Bújtassuk a babát KisCsillagba! Monello - a babamelegítők új generációja.

2016. november 14.
Szerző:  Cukimamik Team
Bújtassuk a babát KisCsillagba! Monello - a babamelegítők új generációja.
Azt hiszem, akik tapasztaltuk, elmondhatjuk: a téli babák szüleivel ki van tolva. Már attól a pillanattól kezdve, hogy haza kell vinnünk a kórházból, jön a kérdés, a fejvakarás, a tanácstalanság: mit adjunk a gyerekre?

 

Body, harisnya, zokni, rugdalózó, kiskabát, nagykabát, overall, sapka, kapucni, zsák – mire a végére érünk, a gyerek nem látszik ki a csomagból, csak remélni tudjuk, hogy alszik valahol a közepén. Hogy mi hogy nézünk ki a végére, arról jobb nem is beszélni. Aztán persze ugyan ez a tortúra folytatódik minden levegőzésnél, sétánál, a sok réteget és a persze a sok macerát utálja a gyerek is, ellenkezik, tiltakozik, úgyhogy mire beteszed a babakocsiba, sebtében magadra kapsz valami kabátot és kiléptek az ajtón, már mindannyian kellőképpen idegesek és mérgesek vagytok. Különösen bosszantó az, amikor csak egész rövid távra kell mennetek, például be kell tenni a kicsit az autósülésbe, vagy leszaladni a 2 percre lévő közértbe: fél óráig öltözködtök, csak hogy utána 5 perc múlva le kelljen venni mindent.

 

Nos, Voit Eszter nagyon is jól ismeri ezt az érzést, többek között az a vágy, hogy ettől a hercehurcától megszabaduljon, hívta létre a Bababmelegítő Kiscsillagot© és ezzel együtt a Monello baby&more© márkát.

Nem túl gyakori, hogy valaki felnőtt fejjel az édesanyjával alakítson vállalkozást. Hogyan indult a közös munkátok?

Mostanában divatosak az anya-lánya formációk: mi is ilyenek vagyunk, csak mi 36 évvel ezelőtt alakultunk. Persze, akkor még nem tudtuk, hogy sok évvel később egy közös vállalkozásba is fogunk, kihasználva, hogy mindketten azt tudjuk csinálni, amit szeretünk, és amihez értünk.  Mindketten szeretjük a praktikus dolgokat. A márkafilozófiánk is a „Praktikus gondoskodás” jegyében zajlik. Az első termékünket a Monello baby&more© Szoptatós Poncsót a szükség szülte:  3 éve még egyáltalán nem voltak kaphatóak nálunk ilyen termékek, a kisfiamat igény szerint szoptattam, és nem akartam feladni azt, hogy bármikor kimozdulhassak otthonról. Én a szemérmesebb kategóriába tartozom, elképzelhetetlen számomra, hogy nyíltan, bárhol leüljek szoptatni, így összedugtuk a fejünket az édesanyámmal és kitaláltuk a Szoptatós Poncsónak egy olyan, egyedülálló változatát, ami csak nálunk kapható, amelyben található egy nyakmerevítő, hogy szoptatás közben megmaradjon a babával a szemkontaktus..

Édesanyád szakmai berkekből érkezett?

Igen, anyukám, Albert Zsuzsa, a Ruhaipari Szakközép után végezte el a Kertészeti Egyetemet. 3 gyermek édesanyja, Ő tervezi, gyártja és koordinálja a Monello baby&more© termékek elkészítését, ezzel garantálva a kézzel varrott termékeink minőségét. Nála ez a kézügyesség részben genetikus is, a nagyapjának az 1800-as években 9 fős szabósága volt.  Az új termékek fejlesztése során nagyon fontos az a szakmai tapasztalat, amit ő elsajátított az évek során, nincs olyan, amit ne tudna megvalósítani, sokszor készítünk egyedi megrendeléseket is a kreativitásának és hatalmas szaktudásának köszönhetően.

Milyen a munkakapcsolatotok? Könnyen tudtok együtt dolgozni?

Anyával egymásért is csináljuk a Monello baby&more©t. Ez egy különleges energiát ad a vállalkozásunknak. Támogatjuk, inspiráljuk, kiegészítjük egymást. Kapcsolatunk egy újabb szintet lépett azzal, hogy közös vállalkozást irányítunk, ez egy újabb szoros kapocs közöttünk, ami az anya – lánya együttesünket erősíti. Én magam is az anyasággal értettem meg igazán a saját anyukámat, hogy anno mit miért csinált úgy, ahogy, és hogy ez akkor mekkora erőfeszítést, odafigyelést, türelmet követelt tőle. Ez a fajta „anya-empátia” szerintem igazán csak az anyukák között tud működni, addig hiába látod, hallod, nem tudod teljesen átérezni.

Te mivel foglalkoztál, mielőtt a Monello baby&more© megszületett?

Közgazdászként végeztem, 15 évet töltöttem a reklámszakmában. Aztán 4 év anyaság, közben folyamatosan pörögtem, otthonról dolgoztam végig, 3 éve pedig a Monello baby&more© is becsatlakozott az életembe, harmadik gyerekként, hiszen a Monello olaszul porontyot jelent.

Mi inspirál a munkában?

Hálás vagyok, hogy azt csinálhatom, amit szeretek, hogy önállóan tudok alkotni és ezzel más anyukáknak segíteni, megoldást nyújtani a mindennapokban. Hálás vagyok, hogy ezáltal több időt tudok a fiaimmal tölteni és így ők egy sokkal kiegyensúlyozottabb anyukát kapnak vissza. 2 kicsi terméktesztelőm körülöttem sürög, forog, segít naphosszat, hogy a hiánypótló, praktikus baba-mama termékek tökéletesedjenek.

Hogyan egyeztethető össze az önálló vállalkozás a családi élettel?

Igyekszem felvenni a ritmust, főként akkor dolgozni, amíg alszanak, örökös lelkiismeret furdalással, mert egyszerűen nem bírok annyi időt szánni rájuk, mint amennyit szeretnék. De mégis hajt a vágy és csinálnom kell a vállalkozást is, hiszen az feldob, kiteljesedek benne, boldoggá tesz és harmóniába hoz önmagammal.  Sok-sok tervvel és most, hogy a gyerekek elkezdték az ovit, talán már több idővel is nézek a jövő kihívásai elé!

Édesanyád mellett van valamilyen segítséged?

A húgom nem csak a magánéletem fontos szereplője, de a Monello baby&more© legfőbb inspirátora is. Nőként és anyaként is teljesen megért, bátorít, lelkesít, kész ötletekkel segíti a munkámat. Nagyon jól tudunk együtt dolgozni, fantasztikus meglátásai vannak, anyukaként kiváló érzéke van az új igények és lehetőségek felismerésében, ő a fő támaszom abban, hogy mindezt hogyan építsük be a Monello baby&more© életébe, hogyan frissítsük a termékeinket és a márka image-ünket. De ha úgy alakul, akkor a rendezvényeken, vásárokon, piacokon is támogat, csomagokat állít össze, postáz, kiszállítást intéz.

A férjed is a vállalkozásban vállalt szerepet?

Azt mondják, minden sikeres férfi mögött egy erős nő áll... Mögöttem olyan férfi áll, aki a háttérből úgy segít engem, hogy meghagyja ezt az én játszóteremnek és hagyja, hogy szabadon szárnyalhassak, miközben tudom, bármikor számíthatok rá, legyen szó a fiaink teljes ellátásáról vagy akár egy üzleti javaslatról. Tiszteletben tartja, hogy a Monello baby&more© az én gyermekem, az én kihívásom és életem, nagyon fontos nekem, és ezt rettenetesen becsülöm és tisztelem benne.

Kaptok visszajelzéseket a termékeitekről?

Fantasztikusan jó érzés, ha sokak által kedvelt, ismert édesanyák is használják, ajánlják a mi márkánkat. Jó látni, hogy azonosulni tudnak a márkafilozófiánkkal, ami a Praktikus gondoskodás, és hasznosnak tarják, amit képviselünk. Fontos ez számunkra, mert így azok is könnyebben választanak minket, akik még nem ismerik termékeinket.  Minden darabunk hosszas tervezési, fejlesztési és tesztelési folyamaton esik át, hogy mire az érzékeny babakezekbe kerülnek, már tökéletesek legyenek. A kézzel történő gyártás a minőséget garantálja. Szorosan együttműködünk az anyukákkal, minden új terméknél bevonjuk őket, kikérdezzük a véleményüket, így tökéletesítve azokat.

Mely korosztályt célozzátok meg a termékeitekkel?

Főleg újszülött és kisbabáknak szóló termékeket készítünk, jelenlegi kedvenc a Monello baby&more© Babamelegítő Kiscsillag, aminek puhaságába első tapintásra beleszeretnek. De ahogy a fiaim nőnek, új és új termékekre születik igény. Ilyen kis - és nagy gyerekeknek szóló termékünk a Monello baby&more© Óriás kapucnis törölköző, ami fél évestől, akár iskolás korig is jó, mert hatalmas méretének köszönhetően nagyon jól belebugyolálhatóak a gyerekek. Hiszen attól, hogy megnőttek még vizes lesz a hajuk fürdés közben, így nekik is jár a kapucni.

Nem csak a babáknak és az anyukáknak szereztek nagy örömet a termékeitekkel, de ha jól tudom, aktív karitatív szerepet is vállaltok?

Fantasztikusan nagy öröm számunkra, hogy segíthetjük a Koraszülöttekért Országos Egyesületet. Egy újabb álom kezd valóra válni azzal, hogy kézzel foghatóan jót tudunk tenni. Az, hogy ma Magyarországon minden 10. baba koraszülöttként jön világra azt nem is gondoltuk volna egészen addig, amíg nem találkoztunk Damásdi Annával, aki a Koraszülött ruhagyűjtést koordinálja. Láttuk a szívvel lélekkel végzett munkáját és nagyon szerettünk volna segíteni. Aztán hirtelen beugrott: mi lenne, ha elkészítenénk a Monello baby&more Babamelegítő Kiscsillag© mini verzióját a PiciCsillagot? Tavasszal el is készültek az első darabok, amiket Anna segítségével teszteltünk a koraszülött babák szüleivel.

Milyen visszajelzéseket kaptatok az akció kapcsán?

Szerették, nagy segítség volt számukra, hogy nagyon könnyen bele tudják bújtatni azokat az icike-picike kezeket és lábacskákat. Minden újszülött öltöztetése eleinte nagy feladat egy kezdő anyukánk, hatványozott ez egy koraszülött esetében. Ezért is szerették meg nagyon a PiciCsillagokat, mert ebbe igazán könnyen és gyorsan be lehet öltöztetni a babákat. A másik fő visszajelzés pedig az volt, hogy nagyon puha és nagyon jó meleg, ami szintén fő szempont a koraszülötteknél is. Miután ők sokkal törékenyebbek és picurkábbak, még több kényeztetést és gondoskodást szeretnének adni. Nekünk is jó érzés volt, hogy pótolni vagy inkább kiegészíteni tudjuk a lehetőségekhez mérten azt a meghitt, puha, biztonságos meleg közeget, amit az anyaméh jelent.

Tervezitek a folytatást?

Miután adni jó, szeretnénk ezt a jó érzést a vásárlóinkkal is megosztani, mert tudjuk, a legtöbbünk nagyon szívesen adna, csak a napi rutin, pörgés közepette nincs ideje külön foglalkozni ezzel, ezért úgy döntöttünk, hogy aki Monello babymore Babamelegítő KisCsillagot© vásárol, azzal ő maga is automatikusan támogatja a koraszülötteket. Így a rendszeresen átadott PiciCsillag adományok száma függ az adott időszakra eső értékesített Babamelegítő KisCsillagok© forgalmától. Közelegnek az ünnepek, nem csak az anyukák segíthetnek a KisCsillag© ajándékba is kiváló. Nagyon bízunk benne, hogy egyre több és több PiciCsillagot tudunk átadni.


A Monello baby&more Babamelegítő Kiscsillag©  baba - mama termékek olyan praktikus, hiánypótló, minőségi designer textil megoldások, melyeket anyukák közreműködésével, az anyukák igényei szerint terveztünk meg.

A Monello baby&more Babamelegítő Kiscsillag©  ötletes és praktikus megoldás a gyors átöltözést igénylő helyzetekre. Csillag formájának köszönhetően csak bele kell bújtatni a baba kezét, lábát, a fejére borítani a meleg kapucnit és máris be van bugyolálva, szellősen és kényelmesen, szűk, szorító rétegek nélkül – és valami elmondhatatlanul megható és cuki látvány, a puha, meleg csillagban alvó ici-pici csillag.
A Monello baby&more Babamelegítő Kiscsillag© Használható egy meleg, plusz rétegként, mint egy puha takaró, benti ruha fölé, ha rövid időt kell a szabadban töltenünk a hidegben. Használhatjuk levegőzésnél a babakocsiban, hűvös, őszi és tavaszi napokon. Használhatjuk hálózsákként, kinti alvásnál, hordozóban vagy autósülésben, vagy akár a padlóra terítve is bevethetjük, hogy kényelmesen forgolódjon rajta a baba. Vészhelyzetben előkaphatjuk rögtönzött szoptatókendőként is, ha gyors megoldásra van szükség.


Persze a Monello baby&more© nem csak a Kiscsillaggal© várja az érdeklődőket. Találhattok például ötletes és kényelmes Élménygyűjtő PiknikPlédet©, amihez egy praktikus zsák is tartozik, vízparti nyaraláshoz vagy piknikhez egyaránt nélkülözhetetlen kiegészítő.


A Kényeztető Karpárna© a szoptatást vagy a cumisüvegből etetést könnyíti meg, megtámasztja és védi a pici fejét, nem nyomódik a karunkhoz, nem izzad meg a, így nyugodtan és kényelmesen fekhet.

De elővehetjük akkor is, ha hosszú ideig kell a gyereket a karunkban tartani, a puha, karra húzható párna baba és mamabarát, sokoldalúan használható, párnaként, alátétként, támasztékként egyaránt alkalmazható, kényelmes, komfortos érzést biztosít.

De találhatunk még Szoptatós Poncsót© , Pelus párnát©, megannyi praktikus és kreatív dolgot, ami leegyszerűsíti az életünket és könnyebbé, gördülékenyebbé tesz a kisbabákkal való törődést.

A Monello baby&more© termékeket megrendelhetitek a weboldalon, az akciókat, újdonságokat pedig állandóan szemmel tarthatjátok a facebookon és az instagrammon.


A Cukimamik olvasói pedig most egy különleges, 10% kedvezményben is részesülhetnek.

Mentés

Mentés


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram