Valóság ihlette mesevilág - A Disney-mesék helyszínei

2016. december 15.
Szerző:  Cukimamik Team
Valóság ihlette mesevilág - A Disney-mesék helyszínei
A kedvenc Disney meséink alkotói minden filmmel csodálatos világokat varázsolnak a szemünk elé, de ők vajon honnan inspirálódnak? Most megmutatjuk nektek azokat a helyszíneket, amelyek a legnépszerűbb meséket ihlették, és amelyek helyenként a képzeletet felülmúlóan gyönyörűek.

Csipkerózsika - Neuschwanstein kastély, Bajorország, Németország

A Csipkerózsika Királyi Kastélyát ihlető Neuschwanstein kastély Bajorországban, Németországban áll. Az Alpsee felett emelkedik a Pöllat-szurdok magányos szikláján épült vár, amelyet II. Lajos bajor király 1869-1886 között építtetett, kecses tornyaival egy igazi kőből épült álom. A király gyerekkori álmainak megvalósítására készítette, azzal a céllal, hogy legyen hová visszavonulnia, ha magányra vágyik. Lajost a „Hattyúkirály” néven is ismerjük, aki lelkes művészetpártoló mecénás volt, a kastély egyben tisztelgés kedvenc zeneszerzője, Richard Wagner előtt is, iránta érzett csodálata miatt a egyes termeit és berendezését operáinak szereplőivel díszítette.

Szépség és a Szörnyeteg - Elzász, Franciaország

Elzász egy festői térség észak-kelet Franciaországban, nyugati oldalán a Vogézek hegyvonulataival, keleten a Rajna völgyével, ahol évszázadok óta tökéletesen keveredik a francia és a német kultúra. Hangulatos kis városkái tele vannak (főként vallásos tárgyú) építészeti remekművekkel, amelyeket híven vissza is ad a rajzfilm minden, a kisvárosban játszódó pillanata.

Szépség és a Szörnyeteg - Chateau de Chambord, Loir-et-Cher, France

A szörnyeteg várának eredetije a chambord-i kastély, Franciaországban. 1547-ben épült, I. Ferenc király megrendelésére, vadászházként. Jellegzetes, a reneszánsz stílusjegyeket a hagyományos középkori francia építészettel vegyítő külseje az egyik legszebb francia kastéllyá teszi.

Aranyhaj - Mont Saint-Michel, Normandia, Franciaország

A Mont-Saint-Michel kolostor a Couesnon folyócska torkolatában áll, 1 km-re Franciaország normandiai partjaitól. Apálykor száraz lábbal is megközelíthető, dagálykor azonban valódi szigetté válik. A legendák szerint 708-ban Szent Aubert-nek, Avranches püspökének megjelent Szent Mihály arkangyal, és megparancsolta, hogy a tengerből kiemelkedő sziklán építsen kolostort. Miután St. Aubert püspök először nem tett eleget az utasításnak, az arkangyal lyukat égetett ujjával a püspök kalapján, ezután gyorsan elkészült a kolostor is.

Fel – Angel Falls

Az Angel-vízesés, vagyis a Kerekupai-Merú („a legmélyebb hely vízesése”), a világ legmagasabb vízesése, Venezuela keleti részén, a Canaima Nemzeti Parkban található. Magassága, a teljes szintkülönbséget számítva 979 méter, a víz megszakítás nélkül 807 métert zuhan egy szikla pereméig, aztán további 172 métert zuhan a hegy lábáig, egy hatalmas sziklamedencébe.

Aladdin - Taj Mahal, Agra, India

A Tádzs Mahal (jelentése: „A paloták koronája”) az indiai Agrában található mauzóleum. Sáh Dzsahán mogul sah 1632 és 1647 között építtette, az 1631-ben, gyermekszülésben elhunyt szeretett felesége, Mumtáz Mahal emlékére, akit szintén itt helyeztek örök nyugalomra. Az épület, a környezete, és maga a romantikus szerelmi történet is számtalan művészt megihletett, a hozzá kapcsolódó legendák és történetek révén az örök szerelem emlékműveként is ismert.

Eszeveszett birodalom - Machu Picchu, Cusco, Peru

Machu Picchu („Öreg csúcs”) az egykori Inka Birodalom romvárosa Peruban. Az Andok hegyláncai között csaknem megközelíthetetlen hegynyergen bújik meg a kis város, amelyet 1450 körül Pacsakutek Jupanki inka király parancsára építettek és 1570-ben hagytak el, majd kb. 400 évig „pihent”, míg 1911-ben újra fel nem fedezték.

Mulan - Tiltott Város, Peking, Kína

A Tiltott Város a Ming-dinasztiától a Csing-dinasztia végéig, csaknem ötszáz éven át szolgált a kínai császárok lakóhelyeként és a kínai birodalom szellemi és hatalmi központjaként. A „tiltott” kifejezés arra utal, hogy évszázadokig senki nem léphetett be a területére engedély nélkül, ma már bizonyos részei nyitva állnak a turisták előtt.

A Notre Dame-i toronyőr - Notre Dame katedrális, Párizs, Franciaország

A Notre-Dame Párizs legismertebb gótikus stílusú temploma. Alapkövét 1163-ban fektette le III. Sándor pápa, ezután 157 évig, 1320-ig építették. A francia forradalom alatt majdnem teljesen elpusztult, 1845 és 1878 között azután az eredeti terveknek megfelelően újjáépítették. Így ma már szinte teljes pompájában látható a katedrális.

A kis hableány - Chateau De Chillon, Genfi-tó, Svájc

Eric herceg várát a svájci Chateau De Chillon ihlette. A kastély története a római időkig nyúlik vissza, az Alpokon átvezető út fontos állomása volt. Nem csak a felújított vár gyönyörű, de az elhelyezkedése is, közvetlenül a Genfi-tó partján fekszik, tökéletes mesebeli környezetben.

Rontó Ralph - Grand Central Terminal, New York City, USA

A Grand Central Terminal (GCT) egy nagy vasúti pályaudvar Manhattan szigetén, New York Cityben. Ezen az állomáson található a világon a legtöbb peron: összesen 44 tartozik a 67 vágányhoz, melyek két földalatti szinten helyezkednek el. Az eredeti épületből csak az impozáns előcsarnok maradt meg, a város növekedésével túl értékessé váltak a vágányok által elfoglalt területek, így azokat a föld alá süllyesztették, föléjük házak épültek. A pályaudvar épülete számos filmben szerepelt már.

Jégvarázs - Szent Olaf-templom, Balestrand, Norvégia

Arendelle városának impozáns koronázó termét a Szent Olaf-templom inspirálta,Tallinn óvárosában. Nevét II. Olaf norvég királyról, a tengeri utazók védőszentjéről kapta. A legenda szerint, amikor elkészült a templom, szintén Olaf nevű építője leesett a tetőről és halálra zúzta magát, és amikor a földön feküdt, szájából egy kígyó és egy béka mászott elő. A jelenetet a szomszédos Miasszonyunk-kápolnában egy freskó örökíti meg.

Jégvarázs - Hotel De Glace, Quebec, Kanada

Elsa vára a kanadai Hotel De Glace szálloda mintájára készült, ami minden télen várja a látogatóit. Minden évben más és más külsővel rendelkezik a tiszta jégből épült „palota”, ami tökéletes inspiráció a film jégkastélyához.

A hercegnő és a béka - Louisiana Bayous, USA

A mocsaras New Orleans-i vidék ihlette a Hercegnő és a béka képi világát, hatalmas tavak,lassú folyású folyók jellemzik a környéket, ahol számtalan egzotikus állat és növény él.

Merida, a bátor - Eilean Donan Kastély, Skócia, Egyesült Királyság

Az Eilean Donan-i vár Skóciában áll, Dornie település közelében; a skót MacRae klán székhelye. A név jelentése szó szerint „Donan szigete”, és egy 6. századi remetétől kapta a nevét. A vár egy szigetre épült, amely Loch Duich tóban, a Skót-felföld nyugati részén található, csak gyalogosan, egy kőhídon keresztül lehet megközelíteni. 1220-ban II. Sándor skót király építette, és azt mesélik, hogy I. Róbert skót király mentsvára volt, mikor az angolok elől menekült.

Verdák – U-Drop Inn, Shamrock, Texas

A jellegzetes formájú torony egy jellegzetes étteremhez tartozik Texas államban, a híres 66-os út mentén.

Atlantis: Az elveszett birodalom - Angkor Wat, Angkor, Kambodzsa

Angkor Wat a legjelentősebb templomegyüttes Angkorban, Kambodzsa északnyugati részén. A khmer kultúra és művészetek aranykorának minden kincsében bővelkedik. Ma is működő vallási központ, fontos szerepet tölt be mind a hinduk, mind a buddhisták körében. A templom Kambodzsa jelképévé vált – megjelenik a nemzeti zászlón és címeren, és ez az ország fő turistalátványossága.

Hófehérke - Segovia Kastély, Spanyolország

A Segovia-i kastély egy régi Spanyol városban, Segoviában található, a 12. század elején arab erődítménynek épült. Sajátos, hajóorr alakú formája az ország egyik legkülönlegesebb kastélyává teszi. A középkorban Alcazar kulcsfontosságú szerepet töltött be az ország védelmében.

forrás: boredpanda

 

Mentés


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram