságosabb alternatívák.

#7 Ne feküdj a hátadra, és tartsd a babát a fejed fölött magaddal szemben.

Elhányják magukat. Ez a csecsemő megfelelője annak, amikor a vicces házivideós srác baseballütővel dobálja a gyereket, és tökön találják. Mindenki szereti a hátán fekve a babát a levegőben tartani és az arca fölé repíteni. A csecsemők ezt SZERETIK, és ez az öröm gyakran küld egy büfihullámot. Nem adnak semmiféle figyelmeztetést. A babák hányásgránátok.

 #8 Légy a Központi Hírszerző Ügynökséges (CIA) fickó.

Általánosságban úgy gondolom, az új apukákat háttérbe szorítják, és minden a babáról szól (az anya gyakran nagyon messze van a második helyen). Ne aggódj emiatt, te csak légy egy gazella a legelőn, mert jelenleg a lövészárokban vagy, és a lövészárokban nincs dicsőség. Légy olyan, mint azok a szuper CIA-s srácok fülhallgatóval a fülükben, akik csendben, zökkenőmentesen hozzák a fura pohár vizet, megtöltik a mosogatógépet, és azt a lassított testblokkolást csinálják, amikor a mocskos, kiütéses unokatestvéred megpróbálja bedugni az ujját a baba szájába. A munkádat eleinte észre sem fogják venni, de amikor a por leülepszik, tisztelni és imádni fognak.

A te feladatod ebben az időszakban igazán fontos. Vannak, akik egyből ráéreznek erre, és nekik azt mondom, "ez igen". Te vagy a józan ész hangja, az erő pillére és a lovagiasság egybecsomagolva. Ott kell lenned a gyermeked anyja, szerelmed, házisárkányod nevezzük bárhogy mellett, mert ő valószínűleg olyan, mint Newt, amikor Ripley először talál rá az Aliensben - rémült, fáradt, piszkos és túlterhelt, és a legrosszabb időszak többnyire éjszaka van. Többnyire.

Nagyszerű pasinak kell lenni ahhoz, hogy már az első hónapokban rárezzen a dolgokra, de egy olyan pasi, aki azt mondja, hogy "korán hazaérek, hozok vacsorát, és el akarom vinni a babát sétálni, amint hazaérek”, na ez aztán a kibaszott igazi férfi.

Te milyen tanácsot adnál egy újdonsült apukának?;)

Az eredeti cikk ide kattintva érhető el.


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram