A legcukibb Jégvarázsos ajándékok lányoknak és fiúknak

2020. december 14.
Szerző:  Reni
A legcukibb Jégvarázsos ajándékok lányoknak és fiúknak
Kesztyű, jég, legyen hó, testvéri szeretet… Amennyiben erről egyetlen mese ugrik be, akkor üdvözöllek a „frozenes” szülők csapatában! Be kell vallanom, én is imádom ezt az animációs mesét, még magamnak is vettem egyszer egy Elzás pólót.

2013 elhozta nekünk azt a mesét, ami hét évvel születését követően se veszített népszerűségéből. Sőt! Mi a titka? Ez egyszerű: középpontjában nem a herceg utáni kaparás és a bajba jutott nők megmentése áll. Ezekből a történetekből rengeteg volt már, így üdítően hatott másfajta konfliktust látni a középpontban.

A Jégkirálynő egyfajta pozitív feldolgozásában a testvéri szeretet, a családi kapcsolat, a titkok hatása kap nagy hangsúlyt, a végén pedig nem a szerelem, hanem a szeretet töri meg az „átkot”.

Az, ahogy a mesében Elza és Anna kapcsolata alakul, kiválóan mutatja be a testvérek közötti szeretet mélységét.

Elza képessége – különlegessége - miatti szégyene és félelme is sok gyermeki érzelemre enged asszociálni, a tanulság pedig, hogy higgy magadban, támaszkodj a családodra, engedd, hogy segítsenek neked, és a félsz helyett válaszd inkább az önmagad elfogadását és szeretetét, kiváló tanulság.

A mesében lévő különféle karakterek teszik lehetővé, hogy kisebbek és nagyobbak, valamint fiúk és lányok is egyaránt rajonghassanak érte.

A zenei betétek még felnőttként is élvezettel hallgathatóak – mondjuk mikor már száznyolcvanhatodszorra csendül fel a „Legyen hó…” érzel anyaként némi kis tikkelést, de bevallom, én még mindig jobban élvezem, mint a Hófehérke nyikogását.

Nálunk már több éve tart a Jégvarázs láz, ami a második rész után újult erővel kezdett lángolni. Egy Elzás vagy Olafos meglepetéssel egyszerűen nem tudok mellélőni.

Összegyűjtöttünk nektek pár Frozenes ajándékötletet – nem csak karácsonyra -, kislányoknak és kisfiúknak is: éjjeli fény, ruhanemű, hajdísz, plüss figura, játék… Gyakorlatilag nincs olyan dolog, ami ne létezne Jégvarázsos kiadásban.

1. Parfüm ajándékszett Marionnaud, 2. Hátizsák alza.hu 4490 Ft, 3. Kerámia bögre rajzfilmjatekok.hu 7990 Ft, 4. Éjjeli fény pepita.hu 7090 Ft, 5. Díszpárna mesemix.hu 2490 Ft, 6. Jegyzetfüzet europosters.hu 3990 Ft, 7. Kreatív készlet jateknet.hu 4799 Ft, 8. Társasjáték meglepikucko.hu 4390 Ft.

Kezdő kép forrása: 14dd5266c70789bdc806364df4586335-gdprlock


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram