7 tipp kezdő szülőknek

2017. december 06.
Szerző:  Cukimamik Team
7 tipp kezdő szülőknek
Szülőnek lenni óriási kihívás és feladat. Megtanulni hogyan viselkedj a gyermekeddel, hogy cseréld ki a pelenkát, vagy hogy etesd nem könnyű. Rengeteg olvashatsz róla, de igazából amíg nem tapasztalod nem érted igazán.

Hoztunk Nektek néhány tippet, hogy megkönnyítsük az első pár napot:

1. A kocsiban mindig legyen pelenka, popsitörlő, váltás ruha

Pakolj be pár darab pelenkát, egy csomag popsitörlőt, váltásruhát de ne csak a picinek, magadnak is! Szükséged lehet még egy mellszívóra vagy esetlegesen tápszerre.

2. Alvás

Ez igazából önmagától is megy, de ha valaki felajánlja, hogy vigyáz a gyermekedre míg ő alszik, te is nyugodtan dőlj le. Az alvás nagyon értékes. Apának is szüksége van rá, így nem fogjátok egymást utálni.

3. Öltözködés

Viselj laza ruhákat főleg éjszaka, így könnyen tudsz majd szoptatni. Öltözködj rétegesen, így ha hajnal háromkor véletlenül lebüfizik a gyermeked, könnyedén megszabadulhatsz a koszos felsődtől.

4. Pelenkázás

Bárhol cserélhetsz pelenkát, de sokkal könnyebb, ha beszerzel egy pelenkázót. Természetesen ha épp nincs a közelben egy sima asztal vagy akár a kocsi ülése is megfelelő hely.

5. Fogzás

Amikor a gyermeked eléri azt a kort, hogy elkezdenek kibújni a fogacskái érdemes valami kis rágcsálható játékot magtokkal vinni.

6. Fürdetés

A legfontosabb, hogy fokozatosan ismertesd meg a vízzel. Még minden új neki, akár meg is ijedhet tőle, ha hirtelen egy kád vízben találja magát. Akár a kedvenc játéka is segíthet, ha bedobod fürdés közben a vízbe.

7. Alvás

Próbáld úgy elaltatni a gyermeked, hogy közben a háttérben lágy zene szól. A pszichológia azt mutatja, hogy a gyermekek szeretik az állandóságot és a rutint, ezért így könnyebb lesz elaltatni ha valamit már megszokott. Természetesen még így sem lesz gyerekjáték. Egy példa a napi rutinra: fürdés, pizsibe öltöztetés, valamilyen halk zene bekapcsolása, szoptatás, aztán irány az ágy. Ha elég sokszor így csinálod, a baba hozzá fog szokni.

Tudom, nem könnyű még így sem, de hidd el azért a cuki fogatlan mosolyért megéri.

Forrás itt található.

Ajándék énidő tervező


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram