Tippek a legötletesebb emlékkönyvhöz a gyerekeidnek

2019. máj. 03.
Szerző:  Mészáros Kitti
Tippek a legötletesebb emlékkönyvhöz a gyerekeidnek
Amikor a lányomnak elteszek valamit emlékbe, akkor mindig az jut eszembe, hogy atyaég, micsoda szerencse, hogy lesz lehetősége ezt felnőtt korában újra elővenni. Amióta ezt megfogalmaztam magamban, azóta tudatosabban készítek kis emlékecskéket számára, amiket féltve fogok őrizni, hogy minél több klassz dolog megmaradjon abból az időből, amire biztosan nem fog emlékezni.

Adok néhány szuper tippet, mi mindent tehetsz meg te is, egyszerűen, de mégis rengeteg szeretettel.

Írj mesekönyvet

Én a kislányom apukájának készítettem mesekönyvet a várandós időszakomról és Janka születéséről, sok sok fotóval és személyes történettel. Neki is az jutott róla eszébe, hogy mennyire szuper, hogy ezeket nem fogjuk majd elfelejteni, mert leírtam, lefotóztam és könyvbe ragasztottam. Egyébként akár még esti mesének is alkalmas.

Keretezz be tárgyakat

Bár szokatlannak tűnik, mégis szuper ötlet, bekeretezni egy cipőt, vagy egy játékot. Amellett, hogy egy nagyon személyes és megható emlék lesz később, akár még dísznek is kiváló a gyerekszoba falán. Biztosan találsz olyan darabot, ami annyira fontos számotokra, hogy keretbe tennétek.

Gyűjtsd be a rajzokat

Minden anyának rejlik a fiókja aljában egy fehér lap egy halvány vonallal, amiről tudja, hogy igazából az egy kard, vagy egy zsiráf, esetleg fa, vagy lehet, hogy ő maga. Mi anyák, ezeket örökre meg akarjuk tartani, hogy majd a gyermekünk is jót mulasson rajta később. A legjobb módja, hogy méltó helyet kapjanak ezek a kifinomult munkák, ha albumba fűzöd őket.

Készíts zsebes albumot

Egy borítékkal, vagy egy kis tasakkal könnyen megoldhatod, hogy a fotókon és a szövegen túl, apró tárgyakat is albumba rendezhess, így minden egy helyen lesz, nem beszélve arról, mennyivel nagyobb élmény egy olyan könyvet lapozgatni, ami apró kincseket is rejt. Ügyelj rá, hogy forgatás, lapozgatás közben ne keveredjenek el a tárgyak.

Fotózz évente egyet

Fantasztikus dolog látni, ahogy nőnek a gyerekeink, de ha ezt évről évre lefotóznánk és egymás mellé tennénk egy albumba, még látványosabb lenne. Akár válhat ez a szülinapi ünneplés részévé és kitarthat idős korukig, ha szokásként vezetik be. Ez az album lassan telik majd, de kívánjuk, hogy minden oldalán legyen fotó.

Mindegy milyen megoldást választasz, egy biztos: Ma már a nyomtatott fénykép aranyat ér. Ne hagyd, hogy a digitális világba született gyerekeid kihagyják azt az élményt, ami nálunk minden karácsonykor szokás, a fotóalbumok lapozgatását. Hidd el, ahogy telnek az évek annál többet fog érni majd számodra is a műved!

Ajándék énidő tervező


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram