A nagy kihívás: Túlélő tippek, ha kisgyerekkel étterembe megyünk

2017. október 31.
Szerző:  Cukimamik Team
A nagy kihívás: Túlélő tippek, ha kisgyerekkel étterembe megyünk
Étterembe készültök kisgyerekkel? Ilyenkor már előre stresszelsz, és azon kattogsz, hogy fogod túlélni? Mi van ha a gyerek sírni fog, hangos lesz, nem tudod lekötni? Mi van ha....

Életem egyik legnagyobb kihívásai között tartom számon, amikor már elég nagy volt a gyermekünk ahhoz, hogy a hangját hallassa, kifejezze nem tetszését, szétdobálja az ételt, és 20 perc után bedobja a törülközőt, hogy mostmár elég volt, menjünk a francba ebből az étteremből, én pedig vagy gyorsan betoljam az ételt, vagy otthagyjam a rendelésem felét, és elhúzzak minél gyorsabban! Amíg pici volt nem volt gond: a babahordozóban édesen aludt mellettünk, békésen, nyugodtan megettem az ebédemet az étteremben, nem éreztem magam frusztráltan, de aztán ennek a korszaknak is vége lett. ...és hát gyerek. Nem várhatom el tőle, hogy 1 órán keresztül katonásan üljön a babahordozóban, és türelmesen arra várjon a székében, hogy anya megegye a 3 fogásos vacsoráját, miközben bájosan cseverészik apuval. De azt megtaníthatom Neki, hogy étterembe járni jó, és menni fogunk, mert időnként előfordul, hogy étterembe megyünk baráti társasággal, egy-egy alkalomadtán, vagy mert megérdemeljük a vasárnapi ebédet mondvacsinát "anyának nincs most kedve főzni" helyett étteremben ebédelünk/vacsorázunk. 

kisgyerekkel étteremben

Kép:Instagram

Íme pár tipp, amivel megkönnyíthetjük a gyermek és a mi helyzetünket is ha étterembe megyünk:

1. Ne várj többet, mint amit egy gyerektől elvárhatsz! Ne várd azt, hogy csendben legyen, hogy egy helyben üljön órákon keresztül. Ne érezd magad kellemetlenül, ha egy kicsit hangosabban hallatja a hangját, és jól érzi magát.

2. Kezdjük gyerekbarát éttermekkel! Egyre népszerűbbek a gyerekbarát éttermek, ahol felkészülten várják a családosokat. Játszósarok, etetőszék, gyerekmenü, bébiételek stb... Érdemes a játszósarok közelében helyet foglalni, ahol látod a gyermeked miközben játszik, és ő is biztonságban érezheti magát, hogy a közelében vagy. Vannak olyan éttermek, ahol kifejezetten animátorok foglalkoznak a gyermekkel, mialatt a szülők vacsoráznak. (Gyerekbarát éttermek: Vak Varjú Étterem, Emile...)

3. Ne hagyd ki a gyerekes barátaidat a buliból! Én kifejezetten szeretek a baráti társasággal menni étterembe. A frusztrációmat csökkenti, hogy "nemcsak az én gyerekem...", valamint tudunk egymásnak segíteni, a gyerekek lekötésében. Amikor én már gyorsan betoltam az ételt, addig segítetek a másiknak és fordítva.:)

4. Vigyetek magatokkal olyan játékot, ami nem okoz hangzavart, mégis leköti a gyermeket. (könyvet, színezőt, babát stb...)

{adselite}

5. Ha már nem csak bébiételt eszik a gyerkőc, kérjetek neki is egy tányért, evőeszközt, hagy csipegessen, addig is leköti magát.

6. Ha végeztetek a vacsival, ne húzzátok az időt, fogjátok rövidre, ne maradjatok még ott nagyon sokáig.

7. Ne felejtsd otthon a gyermek itatópoharát/cumisüvegét!

8. Legyen nálad váltóruha a gyermeknek és nedves törlőkendő - szükséged lesz rá:)

9. Válassz egy törzshelyet, ahova gyakran betértek!  Ha nagy étterembe járók vagytok, eleinte biztonságot adhat nektek és a gyermeknek is, ha ugyanabba az étterembe tértek vissza. Szokni fogja a helyet és a szituációt.

A gyermeknek is meg kell tanulnia, hogy kell étteremben viselkedni. Minél korábban kezdjük, hidd el annál könnyebb lesz! Ne érezd magad kellemetlenül, ha rosszalló pillantással találkozol az étteremben, ez nem neked szól. Meglátod egyre könnyebb lesz, és évek múltán visszagondolni az első éttermi vacsorákra már csak szép emlék lesz.:)


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram