A legcukibb pancsolós játékok, amik nem csak időtöltésre szolgálnak

2020. július 27.
Szerző:  Reni
A legcukibb pancsolós játékok, amik nem csak időtöltésre szolgálnak
A pancsolós játékok már pár hónapos kortól remek elfoglaltságot jelentenek a gyerekek számára, de emellett tartogatnak még pár fontos dolgot, ami mellettük szól.

„Gyerekek, fürdés! Hányszor szóljak még?” – ismerős az érzés, amikor megpróbálod rávenni a gyerkőcöket, hogy haladjanak a fürdőszobába és ugorjanak a kádba egy kis tisztogatásra? Nos, ha neked sem megy könnyen a „behívásuk”, úgy érdemes elgondolkodnod, némi pancsi kellék beszerzésén.

Erre jók a fürdős játékok!

A pancsi játékok révén könnyedén megkedveltetheted gyermekeddel a fürdést és a hajmosást, ami nagy segítség lesz az általános higiénia teljesítésének küzdelemmentes lebonyolításában.

A készségei, képességei fejlesztését is támogathatod, ha a megfelelő fürdős játékokat választod: csempe kréta, vízálló puzzle és kiskönyv… stb.

Nyersz némi énidőt is. Ez persze csak akkortól áll fent, ha gyermeked már stabilan ül, és a kádba csak kis mennyiségű vizet teszel. Egy pár évest sem szabad azonban teljesen magára hagyni a fürdésnél, de amíg ő játszik, de beszáríthatod a hajad, vagy épp olvashatsz mellette a fürdőszobában.

Összegyűjtöttem pár igazán cuki játékot, hogy megkönnyítsem a dolgodat:

 

1. Habos kis pajtás fürdőjáték – babymama.hu 5990 Ft 2. Playgro Floating Sea Friends Boy fürdőjáték – brendon.hu 3690 Ft 3. Yookidoo kreatív sellő építő fürdőjáték – zsenijatek.hu 5990 Ft 4. Spriccelős kaland fürdőjáték - jatekliget.hu 10 620 FT 5. Hape békás fürdőjáték – babajatekshop.hu 6770 Ft 6. Munchkin fürdőjáték, hernyó – babatappancs.hu 1990 Ft

 

Nem kell azonban feltétlen külön pancsolós játékot venned, egy-két műanyag állatfigura, baba, autó is remekül használható ebből a célból.

Amit fontos betartanod!

Abban az esetben, ha a fürdés játékkal egybekötve történik, mindig hagyj elég időt utána, hogy gyermeked lenyugodhasson, különben nagyon körülményes lesz az elaltatása. Ilyenkor érdemes a fürdés utánra tenni a vacsorát, amihez már ne nézzem tévét.

{adselite}

A fürdős játékok java része nem tisztítható belül – gondolok itt a gumikacsákra és társaira. Mivel valamennyi víz törvényszerűen marad bennük, ezeket érdemes időnként lecserélni, hogy a bennük megtelepedő penész ne okozzon egészségügyi problémákat.

 

Kezdőkép forrása: unsplash.com

 


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram