Ötletek LEGO tároláshoz- Így kíméld meg magad, hogy LEGO-ra lépj!

2019. június 04.
Szerző:  Mészáros Kitti
Ötletek LEGO tároláshoz- Így kíméld meg magad, hogy LEGO-ra lépj!
Mi, kisgyermekes szülők pontosan tudjuk, mi az az önkontroll. Hogy hogyan fojtsuk el minden körülmények között azt a bizonyos Bé betűs szót, amit mérgünkben olyan szívesen felkiáltanánk. Tudod mi a leghatékonyabb módja annak, hogy ezt megtanuld? Hagyd, hogy a gyerek szétszórva hagyja a legot egy éjszakára. Megvan? Hajnali 4 körül menj el pisilni és lépj rá. ENNYI. :) Szívesen!

Tegyük félre a viccet, ez véresen komoly. Tényleg nagy bajt is okozhatnak ezek az apró építőkockák, amiket egyébként imádunk, de muszáj, hogy minden családnak legyen egy tuti tárolási módszere ezekhez, ha nem akar folyton belelépni. Arról nem is beszélve, hogy mindeközben nem ártana egy olyan megoldás, ami motiválja a gyereket arra, hogy összepakolja, ha már befejezte a játékot

1. Szín szerint rendezés átlátszó tárolóban

Egy lehetőség arra, hogy a gyerek ne csak arra használja a LEGO-t, amire valóban való, az építésre, hanem rendezze szín szerint. Ezzel tutira lefoglaljuk egy kis időre, egyszerű feladat, amit, ha ügyesen megold, akkor sikerélménye van. Mindeközben pedig összepakolódnak azok a legok, ha szemfülesek vagyunk. Akár még lehetnek a gyerekszoba vagy a nappali díszei is ezek a színes, átlátszó tárolók.

2. Zsákká alakítható szőnyeg

Azt hiszem jár egy hatalmas pacsi annak, aki ezt kitalálta. Amúgy is a legmenőbb cuccok az életünkben azok, amik többfunkciósak. Gyerekes életünkben pedig, ha ez a minimum 2 funkció a fejlesztés és a praktikum, akkor az a csúcs. Ezért is az egyik kedvencünk a listából a világtérképet ábrázoló játszószőnyeg, amibe a hancúr befejeztével beleszórhatjuk pár másodperc alatt a játékokat és kész is a rend és a biztonság. Szuper tulajdonsága továbbá, hogy anyagának köszönhetően szabadban is leteríthető, így még kirándulni is elvihetjük.

Az anyaparadicsom webáruházban kapható!

3. Kihúzható dobozok

Ember nem használt még ki ilyen jól ágyneműtartót, mint Te, ha elkészíted ezt a szuper tárolót. Gyakorlatilag csak fakkokat kell kialakítanod a fiókban és kész is. A gyerekek is könnyen tudják ki-be tologatni és, ha valaki belép a gyerekszobába, nem legoban úszik a szoba, mert mi szépen besuvvasztottuk az ágy alá. Szép munka! Ugyanez a másik változatban is klassz lehet, ha nem a paplanok és párnák helyére tesszük az apró kockákat, hanem egy polc, vagy pad alá, ahol szintén érvényesül az elrejtés praktikája, de könnyen mozgatható marad.

4. Játéksziget a dobozokból

Nem rossz ötlet, ha csinálunk a gyerekeknek egy szuper helyet, ami motiválja őket arra, hogy ne hordják szét a pincétől a padlásig az apró LEGO darabokat. Ha magukból a tárolókból építünk játékszigetet, akkor talán megússzuk a brutál rendetlenséget. Azt pedig ne felejtsük el, hogy színes és vidám része lehet ez a gyerekszobának, de akár, még a nappalinak is, ahol könnyen hozzáférnek a kockákhoz, de nem úgy kezdenek el vele játszani, hogy kiöntik a szőnyegre.

A végére egy tanulságot jegyezz meg: Bármelyik megoldás is szimpi, valamit tenned kell a káosz és a balesetek ellen. Biztos te is láttad, hogy vannak már védőpapucsok, kifejezetten LEGO ellen. Választhatod ezt is, de jobb, ha találsz egy megoldást, ami még a rendszert és a praktikumot is szolgálja.


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram