Mire figyelj, ha hátizsákot veszel a kisgyermekednek?

2021. március 09.
Szerző:  Szabó Kitti
Mire figyelj, ha hátizsákot veszel a kisgyermekednek?
A gyerekek imádják a hátizsákokat, és persze imádnak cuccolni, pakolni, mindent összeszedni otthon, és odakint egyaránt. Ebben a bejegyzésben néhány jó tanácsot hoztunk, ami segít a bölcsis, vagy ovis gyermekednek hátizsákot választani.

Fontos tudnod, hogy milyen célt fog szolgálni a hátizsák!

Bölcsibe, oviba fogja vinni minden nap a gyermek? Kirándulásra vennéd? Valamilyen alkalomra kellene? A gyerkőcnek akarsz kedvezni, és mesefigurás legyen, vagy erős leszel, és minőségi táskát vásárolsz? Minek kell beleférnie? Alvóka, rongyi, kistakaró, kincsek, kövek, faág, ceruzák, kifestő, esőkabát, kulacs stb.. 

Kényelem nélkül nincs jó hátizsák!

Nagyon figyelj arra, hogy lehetőleg a hátrész, és a vállpántok párnázottak legyenek! Az állítható vállpánt természetesen megold sok mindent, de nagyon kevés ahhoz, hogy kényelmes legyen egy hátizsák. Fontos, hogy a táska nagyjából a gyermeked csípőjéig érjen, és oldalra se lógjon ki túlzottan. Tehát méretben legyen neki megfelelő! A mellkas kapocs pedig szinte kötelező tartozéka egy kisgyermek táskájának, mert biztos, hogy le fog csúszni a válláról a hátizsák pántja. Ez kényelmetlen, és persze egészségtelen lehet. Barkácsolni is lehet otthon mellkas kapcsot, de mindenképpen legyen valamilyen megoldás a problémára!

Fantasztikusan cuki, és kényelmes hátizsákokat találtok a Kiddiez weboldalán!

Hátizsák: kiddiez.hu

A hátizsák füle az anyukák megmentője

Ne legyenek illúzióid, akármilyen édes, könnyű, és csodás hátizsákot is veszel a gyermekednek, az biztosan a te kezedben fog kikötni. Mivel maga a hátizsák kicsi, így inkább jellemzően kézben tudod majd fogni. Olyan táskát válasszatok, aminek stabil, viszonylag nagy, és jól megfogható füle van, hogy a két bevásárlószatyor, a kutya póráza és pár plüss állat is a kezedbe férjen a villamoson kapaszkodva is.

Hátizsák: https://yogoplay.com

 

A stabil, könnyen kezelhető cipzárat se felejtsd el!

A gyerekek meglehetősen be tudnak gurulni, ha nem egyszerű egy cipzárral bánni. Ha begurul, akkor rángatja, tépi. Ezt a módszert egy cipzár se bírja ki hosszútávon. A boltban mindenképpen próbáljátok ki, hogy egyszerűen, könnyen kezelhető-e a táska cipzárja!

 

Hátizsák: monkie.hu

 Vízállóság, a mumus

Nagyon veszélyes a gyermek a hátizsákjának tartalmára nézve a folyadék! :) Az a legkisebb probléma, ha esik az eső. Általában inkább a rosszul visszatekert kulacsból borul ki a víz a kedvenc kifestőre, vagy az aktuálisan elkészült rajzokra. Ezt különben a táskán lévő külső kulacs tartó hálóval is ki lehet küszöbölni. A másik lehetőség a bajra, hogy a játék hevében egy pocsolyában landol a táska. Ilyen szempontból talán érdemes lehet befektetni egy jó minőségű hátizsákba.

Hátizsák: fejlesztovilag.hu

Lényeges, hogy könnyen tisztítható legyen a hátizsák!

A gyerekek nem fogják kímélni, ez biztos! Nagy könnyebbség, ha a sarat egy szivaccsal le lehet törölni, de így is előfordulhat, hogy pár hetente kénytelen leszel a táskát mosógépbe tenni. Tehát nem biztos, hogy túl jó választás a plüss, vagy a nagyon kényes színű hátizsák.

Hátizsák: brendon.hu

Apróságok, amikre érdemes figyelni

Fényvisszaverő mindig legyen a hátizsákon! Matrica, kis kulcstartó, bármi. Sokkal messzebbről látszódik a gyerek még nehezebb látási körülmények között is, ha van a táskáján, és a ruháján is fényvisszaverő.

Nagyon szuper, ha olyan a hátizsák kialakítása, hogy bele tudjátok írni a gyermek nevét, esetleg a telefonszámodat, vagy az ovis jelét. Nem kizárt, hogy valahol elhagyja, akár ovin, bölcsin belül is.

A hátizsák belsejének kialakítása is nagyon fontos természetesen, bár ennek milyensége abszolút gyerekfüggő. Ha szeret kis zsebekbe kincseket rejteni, akkor olyat is fogsz találni, de ha egy nagy tároló részre van szükségetek, akkor az is megoldható. Illetve érdemes megnézni, hogy hogyan nyílik a táska. Lehetőleg ne boruljon ki belőle minden, ha a gyerkőc esetlenül kicipzározza.

Az érzelmi része a dolognak szintén nem utolsó szempont. Nagyon meg tudja könnyíteni a beszoktatást a bölcsibe, oviba egy olyan táska, ami a gyermeknek fontos, és az otthon biztonságát tudja benne magával vinni. Megnyugtató számára, hogy a táska vigyáz rá, és vele van, akkor is amikor anya, apa nincs. Egy nagyon egyszerű táskát is lehet “otthonossá” tenni. Egy cuki kis csüngővel, egy matricával, vagy bármilyen titkos történettel.

Hátizsák: decatlon

 Ha nem akarod túlvariálni a kérdést, akkor ezzel nem fogsz mellé. A hátizsák megtalálható a Decatlon üzletetkben.

 A bejegyzés nem tartalmaz fizetett hirdetést, mi magunk, a nekünk tetsző hátizsákokat osztottuk meg.:)


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram