Ami nem hiányozhat a házi könyvtárból: Ez nem mese!

2018. november 04.
Szerző:  Cukimamik Team
Ami nem hiányozhat a házi könyvtárból: Ez nem mese!
Az első szavak egyike a jól ismert "NEM", mégis valahogy elfelejtjük használni, megkopik, és lelkünk bugyrában árválkodik. Tettre készen várja, hogy érvényesüljön amikor szükség van rá nemtől, kortól függetlenül mindenkinek...

Elmúltam már 30, de még mindig nehezemre esik kimondani, hogy „NEM!”. Valahogy hamarabb elhagyja a szám, a „PERSZE”, „IGEN”, „NEM IGAZÁN…NAJÓ, DE…és a társaik.

"Ja az könnyű? Néha igen! Néha nagyon nem. És amúgy is, nem csak egyféle nem van. Hallottatok már például a cincogó nemről? Vagy a lerepül a hajad nemről? Esetleg a kerek perec nemről? Hát a köszönöm nemről?"

„Akkor találkozunk holnap, ugye?”- Persze, igen….miközben a hátam közepére kívánom a találkozót, nem akarok elmenni egy ismerősöm befektetési tanácsait meghallgatni, de képtelen vagyok NEM-et mondani. Egy aprócska szó, mégis olyan hatalma van felettem, hogy képtelen vagyok kimondani. Dübörög a fejemben, hogy NEM! NEM! NEM!,mégis egy persze, vagy egy igen hagyja el a számat, belülről pedig jön a marcangolás:” De hülye vagyok! Nem akarom! Miért nem mondtam NEM-et…ha hasonló cipőben jársz, ismered az érzést. Nem akarom megbántani a másikat, így inkább magam marcangolom. Így megy ez drága barátom mindennel. Itthon a gyerekek „Anya, hoznál egy pohár vizet?- miközben a mosógépben vagyok félig- Persze, szívem viszem! Én, a nagy balek. Magamból csináltam anya rabszolgát. Így megy ez? Egyszer belejössz a nagy NEM-be, és nincs megállás. ….vagy mégis?

Egy kedves ismerősöm a sulinál futtában a kezembe nyomott egy könyvet. „Ezt megláttam, és egyből rád gondoltam…csak olvasd el.” Néztem a könyvet, és többször elolvastam: Nem mese! "Mi a csuda ez?" gondoltam, aztán tudatosult bennem, hogy tényleg nagyon lúzer vagyok, ha egy ilyen könyvet nyom valaki a kezembe. :) Hozzáteszem azóta is hálás vagyok érte.

Miről szól a „Nem mese”?

Egy segítő könyv, egy ajándék, egy életre szóló befektetés mesébe foglalva.:)

Tényleg olyan nehéz lenne kimondani, hogy „NEM”? Hm…nem, csak egyszer túl kéne esni rajta, és gyakorolni jó sokat. A Nem mese című könyv épp erről szól. Hogy tanuljunk meg nem-et mondani. Mi zajlik a fejedben, és mit gondolsz, hogy mi fog a másik fejében zajlani. Esti meseként a gyerekeimnek este olvastam. Nekem szükségem volt/van rá, nekik pedig egy ajándék, hogy nem kell 30 felett is ezzel szenvedni, hogy „nem”-et mondjanak. Megértették a mese lényegét, ami egy kisfiúról szól, aki akár én is lehetnék. A fejében él a „NEM”, aki megelevenedik, és kipattan a kisfiú szájából. Barátok lesznek, és végig kíséri azon az úton, hogy tudja kimondani a bűvös szót: „Nem”.

A mese nagyon jól fel van építve. Találkozunk a problémával, azzal a bizonyos „NEM-mel”. Megismerjük a „NEM” tipikus fajtáit, és tipikus jegyeit. Megoldást nyújt a könyv, végig vezet minket, hogy mi történik, ha kimondjuk a "bűvös szót".

Könyv címe: Nem mese

Szerző: Kertész Erzsi

Kiadó: Pagony

Ajándék énidő tervező


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram