Segítség a téli időszakra

2017. november 02.
Szerző:  Cukimamik Team
Segítség a téli időszakra
Hogyan induljunk el egy téli sétára? Miket szerezzünk be otthonra, ha jönnek a náthás időszakok? Mi az, ami elengedhetetlen? Segítünk!

Az első dolgok, amiket be kell szereznünk, azok a téli mindennapokhoz és a kinti sétákhoz szükséges babaholmik. A kisbaba hőháztartása az első hónapokban még teljesen más, mint a felnőtt embereké, így gondosan oda kell figyelnünk arra, hogy megfelelően meleg környezetet biztosítsunk számára, de ezt jól szellőző termékekkel kell megoldanunk, hiszen hogyha a baba megizzad, könnyebben meg is fázik. Bundazsákot, hálózsákot, könnyű plédet és takarót is szerezzünk be. Ellenőrizzük, hogy végtagjai hidegek-e, és a séták során figyeljünk arra, hogy a kicsi ne izzadjon meg. Hogyha benyúlunk a hátához, ezt könnyen meg tudjuk nézni. A Nuvita bundazsákok egyszerűen betehetőek a mózesbe, babakocsiba, hiszen a hátulján mindegyiknek külön nyílás segíti a biztonsági öv elvezetését. Belülről puha, meleg anyagú, kívülről szél és vízálló anyagból van, ami ráadásként légáteresztő. A jól szellőző textíliák és termékek segítségével megelőzhető a melegkiütés okozta kellemetlenség a gyermek testén. Patenttal, tépőzárral és cipzárral zárhatóak, hogy a baba biztosan védve legyen és a lábacskái se tudjanak kibújni belőle. Szokták mondani, hogy a már izgő-mozgó, velünk sétáló, szaladgáló kicsikre egy réteggel több ruhát adjunk, mint ami rajtunk van, ezt mi is javasolni tudjuk. Amikor a gyermek már nagyobb, saját maga is jelzi majd, hogy fázik, vagy melege van.

Kép forrása: Pinterest

A téli séták során nem csak a babára, hanem magunkra is gondolnunk kell! Ebben nagyon nagy segítség a kézmelegítő, ami könnyedén a babakocsi tolókarjára helyezhető és megóvhatjuk kezeinket a hidegtől, kiszáradástól, ízületi gyulladástól. A termoszba ne csak meleg tejet, vagy tápszert készítsünk, hanem magunknak is tegyünk be frissítőt. Egy kis gyümölcs, vagy egy kocka csokoládé is segíti, hogy a hosszabb séták alatt jól érezzük magunkat, illetve a hideg ellen védekezhessünk. Egész évben jó szolgálatot tesz majd a babakocsira helyezhető esővédő, amivel a kocsit és a babát is megvédhetjük csapadékos időben.
Fontos, hogy a lakást és az életünket is felkészítsük a hideg, téli időszakra. Mindenképpen szerezzünk be párásítót, ami több változatban is elérhető. Ősztől tavaszig rengeteg védőnő és orvos ajánlja használatát, akár a lakás több pontján is, hiszen tisztítja és párásítja a levegőt, amivel megelőzhető a téli bőrszárazság, száraz köhögés, orr- és torokirritáció. Az esős, mínusz fokokban, és a hosszúra nyúló sötét délutánokon érdemes a gyermek idejét aktív, készségfejlesztő játékokkal lekötni és ezeket változatosan kínálni a számára.

Amikor már megtörtént a baj, tehát a gyermek beteg lett, sok-sok hasznos dologgal elő tudjuk segíteni a mihamarabbi gyógyulást. A betegség első jeleinél: fáradtság, hőemelkedés és torokfájás, mindenképpen konzultáljunk gyermekorvosunkkal és alkalmazzuk az általa javasolt terápiát, gyógyszeres kezelést. Ezen kívül biztosítsuk a gyermek számára a meghitt, csendes környezetet. Mindenképpen szerezzünk be hőmérőt, aminek többféle változata van.

A legtöbb bababoltban megtalálható az érintés nélküli, cumis, rektális, orális és a fülben alkalmazható változat is. Figyeljünk a szoba hőmérsékletére, a gyakori szellőztetésre, amit a hideg időben mindig akkor végezzünk, amikor a gyermek nem tartózkodik a szobában. Az orrszívó is nagy hasznunkra lesz, hiszen segít a gyermek orrából eltávolítani a váladékot, megelőzni, hogy a váladék a torokba lefolyva tovább fertőzze a gyermeket, illetve segíti a könnyed légzést és a mihamarabbi gyógyulást. Az inhalátor beszerzése is hasznos, hogyha azt a gyermek betegsége szükségessé teszi és a gyermekorvos is tanácsolja. Ezek az apró termékek nagy segítséget nyújthatnak a náthás, nyűgösebb napokban a szülők számára.
Természetesen, a kínálat ezen termékek között is nagy és nehéz eldönteni, melyik lesz a leghasznosabb, éppen ezért érdemes megfelelően tájékozódni, kikérdezni a családtagokat, hogy nekik mi vált be, megkérdezni a gyermekorvost, ő mit ajánl, illetve gondosan odafigyelni a gyermek és a saját igényeinkre.

Ezek alapján könnyedén összeválogatható az a kis túlélő csomag, ami a hideg, betegesebb időszakokat megkönnyítheti.

Weboldalunkon és elérhetőségeinken mi is rendelkezésedre állunk, hogyha elakadnál. Keress minket bátran!

Ajándék énidő tervező


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram