Milyen a jó cumi?

2020. augusztus 09.
Szerző:  Cukimamik Team
Milyen a jó cumi?
A cumizás természetes szükséglet a babák számára, fontos szerepet játszik a fejlődésükben, mivel a szopás természetes ösztönével születnek. Ha a babának megnyugvásra, vigasztalásra van szüksége vagy aludni akar, a cumi megoldást nyújt ezekre.

A cumik használata hatással lehet a fogak későbbi elhelyezkedésére és növekedésé­re, az állkapocs kialakulására, éppen ezért nagyon fontos, hogy milyen cumit használ a baba. Ez a téma fontos és aktuális minden szülőnek.

Mit használ cumizáshoz a baba?

A cumik sokkal jobb megoldást jelentenek, mint a baba saját ujja, jobb a játékoknál vagy bármilyen más eszköznél. A cumik úgy lettek kifejlesztve, hogy a lehető legjobb módon járuljanak hozzá a babák megnyugtatásához, valamint tudományos kutatások bizonyítják, hogy a cumi használata csökkentheti a hirtelen bölcsőhalál (SIDS) esélyét.*

Nagyon fontos, hogy a boltokban kapható sokféle cumi közül a lehető legmegfelelőbbet válasszák a babának. Az átlagos cumik sok esetben nem a babák igényeinek megfelelően vannak kialakítva, így a száj és az állkapocs fejlődését figyelmen kívül hagyják. Ezért fontos, hogy olyan cumit válasszon a babának, aminek ergonómiai kialakítása során figyelembe veszi ezeket a szempontokat. A cumik között egyedülálló a MAM Perfect cumija, amit orvos szakértőkkel, gyermekfogászokkal szoros, intenzív együttműködés során fejlesztettek ki, és amelyről hosszútávú tudományos kutatások alapján megerősítést nyert, hogy ergonomikus kialakításának és a szívóka anyagának köszönhetően egyedülálló módon segíti a fogak és az állkapocs egészséges fejlődését.

Mitől jobb a MAM Perfect cumi, mint a többi?

A fogorvosok, szakemberek egyetértenek abban, hogy minél vékonyabb és rugalmasabb a szívóka nyakának kialakítása, annál kisebb nyomást gyakorol a baba fogaira és állkapcsára. A MAM Perfect fogszabályzó cumik nyaka 60%-kal vékonyabb és 4-szer rugalmasabb, mint a piacon lévő más cumiké, amit egy tanulmány is igazolt.** Így szakértők által is ajánlhatóak az egészséges fogak és állkapocs kialakulásának segítésére és a fogdeformációk kockázatának csökkentésére.

A MAM Perfect cumi doboza nemcsak tárolásra, hanem sterilizálásra is hasz­nálható. A sterilizálás néhány egyszerű lépésben, pár perc alatt mikrohullámú készülékben végezhető, ami nagyban megkönnyíti a szülők dolgát, hiszen így a cumik gyorsan, energiatakarékosan és higiénikusan fertőtleníthetők.

mam perfect cumi

A MAM Perfect Night alvó cumik egyedülálló "világító gombja" segít, hogy könnyebben megtalálhatóak legyenek a sötétben, és ezzel is megkönnyítsék a babák és a szülők életét.

Meddig cumizzon a baba?

A babák első éveiben a cuminak számos előnye van. Szakértők azt javasolják, hogy mindemellett három éves korukig le kell szok­tatni őket a cumi használatáról, mivel a fogak és az állkapocs egészséges fejlődése így lehet biztosított a későbbiekben.

*Do Pacifiers Reduce the Risk of Sudden Infant Death Syndrome? A Meta-analysis, Fern R. Hauck, Olanrewaju O. Omojokun and Mir S. Siadaty
Pediatrics published online Oct 10, 2005; DOI: 10.1542/peds.2004-2631

** *Tudományos riportok a Wild Hi-Precision intézettől igazolják: a MAM Perfect cumi szívókájának nyaka átlagosan 60%-kal vékonyabb; University of Dentistry Vienna által végzett tesztsorozat megállapította ezen cumik szívókájának nyaka átlagosan 4-szer rugalmasabb, mint a hasonló cumiké. (tartomány: 32%-83%-kal vékonyabb / 1,1-19,5-ször rugalmasabb, mint a hagyományos szilikon termékek)

A bejegyzés reklámot tartalmaz.


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram