Sószoba hatásai - Nézd meg, miben segíthet gyermekednek!

2015. december 14.
Szerző:  Cukimamik Team
Sószoba hatásai - Nézd meg, miben segíthet gyermekednek!
A gyerekeknek szánt sószobákban a játék közben gyógyulhatnak, és erősíthetik is immunrendszerüket a kicsik. Ismerd meg a sószoba jótékony hatásait, és tégy egy virtuális látogatást a Kalandpark játszóház sóbarlangjában is.

Ugye emlékszel a király történetére, aki megkérdezte a lányait, hogy ki mennyire szereti? A legkisebb azt mondta, hogy „én úgy szeretlek, mint a sót” és a király nem is tudta, mennyire szépet mondott a lány, amíg meg nem próbált só nélkül élni…


Sószoba hatásai:


- Légzőszervi problémák megelőzésére és kezelésére:
¤ asztma
¤ allergia
¤ szénanátha
¤ nátha
- Bőrproblémákra, mint az ekcéma, pikkelysömör
- Immunerősítő és gyulladáscsökkentő, továbbá kiváló stresszoldó, és relaxáló hatással is bír.

soszoba_budapest
Tudtad?


A kutatások szerint a sószoba segít a hiperaktív gyerekeknek: csökkennek, vagy akár teljesen meg is szűnnek a koncentrációs- és alvászavarok.
Azok a gyermekek (és felnőttek), aki rendszeresen sószobáznak ritkábban betegek, gyorsabban gyógyulnak.


Mi az a sószoba?


A  Kalandpark játszóház sószobájának fala parajdi és himalájai sótéglából épült, a benne lévő sóhomokozó, a sólámpák és egy speciális ionizátor folyamatosan sópárát juttat a levegőbe. Ennek köszönhetően a só szoba levegője por- és ingermentes, erősen antiallergén és antibakteriális hatású. Az állandó hőmérséklet 18-23 C° fok. Óránkénti szellőztetéssel biztosítják a levegő frissítését!

soszoba_hatasai


Sószoba használata


Általánosságban elmondható, hogy akár már egy fél éves babát is érdemes elvinni egy-egy kisebb kúrára, például makacsabb nátha esetén. A minőségi sóterápia természetes módon segít feloldani a letapadt váladékot - nem fokozva annak termelődését- , gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően pedig, segít a váladék képződés normalizálásában.

Mind - a már fentebb írt - betegségek kiegészítő kezelésére, mind azok megelőzésére egyaránt alkalmas.


Hetente akár több alkalommal is sószobázhat a gyermek, egy alkalommal 30 perc ajánlott.

Lázas állapotban, heveny gyulladásos-, vagy fertőző betegségek esetén, a sószoba használata tilos!


Hogyan próbálhatod ki gyermekeddel a sószobát?


Ez nagyon egyszerű: csak menjetek el a gyerekkel a Kalandpark Játszóházba, és játszatok együtt egy jót! További részleteket az árakról és a bejelentkezésről ITT kaphatsz!


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram