Inspiráló babaszoba ötletek
Kiemelt

2017. március 05.
Szerző:  Cukimamik Team
Inspiráló babaszoba ötletek
A babaszoba berendezése a babavárás időszakában egy különálló projekt a leendő szülők számára. Izgalmakkal teli perceket ölel át a családi fészek kialakítása, főleg, ha az első gyermekünket várjuk.

Hogyan alakítsuk ki a babaszobát? Milyen legyen? Mit vegyünk bele? Kell "ez" egyáltalán?...és minél jobban beleássuk magunkat a témába, annál nagyobb lesz a káosz a fejünkben. Érdemes végiggondolni,hogy mit szeretnénk, mielőtt beleugranánk az első pillanatra legjobbnak tűnő megoldásokba. Most adunk néhány tippet, hogy milyen szempont alapján válasszunk babaszoba bútort, illetve hogyan rendezzük be a babaszobát.

Inspiráló babaszoba ötletek

Gondolom Te is a praktikus megoldásokat keresed, hasznos babaszoba ötleteket, és modern megoldásokat. Egy alapos előkészület, sok felesleges kiadástól kímél meg. Lássuk melyek a legfontosabb szempontok a babaszoba kialakításánál:

1. TÉR

Mielőtt elugranánk az első bababoltba, vagy megrendelnénk az első komlett bababútor szettet, amit meglátunk valamelyik babawebáruház oldalán, a gyerekszoba alapterületét határozzuk meg! Mekkora a gyerekszoba mérete? Ne feledjük azt a tényt, hogy a babaszoba egy újszülött birodalma lesz, de az a csecsemő hamar megnő, és a babaszoba gyerekszobává válik, amely a gyermekünk élettere lesz! Szóval ne essünk abba a hibába, hogy "a legkisebb szoba jó lesz a kisbabának" gondolattal, kiválasztjuk a legkisebb teret.

2. SZÍN

Már túl vagyunk 1-2 ultrahangon, tudjuk a baba nemét. Kislány vagy kisfiú? A kisgyerekek nemtől függetlenül a meleg színeket részesítik előnyben (narancs, piros, sárga, rózsaszín a kislányok esetében). Később, úgy 8-10 éves korukban a gyerekek a hideg színekre teszik voksukat. Érdemes végiggondolni azt a lehetőséget, hogy a fehér, natur színek használatával a dekorációt szabadon választhatjuk, és a baba fejlődésével gyakrabban változtathatjuk! 

Krétatáblafesték: Végre a gyerek rajzolhat, maszatolhat a falra is! Praktikus és hasznos ötlet a krétatábla festék alkalmazása a falfelületen. A gyerekszoba egy részét kialakíthatjuk kezdettől firkálható felületté, amelyen a gyermekünk később szabadjára engedheti fantáziáját, mielőtt pedig ez bekövetkezik,  mi rajzolhatunk neki cukiságokat.

falfesték

falfeték
Kép: http://www.shrimpandgritskidsblog.com

3. BABABÚTOR

Talán ez a téma okozza a legtöbb fejtörést a kismamákban. Milyen bababútort válasszak? Komlett bababútor szettet, vagy elég egy bútor és egy pelenkázó és tároló? Alapos átgondolással egy csomó felesleges költségtől megkímélhetjük magunkat! Válasszunk fából készült bútorokat, amelyek a gyerekek fejlődésével együtt alakíthatók. Itthon is egyre több helyen lehet kapni a skandináv mintát tükröző átalakítható bútorokat, melyek a gyerekkel együtt nőnek. Érdemes egy helyről beszerezni a bababútorokat (pelenkázó, kiságyak, tárolók), ezek összhangban vannak egymással, illetve például a Cilek esetében kompatibilisek egymással.

Komplett babaszoba bútorok

A Babbo bababútor termékcsaládjai komplett megoldást nyújtanak. Letisztult formák, gondos előkészületek, trendi megjelenés mellett a biztonság is fontos jellemzője az egyes gyerekbútor-családoknak, és bútoroknak, ahol megtalálhatók a klasszikus és modern bútorok mellett a legújabb trendek is mint például a Luna fekete-fehér bútorcsalád. A Babbo bababútor kiságyai a Semmelweis Egyetem II. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika ajánlása alapján készülnek. Prémium kategóriás bútorok lévén nem látszik rajtuk semmilyen csavar, furat, vagy csavartakaró. A bútorokat összeszerelt állapotban szállítják házhoz, így az összeszereléssel sem kell bajlódni. Nagy előnyük, hogy a bútorok egyedi kialakításban illetve színekben is rendelhetők.

gyerekszoba bútor

Babbo STELLA Prémium Bútorcsalád

Újdonság- Kiságy

A babaágyak 3 magasságban állítható funkcióval rendelkeznek, mely a pici babák esetében különösen ajánlott megoldásként funkcionálnak. A baba fejlődésével, a csecsemő egyre többet mozog. Egy nap azon vesszük észre magunkat, hogy kimászott a gyermekünk az ágyból, és ott áll mellettünk. A Babbo prémium márkás bababútorainak megtervezésénél figyelembe vették a gyermek növekedésével együtt járó változásokat, éppen ezért az ágyak egyik rácsában a rúd eltávolítható, mely segíti a babát a szabad mozgásban.

Bukás: Az újszülött kor egyik jellemző tulajdonsága a csecsemő bukása. Az újszülöttek naponta 1-2 alkalommal visszabukják a táplálékot, mivel a gyomor bélrendszer még nem fejlődött ki. Az újszülöttet éppen ezért mindig a hátán fektetve altassuk, mellyel a csecsemőkori halál megelőzhető. A Babbo babaágyának használatával az enyhe döntést használva elérhetjük a csecsemő kényelmes és biztonságos alvását. A Babbo bababútor a piacon elsőként gyártja ágyait dönthető fekvőfelülettel.

 

babbo

Babbo LUNA fekete bútorcsalád

 

Pelenkázó

Célszerű olyan pelenkázót választani, ahol van elég helyünk, hogy a pelenkázáshoz használt termékek mindig kéznél legyenek. Itt elolvashatod, hogy mit érdemes tartani a pelenkázóasztalon. Lehetőleg a bútor ne mozogjon, -helyette a baba fog-, ahogy nő, és a baba ne tudjon leesni róla. Szintén praktikus megoldást jelent, ha később a pelenkázót komódként használhatjuk!

Babbo pelenkázók komóddá is alakíthatók! A pelenkázó árában benne van egy plusz komód fedlap is, így amikor a picit már nem kell pelenkázni, átalakítható fiókos komóddá. A pelenkázó komódjaik igazodnak a szülők kéréseihez és egyedi elgondolásaikhoz.

gyermekbútor

Babbo junior ágyak

Komplett babaszoba bútorok 0-24 éves korig

gyerekszoba bútor

Nem, ez nem vicc. A Cilek tervezői hosszú távon gondolkodtak, amikor létrehozták bútorcsaládjuk tagjait. Bútorai a babáknak, gyerekeknek, és ifjú felfedezőknek lettek gyártva. A bútorok kompatibilisek egymással, vagyis ha kinőtte gyermeked a kiságyát, nem kell eladni, új gyerekágyat keresni,  egyszerűen bele tudod illeszteni a márka egyéb gyermekbútoraiba. Például ebbe az autós ágyba.:)

gyerekszoba bútor

Autóságyak

A Cilek tervezői a gyerekek fantáziavilágát keltették életre, melyet a baba-és gyermekbútorai hűen tükröznek. Bababútoraira az ötletesség, biztonság, és professzionális minőség jellemző.  Ne feledkezzünk meg a  gyerekszoba kialakításnál a biztonságos környezet megteremtéséről sem- melyről legtöbbször az apák gondoskodnak- (gyerekbiztos konnektor kialakítása!). A Cilek bútorai lekerekítettek, mely fontos szempont, főleg amikor a baba forog, kúszik-mászik, topog, felfedez. 

cilek

Cilek bölcső


Már az elejétől masszív, erős szerkezetű bútorokban gondolkodjatok, mert bármilyen távolinak is tűnik, de az a gyerkőc mozogni, mászni, ugrálni fog! A Cilek bútorai masszív, erős szerkezetűek, melyekre 5 év garanciát vállal a gyártó!

A Cilek bútorcsalád tagjaival a gyerekek együtt nőnek! A gyártásban szereplő 19 bútorcsalád, a hozzájuk tartozó kiegészítőkkel, úgy lett kialakítva, hogy egészen csecsemőkortól akár 24 éves korig, minden gyermek megtalálja a korához, és személyiségéhez legjobban illő bútorokat.

 

4. KIEGÉSZÍTŐK

A kiegészítő passzoljon a berendezéssel, hogy az összkép teljes legyen. Óvatosan bánjunk a színekkel, mert egy rossz döntés, vásári-bazár hangulatot idézhet elő. Mint korábban már beszéltünk róla, a fal színe nagyban befolyásolja a babaszoba kialakítását. Egy fehér falhoz pedig szabadabban tudjuk a kiegészítőket varriálni, akár később változtatni. A babaszoba kialakításánál akár egy témát is feldolgozhatunk, és az alapján tervezzük meg a szobát, választjuk meg a babaszoba kellékeket. 

Babaszoba kiegészítők kedvenc elemei a képek, fotók, lámpák, tárolók. A kép és a lámpa kombinációjával egységet teremthetünk a gyerekszobában. A Babies on Board  kiegészítői mesés összhangot teremtenek a babaszobában

Kisfiú babaszoba kiegészítők

babies on board                           

Lámpa babaszobába

Kézzel készített, hímzett, igazi handmade különlegesség gyerekszobába 
Anyaga: 100 % pamut
Fehér kerek lámpaernyő mérete: 25X15 cm, melyre a hímzett huzat kerül

"THIS IS MY HAPPY PLACE" FELIRATOS FALI KÉP

Méret 50 x 39 cm
Anyaga könnyű szerkezetű fehér tábla

Minta a táblásra kasírozással kerül


Minden lámpához párosítható kép a kollekciókból! 

Kép mérete: 50 x 39 cm
Anyag: fehér tábla
Minta a táblásra kasírozással került, könnyű szerkezetű
Falra helyezés képragasztóval

A Babies on Bord termékei kézzel készülnek, a felhasznált textíliák 100% pamut, a rajtuk lévő hímzés sok-sok kézimunka eredménye. A kiegészítők mögött egy designer édesanya áll, aki a családi manufaktúrát működteti. Megálmodja és elkészíti a babaszoba kiegészítőket, melynek elkészítésénél a pasztell színek dominálnak.

Kislány babaszoba kiegészítők

    

Lámpa babaszobába

Kézzel készített, hímzett, igazi handmade különlegesség gyerekszobába 
Anyaga: 100 % pamut
Fehér kerek lámpaernyő mérete: 25X15 cm, melyre a hímzett huzat kerül

Kis balerinák vintage fakeretben
Választható csillogó arany és rózsakvarc színben

Mérete: 35X25 cm

Minden lámpához párosítható kép a kollekciókból! 

babaszoba kiegészítők

Méret: 50x39 cm
Anyag: könnyű szerkezetű fehér tábla

Felhelyezés könnyedén képragasztóval.

Pad tárolóval gyerekszobába

Hasznos gyerekszoba kiegészít a mindent elnyelő, apróságokat elrejtő pad, ami magába rejtve a játékokat rendezett környezetet varázsol.pad tárolóval gyerekszbába

Ikea pad tárolóval

Gömblámpák

Egyre elterjedtebb itthon is a gömblámpák kihelyezése otthonunkba. A cottonballlights weboldalán Te magad állíthatod össze a gömblámpák színvilágát. 

gömblámpák

 


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram