Mindent a tiszta kis kezecskékért, avagy kézmosási gyorstalpaló gyerekeknek

2021. január 19.
Szerző:  Reni
Mindent a tiszta kis kezecskékért, avagy kézmosási gyorstalpaló gyerekeknek
A helyes és gyakori kézmosás a mostani járványhelyzetben még nagyobb figyelmet kapott. Egy felnőtt számára evidens, hogy mikor és hogyan kell megmosnia a kezét, de hogyan lehet erre megtanítani a gyerekeket? Ebben segítünk most, ráadásul hoztunk pár szuper kézfertőtlenítő gélt, szappant és krémet, melyeket bártan használhattok anélkül, hogy féltenetek kellene a kezeteket.

Kézmosási útmutató gyerekeknek

Az első és legfontosabb, hogy megtanítsd gyermekednek, mikor kell kezet mosni:

  • evés előtt
  • vécé használat után
  • háziállat simogatása után
  • az udvari játék után
  • miután hazaért
  • tüsszentés/ köhögés után (amennyiben nem a könyökét használja, hanem a tenyerét, kézfejét)

Ezután jöhet, a „hogyan is mosunk helyesen kezet” feladat elsajátítása.

Forrás: Nébih

Melegvízzel megnedvesítjük a kezünket, beszappanozzuk, majd megmossuk a tenyerünket, a kézfejünket, az ujjaink közét, majd egyenként az összes ujjunkat, a körmeinket, végül pedig az alkart a csukló feletti részig. Ezután leöblítjük, majd alaposan megtöröljük a kezünket.

Mutasd meg neki, csináljátok együtt, ha kell többször is.

Jobb, ha tudod, a gyerekek felesleges időveszteségként élik meg a kézmosást, ezért gyakran megpróbálják elsumákolni. Csak megnyitják egy kicsit a fürdőszobai csapot, hogy halld a víz csobogását, vagy épp a szappant spórolják le, és csupán sima vízzel öblítik le a kezüket. Nem szabad azonban emiatt haragudni rájuk.

 

A kioktatás és számonkérés helyett, tedd számára élvezetessé a kézmosással töltött körülbelül fél percet.

Keressetek például egy olyan dalocskát, mondókát, amit fél percig tart, vagy találjatok ki egyet közösen. Vegyél olyan szappantartót, szappanadagolót, ami tetszik neki, lehet akár sajátja is, így személyesebbé teszed számára a kézmosást.

Vannak azonban olyan helyek, helyzetek, amikor a kézmosás sajnos nem opció. Ilyen lehet, ha az utcán sétáltok, de az iskolákban sincs mindig szappan vagy épp kéztörlő a mosdókban. Erre lehetnek remek megoldások a kézfertőtlenítő spray-k, gélek, kendők vagy krémek. Válassz olyat, ami alkoholmentes, így nem szárítja ki a kezet.

Összegyűjtöttünk pár remek terméket, melyek segítenek – nem csak – a kis kezek tisztántartásában:

 

1. Nanoglyde PLUS® kézfertőtlenítő folyadék 100 ml 780 Ft, 2. Zoono Body Hand Sanitiser alkoholmentes kézfertőtlenítő 50 ml 3736 Ft, 3. Dove Care & Protect folyékony krémszappan 250 ml 749 Ft, 4. Immunetec alkoholmentes fertőtlenítő és bőrvédő kézkrém 50 ml 3690 Ft, 5. Dettol Folyékony szappan 250 ml 750 Ft, 6. Silky School antibacteriális nedves törlőkendő 15 lap 249 Ft, 7. Il Saponotto kézfertőtlenítő folyékony szappan 1l 2990 Ft, 8. Fa Hygiene & Fresh Orange folyékony szappan 250 ml 450 Ft

 

Képek forrása: pexels.com


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram