Egy egyszerű trükk, amitől a gyerekek meghallgatnak

2018. augusztus 29.
Szerző:  Cukimamik Team
Egy egyszerű trükk, amitől a gyerekek meghallgatnak
Tegyétek el a cukrot és csokit, nem ez a megoldás. Van egy szuper trükkünk arra, hogy a gyermeketek meghallgasson titeket.

Függetlenül attól, hogy csak figyelmeztetni szeretnénk őket a modoruk miatt, megjutalmazni, vagy bármit megbeszélni a gyermekekkel a leghatásosabb mód, ha az ő „szintjüket választjuk”.
Gondolj csak bele, neked hányszor kell egy nap felfelé nézni? A válasz nem sok, hiszen szinte minden a felnőttek magasságában helyezkedik el. A gyermekek számára ez egészen más, minden izgalmas dolog fent történik. Mégis ha valami fontos dologról szeretnél vele beszélni, érdemes leguggolni hozzá.


A gyerekekkel való kommunikáció során fontos, hogy azt érezzék, figyelünk rájuk. Ez a mozdulat azt sugallja, hogy most ő a legfontosabb és az, amit épp mond. Ráadásul így megtaníthatjuk a gyerekeket a szemkontaktus fontosságára.
Ha legközelebb kétségbeesetten próbálkozol, hogy végre meghallgassanak, próbáld ki, guggolj vagy ülj le a gyermekedhez! Nézz a szemébe és hidd el menni fog!


A herceg és a hercegnő is ezt a módszert alkalmazza. Ha nekik működik, érdemes legalább egy esélyt adni ennek.

A cikk forrása itt található.

Ajándék énidő tervező


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram