Így tedd könnyebbé a kamaszkort! - természetes tippek pattanások ellen

2019. szeptember 19.
Szerző:  Cukimamik Team
Így tedd könnyebbé a kamaszkort! - természetes tippek pattanások ellen
A kamaszkor testileg és lelkileg is sok változást hoz a tinik életébe, amelyeket nem mindig könnyű elfogadni.

Egy tinit nem egyszerű boldoggá tenni. A randiját nem bonyolíthatja le helyette senki, egyik lelki válságból esik a másikba, a szülei leragadtak valahol az ősi kilencvenes években, és még itt vannak ezek a nyavalyás pattanások is. Agresszív vegyi anyagok és a több milliméter vastag alapozó helyett keress valóban hatékony és természetes megoldást!

A pattanások legfőbb ismérve, hogy akkor bukkannak fel a legintenzívebben, amikor randira vagy fontos találkozóra készülsz. Hacsak nem maszkabálba vagy hivatalos, ilyenkor gyors segítségre van szükség - ami semmiképpen sem azt jelenti, hogy saját kezeddel állj neki kinyomkodni a pattanásokat, ezt mindenképp jobb kozmetikusra bízni! Hosszú távon azonban a legkifizetődőbb az, ha a megelőzésért is teszel!

 
A pattanások kedvenc helye

Kis túlzással azt állíthatjuk, hogy kamaszkorban tetőtől-talpig bárhol megjelenhetnek a pattanások, legtöbbször azonban az arcon, a nyakon, a vállon, a dekoltázson és a háton bukkannak fel. Jelentkezhetnek mitesszer, komedó vagy fájdalmas és gyulladt akné formájában, sokak bőrén akár mindhárom formában megtalálhatók.

Azt, hogy kinél milyen intenzitással és mennyi ideig éktelenkednek a bőrön a pattanások, meghatározzák a gének, a stressz-szint és a pubertáskorban igencsak érzékeny hormonegyensúly, azonban a táplálkozás szerepe sem elhanyagolható. Ez azt jelenti, hogy a rosszul megválasztott élelmiszerek (mint amilyen a fehér cukor, a fehér liszt, a zsírban vagy olajban sült ételek, a mesterséges adalékanyagokban bővelkedő ennivalók, az édességek vagy a nagy mennyiségben fogyasztott olajos magvak) is hozzájárulhatnak a bőr tisztátlanságához. Hogy ennek véget vethess, fogyassz minél több friss gyümölcsöt és zöldséget, joghurtot és rostban gazdag ételeket, amik támogatják az egészséges emésztést és elősegítik a méreganyagok távozását. Minden nap ügyelj arra is, hogy elegendő folyadékot vegyél magadhoz!

Tudtad?

A lányoknál általában 16-17 éves kor körül éri el a csúcspontját a pattanásos bőr, míg a fiúk valamivel később, 18-19 éves koruk körül érezhetik úgy, hogy túl vannak a nehezén.


Természetes segítők

Teafa - számíthatsz rá akkor is, ha SOS pattanásűzőt keresel, és akkor is, ha a megelőzéshez keresel hatékony segítőtársat. Messze földön híres gyulladáscsökkentő, bőrfertőtlenítő és sebgyógyító, így sokat javíthat a már meglévő pattanások állapotán és útját állhatja az újak kialakulásának.

Aloe vera - A gyulladt pattanások nem csak a szépségedet árnyékolhatják be, hanem akár fájdalmasak is lehetnek. A gyulladáscsökkentő, bőrnyugtató és hűsítő hatású Aloe vera enyhülést hozhat bőrproblémák esetén, és segíthet abban is, hogy a pattanások ne hagyjanak nyomot maguk után a bőrön.

 

Figyelem! A termék használata a család előző évezredben született tagjai részéről kóros nosztalgiaáradatot indíthat el, melyben komoly hangsúlyt kap a „mi időnkben” elérhető büdös, az arcbőrt kegyetlenül csípő, a pattanásokat pedig bíbor kráterré súlyosbító készítmények rossz emlékű választéka. Legyünk velük ez egyszer elnézőek, és engedjük, hogy titokban rájárjanak a cuccra!

A dr. Organic termékek megvásárolhatók itt.


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram