Könyvajánló kisiskolás kislányoknak- Szandi meséi

2019. január 22.
Szerző:  Cukimamik Team
Könyvajánló  kisiskolás kislányoknak- Szandi meséi
Ha nálatok is ló imádat van, kislányod rajong mindenért ami a pacikkal kapcsolatos, ez a könyv nem hiányozhat a könyv gyűjteményetekből. Ha pedig már a kezdő olvasók táborát népszerűsíti gyermeked, a Szandi meséi telitalálat!

Minden könyvszerető anya vágya, hogy gyermekével megszerettesse az olvasást. Keresi, kutatja a könyves boltok túláradó kínálatában megjelenő újdonságokat, hogy gyermekét a mese világán keresztül megismerjék a könyvekben lévő varázslatos erőt: az olvasás szeretetét.

Egy jó mesekönyvet nemcsak a gyermek a szülő is élezettel olvassa vagy éppen hallgatja. A Napraforgó Kiadó újdonsága Alexa Pearl Szandi meséi nálunk nagy sikert aratott, ezért is merem bátran ajánlani sorstársaimnak. A fejezetek rövid kis történeteket mesélnek el egy kiscsikóról, akinek történetesen Szandi a neve.

Maga a történet:

A történet Szandiról, egy igazi kis rakoncátlan csikóról szól, aki mindig is sejtette, hogy különbözik a társaitól. "Tetőtől talpig szürke volt, kivéve egy fehér  foltot a hátán." Főhősünk a Zöldellő völgy méneseinek tagjaként éli világát, és napról-napra kíváncsibb, hogy mi van a völgyet körülvevő fákon túl. Persze választ sehol nem talál, hiszen nincs olyan ló, még a vének  között sem, aki valaha betette volna a patáját...De ami késik, ugyebár nem múlik. Addig is megismerhetünk egy kedves, szeretni való kiscsikót, aki felfedezi önmagát, és kezdetét veszi egy csodálatos utazás.

Mielőtt a lányommal leültem olvasni a könyvet, gondoltam belelapozok egy hosszú nap után, amikor hullafáradtan ültem az ágyra, hogy megnézzem, miről szól. Magával ragadott a történet színes leírása, az a mese világa, a kiscsikó története, így még aznap este kiolvastam mindkét kötetet. Kedves, és bájos történet izgalmakkal fűszerezve. Tetszett, hogy maga a könyv nem hosszú, betűmérete a kezdő olvasók számára tökéletes, így bátran mertem másnap a 2. osztályos lányom kezébe adni, aki egyébként is imádja a lovakat. Nekem kifejezetten tetszett a könyv gazdag képvilága, mely tökéletes átmenet a kisiskolások számára.  Napokig a Szandi meséi bűvöletében hajtottuk álomra fejünket, tökéletes választás volt.


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram