Teszteltük a Wunderkid Forest rezgő-zenélő baba pihenőszéket

2018. január 16.
Szerző:  Cukimamik Team
Teszteltük a Wunderkid Forest rezgő-zenélő baba pihenőszéket
Szuper pihenőszéket tesztelhettem, amiről máris elolvashatod a tapasztalataimat, de előtte általánosságban nézzük meg, hogy miért jó döntés beszerezni egyet!

Nem ok nélkül népszerűek a pihenőszékek, sok családban jelentenek óriási segítséget. Amíg te elmosogatsz, hajat mosol, vagy ajtót nyitsz, addig a babád kényelmesen, biztonságban nézelődhet, vagy játszhat a hídra feltett színes játékokkal.
Minden fontos kritériumnak megfelel, józanul használva abszolút semmilyen hátrány nem éri a babát, sőt fejlesztő hatása is van.
Tisztázzuk, hogy ha beleteszed a kicsit, az nem minősül ültetésnek! Az egész gerince, teste meg van támasztva, a vászon puha anyaga pedig felveszi a test vonalát. Nagyon lényeges, hogy 120 foknál kisebb dőlésszögben lehet dönteni a háttámlát. Nem bukik előre a baba feje, nem lóg. Kellemesen belesimul a pihenőszékbe, és élvezi, hogy az szinte körülöleli őt. Tudjuk, hogy nyugodtan lehet sokat ölben a kicsi, lehet bölcsőhintában, lehet kendőben. Egyik sem árt a hátának, pláne ha időnként keményebb, stabil felületre is kerül, hogy ott tornázzon, erősödjön.


Mondják néhányan, hogy ha az anyának dolga van, akkor tegye bele a kiságyba a babát, az a legjobb neki. Maga a kiságy viszont nem láthat el mini babakarám funkciót. Következetesen tudatni kell a babával, hogy ott ő aludni fog. Ne kerüljön bele ok nélkül! Ez fordítva is igaz, rendszeresen ne aludjon a pihenőszékben, de ha egyszer-egyszer elpihen benne, akkor sem dől össze a világ.
A lényeg, hogy nem érdemes órákat benne hagyni a babát, mert egyszerűen elkényelmesedik. Az aktív játékideje egy részét viszont gond nélkül eltöltheti benne, és neked is lesz néhány percre 2 szabad kezed. A kicsi pedig kilát, szemmel tarthat téged, játszhat, a szék pedig rezeg, zenél, megnyugtatja őt. Minden egy helyen! Win-Win.
De! Legfeljebb 45 percet töltsön el benne egyhuzamban, aztán jöhet az anya nevű szórakoztató egység, és a mozgásra ösztönzés. :)
A széket rendeltetésszerűen, a biztonsági övet mindig becsatolva használjuk! Ne tegyük fel ágyra, asztalra stb., szuper helye van a földön.

pihenőszék

A Wunderkid Jungle Animals Vibráló és zenélő hintaszék újszülött kortól használható egészen fél éves korig, illetve 9 kg-ig. Természetesen 3 pontos biztonsági övvel van ellátva. Bézs és türkiz színben kapható, nekem a bézs a szívem csücske ;)
Úgy vettem észre, hogy nagyjából 5-6 hetes kor körül vált igazán izgalmassá a dolog a babám számára. Többet volt ébren, és sokszor odatévedt már a tekintete a levehető játéktartó rúdra feltett 3 kis puha játékra. Később pedig rájött, hogyha elég erősen rúgkapál, akkor a szék rugózik, mozgásba hozható. Ezzel pedig nyilvánvalóan az egyensúlyérzéke is fejlődik.


Az állítható fokozatú rezgő, és zenélő funkció pedig jól jött, ha ki kellett zökkenteni őt a nyugtalanságból. A rezgés az enyhébb hasfájásokra különösen jó hatással volt. Később pedig a kezei, és lábai felfedezésében nyújtottak segítséget a hídra feltett figurák. Minden csáberejüket bevetve ösztönözték a kicsit, hogy induljon el a felfedezés útján. Próbált értük nyúlni, később megmarkolta, húzta őket, vagy éppen rugdosta a lábaival.
Talán még annyi megfigyelésem volt, hogy a pihenőszék összes funkcióját felesleges volt egyszerre rátolni a babára, mert elfárasztotta, majd jött a túlpörgés, amivel nem voltunk előrébb. Elég, ha egy dologra koncentrál a kicsi, amíg benne van.
Maga a szék könnyű, a babával együtt is mozgatható, áttehető. Nem volt megerőltető a szépen gyarapodó babámat áttenni a lakás egyig végéből a másikba.

A teljes kényelemért a szék két állásba dönthető. Jól jött ez akkor is, amikor a stabilan még ülni nem tudó fél évessel kezdtem meg a hozzátáplálást. Nem kellett az ölemben ülő kicsibe belebűvészkednem a szinte folyékony püréket, hanem szemből, 80 %-os találati aránnyal képesek voltunk viszonylagos összhangban kanalazni. Bevallom, azért ennyi idősen már nem kedvelte ha a mozgásban akadályozva volt, de az étkezések alkalmával mindig előkerült a pihiszék. Nekem így könnyebb volt.
A pihenőszékre kerülő kajamaradékok, illetve ilyen-olyan testnedvek szépen kijöttek

Mi teljesen ki tudtuk használni, elégedettek vagyunk vele. Úgy gondolom, akinek vevő erre a babája, és jól érzi magát benne, az nagyon-nagyon kiélvezi a pihenőszék adta lehetőségeket. 

Ajándék énidő tervező


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram